- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- HP notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- OLED TV topic
- Autós kamerák
Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
A gyár által megadott válaszidők és a valóság közötti kapcsolatról itt olvashatsz némi méréssel megtámogatott cikkeket.
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/other/[/L]
Cserébe én is feldobok egy kérdést. Tegnap egy üzletben nyomkodtam néhány kirakott TFT monitort. Az egyik 17-es menüjében megtaláltam éppen milyen üzemmódban megy. Legnagyobb meglepetésemre 1024*768-at irt ki. Megnéztem a képet, fekete csíkok sehol. Akkor hogy is lesz kör a kör? -
Den
veterán
A tft lcd-nél (vagy hívják még aktív mátrix-nak is) ugyanúgy ldc (azaz folyadék kristály) ''takar'' a pixeleknél, csak a gyorsabb reakció idő és a pontosabb vezérlés miatt minden pixelhez tartozik egy vezérlő tranzisztor. Ezeket a tranzisztorokat az üveg felületén létrehozott vékony réteg szilíciumon alakítják ki, innen a thin film transistor elnevezés.
-
L3zl13
nagyúr
DVI: Az LCD kijelzőkben (a CRT-vel ellentétben) digitális elven működik a képalkotás.
A hagyományos VGA kimenet (D-SUB) azonban CRT-khez készült és analóg jelet ad. Természetesen TFT esetében nincs értelme a számítógépben digitálisan kezelt jelet átalakítani analóggá a D-SUB-hoz, majd aztán a TFT monitorban ezt visszalakítani digitális jellé. Ez némi minőségromláshoz is vezet. -> Legjobb, a DVI kimenetes videókártya és DVI bemenetes TFT páros.
Aktív témák
Hirdetés
- Arctic Z1 Gen 3 13"-49" monitor állvány
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- SAMSUNG Gaming 360Hz OLED monitor 27", 2560x1440, LS27DG600SUXEN, 0.03ms, HDMI/DisplayPort/USB,Pivot
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest