Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• nohabmozdony

csendes tag

válasz emitter #85 üzenetére

A garancia akkor nem vész el, ha explicite ''vevő által cserélhető'' (CRU) eszközt cserélsz, ilyen pl. a memória. Egész pontosan, ha megnyomod az Access IBM gombot, és a megjelenő programban a System Informationra, majd ott az ''Advanced''-ra kattintasz, akkor felsorolja neked a ''FRU'' részeket, azaz amikhez nem piszkálhatsz hozzá. Az alaplap köztük van. Szvsz ha szétszeded a gépet, az önmagában cikis, de ha egy olyan részhez piszkálsz hozzá, ami explicite fel van sorolva a vásárló által nem szervizelhető részek között, az elég valószínűen von maga után szankciókat. Aztán meg azért se szedd szét a gépet, mert mi van, ha szétszeded és mégsem tudod megoldani a gondot, akkor meg aztán végképp nem jártál jól.

Nem tudom, miért volna olyan rettentő fájdalmas dolog először megkérdezni az IBM supportját, hogy mi a teendő. Szinte egészen biztos, hogy segíteni fognak, míg mi itt szemlátomást nem tudunk tuti megoldást mondani.

Itt senki nem IBM szervizes, csak tanácsokat tudunk adni a magunk feje után. Én a helyedben nem kockáztatnék. Ha felhívod őket, akkor az egy budapesti telefonhívás árába kerül. Ha az derül ki, hogy szétszedheted és kedvedre sütögethetsz ki benne ezt-azt, akkor csak a telefonálás árát buktad, percenként mittomén 5 forintot ha pesti vagy. Ha meg az, hogy nem szedheted szét, akkor megkímélted magad az esetleges plusz költségektől, amik a garanciavesztésből fakadnak. Szerintem megérne egy próbát.

Itten van egy csomó telefonszám, hívd fel a szervízt, és ők tuti megmondják.
    Bővebben: link

Mivel a notebookok meglehetősen spéci cuccok, olyan módon saját magad által szervizelhetők sosem lesznek, mint az asztali gépek. A notebook ugyanis nem úgy készül, hogy összeválogatod és összeszereled az alkatrészeket. A notebookok 99%-át egyben veszik meg a végfelhasználók, akkor is, ha az üzlet szereli össze barebone-ból és a többi alkatrészből. Az IBM meg az egész komplett gépet maga gyártja le, tehát nem is kaphatod meg asztali gép jelleggel, ''legózós'' összeszereléssel és javítással.

• tibyke

tag

válasz emitter #85 üzenetére

egyik slot konnyen elerheto, 1 csavart kell kicsavarni, nem nagy dolog.
    vinyohoz szinten egy csavar kell, vagy max ketto.

szerintem nem veszik el a gari, ha kinyitod a hazat (szetcsavarozod)

epp tegnap jott meg a 3 evre valo bovitesem :)

t

Aktív témák