Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GlaP

csendes tag

válasz Fecdzo #2302 üzenetére

huh... de sok :)

naszóval, azthiszem valamit nem értek. A gyertya az közben lejött, hogy hogy működik (min, max, stb.), azért hívtam boxnak, mett azt hittem, hogy erről van szó:

http://en.wikipedia.org/wiki/Interquartile_range

Azt viszont nem értem egészen (legalábbis a leírásod alapján), hogy miből áll össze. Nem értem pontosan a tick adatok működését. Ezek valójában mik? Tulajdonképpen látod, hogy az összes többi szereplő mennyiért kötött? Dehát, ők rengetegen vannak! Ha jól értem, akkor, ha úgy akarom felfogni, hogy "pillanatnyi árfolyam", akkor az mindig a legutolsó valaki kötése lesz?

Azthiszem, odáig eljutottam, hogy a tick adat (bármit is jelentsen :) ) az elemi egysége az adatforgalomnak, ennél részletesebb adat nincs. Ha ez valóban az egyes kötéseket reprezentálja, akkor tényleg lehet, hogy nem egyenletesen jönnek. Mindenesetre azt nem egészen értem, hogy mit értesz az alatt, hogy a tick adat drága. Gondolom, ha backtesthez akarnék venni évekre visszamenőleg, akkor igen. De valósidőben ígyis-úgyis megkapom, nem? Elküldi a szerver, és abból készül a kliensnél a chart, ha jól értettem. Az már más kérdés, hogy egy adott kliens esetleg nem tudja eltárolni, vagy ilyesmi, de ha a szerver egyszer már elküldte, akkor az már az enyém, onnantól kezdve csak technikai kérdés, hogy előbb-utóbb hozzájutok-e :)

Új hozzászólás Aktív témák