- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
A gyár által megadott válaszidők és a valóság közötti kapcsolatról itt olvashatsz némi méréssel megtámogatott cikkeket.
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/other/[/L]
Cserébe én is feldobok egy kérdést. Tegnap egy üzletben nyomkodtam néhány kirakott TFT monitort. Az egyik 17-es menüjében megtaláltam éppen milyen üzemmódban megy. Legnagyobb meglepetésemre 1024*768-at irt ki. Megnéztem a képet, fekete csíkok sehol. Akkor hogy is lesz kör a kör? -
Den
veterán
A tft lcd-nél (vagy hívják még aktív mátrix-nak is) ugyanúgy ldc (azaz folyadék kristály) ''takar'' a pixeleknél, csak a gyorsabb reakció idő és a pontosabb vezérlés miatt minden pixelhez tartozik egy vezérlő tranzisztor. Ezeket a tranzisztorokat az üveg felületén létrehozott vékony réteg szilíciumon alakítják ki, innen a thin film transistor elnevezés.
-
L3zl13
nagyúr
DVI: Az LCD kijelzőkben (a CRT-vel ellentétben) digitális elven működik a képalkotás.
A hagyományos VGA kimenet (D-SUB) azonban CRT-khez készült és analóg jelet ad. Természetesen TFT esetében nincs értelme a számítógépben digitálisan kezelt jelet átalakítani analóggá a D-SUB-hoz, majd aztán a TFT monitorban ezt visszalakítani digitális jellé. Ez némi minőségromláshoz is vezet. -> Legjobb, a DVI kimenetes videókártya és DVI bemenetes TFT páros.
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged