Új hozzászólás Aktív témák
-
Vini
tag
Hú! Ezek a kérdések már elég mélységekbe menőek. Ilyen szinten nem igazán tudok segíteni. Az NTFS partíció (ha jól tudom) a felvétel miatt kell. Ezen ok miatt is ReadOnly. A fw szerintem itt sem a HDD-n van, mivel akkor is elindul, ha nincs benne hdd, illetve amikor hdd-t cseréltem benne, üresen került bele, és önmaga alakította ki a partíciókat. Én egyébként csalódtam a net rádióban, mivel nem lehet megadni adatfolyamot, csak valami nyílt oldal listájából lehet választani. Ott van 1000 adó, de egyik sem az ismert magyar adók közül való... már nem is használom. Nem tudom milyen hardverrel egyezik meg az MR3.
Ehhez a típushoz a friss fw itt érhtő el.
-
Vini
tag
válasz
peter76bp #64 üzenetére
Szia!
Javaslom:
http://www.chiligreen.com/asp/treiber.asp?s=Externe_HDD&m=MediaDisks&k=Media_Recorder_3\ManualItt van magyar nyelvű használati útmutató, sok mindent megtudhatsz belőle a használattal kapcsolatban.
Tuner tényleg nincs, úgyhogy a video bemenetre érkező jelet (videó, beltéri, Digitális tuner) bekapcsolva kell hagyni a kívánt csatornán, vagy szinkronban időzíteni kell (ha tud ilyen szolgáltatást a külső tuner).
Alapban én úgy tudom 500GB vinyóval forgalmazzák.
Üdv!
Vini
-
Vini
tag
Na Üdv Mindenkinek!
Eléggé leült a téma! Mindenke megunta a készülék macerálását, vagy elfogytak a problémák?
Ha még valakit érdekel, megosztanám, hogy sikerült a készüléket összeházasítanom egy WD 1TB-os vinyóval. A gépen a jelenlegi legújabb (eredeti) firmware (272) van, a HDD pedig WD10EARS típusú.Üdv!
Vini
-
Vini
tag
Így röptében két dolog jut eszembe:
A 25m nem kevés, bár ha jól tudom a 4-szeresét is bírnia kell. Én tuti megpróbálnám oda vinni a gép mellé egy próbára...
A másik (bár ez is csak tipp) én nem használnék ékezetes könyvtár (, fájl-) neveket. Nem tudom a Linux mennyire komálja.
A Win7-et sem próbáltam még, de gondolom az nem okozhat ilyen problémát. A lassúság miatt nekem a kábel nagyon gyanús.Más: Tettem bele egy Samsung 1TB-os vinyót, és még a típusát sem tudta kiolvasni.
Rakott már valaki bele más HDD-t? Az eredeti is Samsung.Üdv!
Vini
-
Vini
tag
A NAS-t (Network-attached storage) pont erre a problémára találták ki. A HDD1-re (FAT32) másolt (bemásolandó) SYS könyvtár pont a Samba NAS szervert tartalmazza. Szerintem ez nem okozhat boot-olási problémát...
Bemásolod, újraindítás. Ezután PC-n számítógép keresésébe (XP-n Start-Keresés-Számítógépeteket vagy embereket), beírod: nas
Ezután kiírja Samba Server (nas)
Dupla klikk után megjelennek a: part1, part2, rec sorok.
Az egyik soron (part1, vagy part2) jobb klikk, Hálózati meghajtó csatlakoztatása (a repülő menüben). Ezután úgy másolsz, mint bármilyen csatlakoztatott eszközre. Filmnézés közben is működik (csak akad a film :-( ).Üdv!
Vini
-
Vini
tag
válasz
TheLion001 #27 üzenetére
Megcsináltam a leírtakat és működik az USB becsatolása a NAS-ba! Tetszik!!!
-
Vini
tag
válasz
TheLion001 #27 üzenetére
...olvasgatom sunone által adott linkeket, ott le van írva, hogyan kell külső vinyót betenni a NAS-ba:
[link]
Bár ez már keményen Linux. Itt az is le van írva, hogy a Root partíciót hogyan kell beletenni a NAS kötetek közé. Ez azért lenne jó, mert a rendszer módosítások innentől egyszerű módom elvégezhetőek lennének. -
Vini
tag
Üdv!
Nekem is van (tegnap óta) egy ilyen kis készülékem. Kb fél éve vettem egy RaidSonic ICY BOX-ot, ami csak lejátszó. Már sajnálom. Kb annyiba került vinyó nélkül, mint ez (Chiligreen MR3) ha leveszem az 500-as vinyó árát.
Support:
A forgalmazó (gyártó) oldalán tényleg nem lehet megtalálni, de sajnos ezzel már több új termék esetében szembesülnöm kellett, ismertebb gyártóknál esetében is. Egy ilyet viszont találtam:
[link]
Itt már szerepel az MR3 is.Tapasztalatok:
Úgy olvastam, hogy a NAS-hoz az első partícióra fel kell másolni a SYS könyvtárat a CD-ről. Birdie- neked nem ez hiányzik? Nekem mind IE-ben, mind Total Commanderben megtalálja a NAS-t, azon belül pedig 3 kötetet: HDD1, HDD2, REC. Az első kettőre gond nélkül lehet másolhatni, a harmadik (REC) védett. Onnan még olvasni sem sikerült tegnap. Bár így érdekes miért teszi bele a NAS-ba...
Wifi adapter nincs hozzá, de egy LinkSys-el kipróbáltam, nem megy (bár erre számítottam is).
Felvenni csak pár percet vettem, nem volt rossz!
A HDD megosztását én sem értem... Nekem az XP szerint (USB-n rádugva) sok partíció van rajta (nem három, több), de ebből az XP csak kettőt lát (HDD1, HDD2).Ami zavar: A NAS lassú (2,5-3MB/s) és megfogja az eszközt is. Ha másolok és megy a film, esetenként akad. Ezt kivédhették volna egy limittel filmnézés közben, ami nem megy a lejátszás rovására.
Internet rádió nem az, aminek látszik. Én többször veszek fel rádióból, de ebben csak egy honlapra felregisztrált privát rádiók linkjei érhetőek el, nem a (normál) közszolgálati, kereskedelmi rádiók.Birdie-: Lehet hogy rosszul tudom, de a TimeShift (mint a neve is mutatja) csak időeltolásra használható. Az ott felvett anyagok elvesznek, vagyis csak időlegesen kerülnek rögzítésre. Én ez miatt nem is nagyon használom. Asztali eszközöknél van olyan típus, hogy véglegesíteni lehet a TimeShift felvételt, ebben nem tudom van-e erre lehetőség.
Későbbiekben tesztelem, és segítek, ha tudok!
Ha valakinek van ötlete, hogyan lehet a rádiót átverni (URL-t megadni, stb.) akkor azt szívesen várom!Vini
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest