Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzoli

tag

válasz GlaP #3341 üzenetére

Sokszor nem tudni mi alapján is köt egy ilyen EA. Mert a lényeget eldugják egy dll-ben, amit meghív az MQ4. Vagy ismerünk olyat is, ahol valószínűleg bizonyos ciklusok az EA-ban csak akkor indulnak be, ha azt kívülről vezérlik. A kis célárral dolgozó EA-k nyereségességét nagyban befolyásolja a spread. 90% körüli találati arányt eddig csak 1 proginál láttam, amire pénzt is mernék bízni. A több éves backteszt eredményei is jók voltak, és élesben is bizonyított.
    Sok EA kering a világban, de a nagy részük csak scam. Én pont ezért vagyok szkeptikus az automata programokkal. Nem tudjuk mi alapján kötnek!
    Fejlesztjük a sajátot, de egyenlőre még csak 80%-os a találati aránya 2009-ben. :DDD

• Gh0sT

addikt

válasz GlaP #3341 üzenetére

Ezek rendszerint éjszaka futtatott EA-k. Azt használják ki, hogy a piacon nincs nagy mozgás, nincs likviditás, tehát oldalazás várható. Jellemzően az USA és Japán session között kötnek, esetleg Japán session elején. Oldalazó piacon jól használható a momentum indikátorok közül az RSI, illetve a CCI, valamint az ADR a volatilitás mérésére.
    Nagyon magas SL és TP megbízásokkal dolgoznak (50-100 pip), de a valódi TP és SL rejtve van a bróker előtt, azokat az EA folyamatosan újraszámolja. Ha poziba lép az EA, az idő múlásával sok esetben folyamatosan csökkenti a profitvárakozását. A valódi target rendszerint 10 pipen belül van.
    Nagy lotmérettel kötnek, a magas találati arányból kifolyólag vesztő kötés után duplázzák a lotméretet egészen addig, amíg vissza nem hozzák a bukót. Emiatt rettentően kockázatosak, két bukta simán oda tud vágni 2-3 hónapos profitot.

Új hozzászólás Aktív témák