Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Busterftw

nagyúr

válasz 4nick8 #25 üzenetére

Megegyszer, vegyuk peldaul a legutobbi bejegyzest a hazas topikbol 6-8c javulast tapasztalt az user egy uj, jo mesh hazzal, illetve azota sem prezentaltal semmilyen szamokat amire a marhasagod alapozod.

"Viszont számtalanszor olvasható a forumon az általatok ajánoltt házakat megvásárolt emberek panasza, hogy nyeklik-nyaklik a ház, nincs benne anyag, nem erre számítottam."
    Aminek milyen koze van a hutesi teljesitmenyhez? Ez semmiben nem tamaszt ala teged es fentebb olvashato "erveidet".

"És akkor ne is említsük hogy úgy néz ki mint egy kupac fos. De ez persze szubjektív"
    Igen, szubjektiv. Ezt is elmondtuk parszor, amit nem kellene magyarazni.

• Geri Bátyó

addikt

Mármint hogy téged nem érdekel a hőmérséklet, mert például engem igen. Meg ahogy elnézem, még sokakat. Persze én nem vagyok egyértelmű mesh rajongó. Én egy sokkal elvetemültebb állatfajta vagyok, aki az ajtós előlapot preferálja. Amikor nagyon meleg van, kinyitom és máris 5-6 fokkal hűvösebb van a házban (proci, alaplap, minden). Amikor normális a hőmérséklet, akkor meg egy szép, letisztult házat látok.

• Gothmog

senior tag

Általában árkategória/szint alapján ajánlanak ott házakat. Az olcsóbb házaktól csodákat nem szabad elvárni, csak ezzel az ajánlatot/segítséget kérők nincsenek mindig tisztában. Azután csodálkoznak, hogy mondjuk Fractal Design a ház, ami pedig mindenki szerint jó márka, de még sincs benne annyi anyag. De ettől még nem az lesz a hülye, aki ajánlotta a házat... Elég csak az ajánlót végigolvasni, ott normálisan le van írva, hogy milyen árkategóriában mi várható el.

Egyébként pedig kicsikét terelsz, ugyanis az általad obligát módon ajnározott néhány ház, amikre láthatóan totál rá vagy gerjedve, abszolút nem a fenti árkategória, viszont abban az árszegmensben meg, ahol ezek játszanak - mint azt mások is leírták nem egyszer - van rengeteg valóban nagyszerű ház, olyanok, amelyek már bizonyítottak ezer tesztben, és a fórumot használók is meg vannak elégedve velük. Az általad emlegetett darabok közül a Hyte y60 egy remek ház a tesztek szerint is, de inkább vízre ajánlják, míg a Geometric Future házak között szerintem is vannak baromi mutatós, elegánsan letisztult, szemre tetszetős darabok (bár, hogy kinek mi tetszik, szubjektív), és lehet, hogy funkcionálisan is jók (bár termékfotón lógó VGA-tól kezdve több minden volt, amin joggal köszörülhette a nyelvét, aki akarta), ám teszt egyelőre alig van róluk, itteni tapasztalat pedig még annyi sem. Más szóval, még nem bizonyítottak. Így pedig érthető, hogy nem ezeket ajánlják elsősorban, még akkor sem, ha ez neked valamiért nagyon-nagyon nem tetszik, és bárkibe élből páros lábbal beleszállós stílusban kötsz bele, aki mást mond/ír, mint ami neked tetszik.

Máskülönben én egy Phanteks P600s-ben "lakom" (ami szerinted valószínűleg bűn ronda, maradi, míg szerintem pedig egy nem hivalkodó, de masszív kinézetű kuckó, amit egyébként asztal mellett tartok a földön, nem feltűnő helyen/nem bútorként/szoba ékességeként). Ezt a típust tudod használni zárt elő- és tetőlappal is, míg azokat levéve ("mesh módban" megy a ház). Általában zártan használom, de a nyári nagy meleg idején (szobában 28 fok is volt napközben) levettem ezeket, és az SSD (Samsung 980) például 6-8 fokkal ment hűvösebben így (pedig alapból sem egy melegedős típus), míg a procinak és VGA-nak nem változott sokat a hőfoka (viszont a ventiknek nem kellett annyira tekerniük, hogy fenntartsák a beállított/kívánt értékeket).
    "Üzemi" hőmérsékleten mentek volna az alkatrészek a zárt házban is? Igen. Úgy sem lépték volna túl azt/nem lett volna throttling. Ezzel együtt is, én jó dolognak tartom a mesh lehetőségét. Nyilván van egy pszichés/megnyugtató hatás is abban, amikor látod, hogy valami érezhetően hűvösebben megy, a ventik nem zajonganak úgy. (A vicc az, hogy zártan elég jól hangszigetel a P600s, alapjáraton semmi hang nem szokott "kiszökni" belőle, de abban a melegben volt, hogy úgy felpörgött pl. a VGA venti, hogy jobban kihallatszott a zárt házból, mint amikor "mesh módba" kapcsoltam, és nem kellett annyira tekernie. (De mások is leírták már nem egyszer, hogy a mesh egyik előnye pont ez - adott körülmények között a zajszűrés hiányával egyetemben is halkabb tud lenni a gép, mert a jobb légáramlás miatt nem kell annyira "erőlködnie" a szisztémának, hogy fenntartsa a szükséges szintet.)

• Narasim

aktív tag

"lőtéri kutyát nem érdekel" - ezek szerint nem vagyok lőtéri kutya! :N

biztos én vagyok hozzánemértő, de nekem semmilyen szerszámmal nem sikerült a fost kupacba raknom. kézzel nem próbáltam ;]

nekem ez a gépház úgy néz ki, mint egy kupac arany! ha megint lesz asztali (inkább asztal alatti) gépem, akkor esélyes, hogy egy ilyen házba fogom rakni. mert, bár lőtéri kutya nem, de meshfanboi az vagyok :K egész azóta, mióta anno megláttam egy híres lanparty gépházat (vagy 20 éve), amire nem volt pénzem.
    inkább rendeltem mesh-re lyuggatott vaslemezt és abból tákoltam magamnak egy olyasmit, amitől valószínűleg a nappalid megtelt volna a látogatóid és jómagad gyomortartalmával:B .

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés