Hirdetés

Aktív témák

• GypsFulvus2

őstag

válasz [Prolixus] #2425 üzenetére

Akkor ok. Én fordítva vagyok ezzel; az FPS játékok untatnak. Az első rész harcrendszere azért lett olyan, amilyen, mert ott még a Bioware-től licenszelt aurora engine-t használták, az meg ugye körökre osztott harcra lett kifejlesztve. Ők viszont Geralt karaktere miatt akció-RPG-t akartak. Így aztán átalakították, amennyire tudták, és ez sült ki belőle.

Bill + egér. Csakis. A kontroller használata a pokolba vezető út, amely jószándékkal van kikövezve... :D Komolyra fordítva: a bill + egér tökéletes a játékhoz, de ha neked nem kényelmes, hát használd a kontrollert.

A párbeszédrendszerről. Ez ilyen kávéház; sok RPG-ben találkozhatsz hasonló megoldással. Az említett párbeszéd az egyik novellán alapul, ha elolvasod, majd jobban képbe kerülsz a dologról. Általában csak annyit tudok javasolni, hogy közvetlenül a fontosnak, vagy érdekesnek ígérkező párbeszéd előtt mindíg ments. Ez bevett gyakorlat hc. RPG játékoknál, míg mondjuk egy H&S játéknál bossharcok előtt ment az ember. Szerintem ne sorba haladj a párbrszéd opciók közül, hanem válaszd azt, ami az addig elhangzotak alapján a legtöbb információt ígéri / legérdekesebbnek tűnik. Én gyakran kalandoztam el mellékszálakon, mondván, hogy a fő kérdés opciói úgyis nyitva maradnak... aztán néha nem jött be. Nincs fix helyük az ilyen opcióknak, és csak sejtheted, hová vezet majd, az opció, amit választasz. Ez is olyan itt, hogy az ilyen "mikrodöntéseknek" is van következménye, és nem tudsz mindíg minden opciót végigzongorázni (vannak ilyen játékok is, de én nem szeretem; csökkenti az immersion-t). Ha negyon nem tetszik az eredmény, visszatöltöm.

A párbrszéd ikonokról tt tudsz tájékozódni. A legfontosabbak az axii, az intimidate és a persuade. Én kb ebben a gyakoriságban használtam őket. Ezeknek 3 szintje van, és értelmszerűen a 3. szinten van a legtöbb esélyed a sikerre. Ha sikeresen használod őket, akkor szintet lépsz, és nagyobb eséllyel sikerülnek a következő ilyen párbeszédnél. Úgy emlékszem, hogy már a prologue + 1. fejezet végére van annyi lehetőség, hogy elérje az ember a 3. szintet. (Az első ilyen alkalom a prologue-ban biztosan sikerül, ez afféle tutorial, hogy "használjad, mer' jó..." :) ) Ha jól rémlik, az axii jel fejlesztésével is lehet emelni a siker valószínűségén, de ebben már nem vagyok biztos - régen játszottam ezt a részt, és lehet, hogy keverem a 3. résszel. Az viszont biztos, hogy a használat növeli a siker esélyét a következő lehetőségnél. Ezek a lehetőségek nem minden párbeszédnél jelnnek meg, általában csak a fontosabbaknál. A nagyon erős akaratú karakterek (pl. Nilfgaardi követ) esetében nem fognak működni 3. szinten sem.
    Van még néhány egyedi képeség, ezeket bizonyos melléküldetések teljesítésével, vagy akár easter eggek felfedezésével lehet megszerezni. Ezekről itt talász információt

Aktív témák