Hirdetés

Thermaltake Ceres 500 TG ház: rács mindenhol

Egy átgondolt és nagyméretű gépház, mely az RGB világítás rajongóit is ki tudja elégíteni.

Bevezető, külső

A Ceres 500 TG ARGB ház körülbelül egy éve, a CES-en mutatkozott be, és a gyártó kifejezetten a szellőzésre koncentrált tervezésekor – ez már első ránézésre is látható, hiszen szinte minden oldalról rácsos felület veszi körbe a belső teret, és már gyári kiépítésében is négy darab 14 cm-es ventilátorral érkezik. A jól kiszellőztetett belső tér ráadásul elég nagy is, így semmi akadálya egy erős konfiguráció beleeépítésének.

Hirdetés

Dizájn

A feketében és fehérben is elérhető Ceres 500 TG ARGB egy miditorony, de azok között a nagyobbak közé tartozik 525 x 245 x 508 mm-es méretével, 10,5 kg-os üres tömege pedig mutatja, hogy nem pehelysúlyú versenyzőről van szó. Mivel jórészt rácsos külső burkolatot, bal oldalának nagy része pedig zsanérokon nyíló edzett üveg panelt kapott, így a beszerelt CT140 ARGB ventilátorokon, illetve az általunk beépített hardvereken található ARGB világításra szabad rálátást kapunk – aki magamutogató konfigurációban gondoskodik, az nem nagyon lő mellé ezzel a házzal.


[+]

Kezdve az ismerkedést az előlappal, itt rögtön egy teljes magasságú rácsos panelt látunk, melyet alul egy ferde, a cég logóját viselő lemez zár le. Az előlap, ha szükséges, egyben leemelhető, a rácsozat mögött pedig mágnesesen rögzülő porszűrőt találunk, mely a három darab 14 cm-es ventilátor által beszívott levegőt igyekszik megtisztítani.

[+]

Ezek a ventilátorok egy külön kereten foglalnak helyet, ami nagyon egyszerűen kiemelhető, megkönnyítve például egy radiátor beépítését. Az előlapi egység bal oldalán találjuk a csatlakozópanelt, mely egy Type-C és két Type-A portot, illetve hangcsatlakozókat kínál a bekapcsoló- és reset gomb mellett. A bal oldali elhelyezés miatt a Ceres 500 TG-t érdemesebb a szék/asztal jobb oldalára tenni, mert így könnyen elérjük a csatlakozókat.


[+]

A gépház tetején folytatódik az előlapi rácsozat – de természetesen ez a rész is leemelhető, csak két csavart kell kézzel kioldanunk hozzá. A porszűrés itt sem hiányzik, és a tetőlemez kialakítása is olyan, hogy itt is könnyen elhelyezhetünk három 14 cm-es ventilátort vagy egy 360 mm-es radiátort.


[+]

A hátsó részen nagy meglepetések nincsenek: egyrészt rálátunk a negyedik 14 cm-es CT140 ARGB ventilátorra, másrészt az összesen hét bővítőhelyet tartalmazó kártyatartó elemre. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Ceres 500 TG ARGB természetesen az VGA függőleges beszerelését is támogatja, és ilyen esetben ezt a kártyatartó elemet kell nekünk majd 90 fokban elfogatva beszerelni. Felhívnánk még a figyelmet a tápegységet tartó külön keretre is, mely a táp beépítését teszi kényelmesebbé, hiszen így nem oldalról kell beügyeskedni a ház oldalai és a HDD keret közé, hanem azt innen hátulról is betolhatjuk.

[+]

A ház alján egy hosszú, előrefelé kihúzható porszűrőt, illetve négy lábat találunk, a jobb oldalon pedig három csavar tartja a nagyméretű, alul kisebb szellőzőnyílásokkal áttört oldalpanelt. Az itteni szellőzőnyílások párját egyébként megtaláljuk a másik oldalon, ahol az edzett üveg alatti sávot jól láthatóan két részre osztották: a hátsó, lyukacsos rész a tápot takarja, az előtte lévő elem pedig szükség esetén két csavar kioldása után eltávolítható, így könnyen hozzáférhetünk a 3,5”-es kerethez, és/vagy beszerelhetjük ide a külön megvásárolható, 3,9”-es LCD panelt tartalmazó készletet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés