Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz Sas madár #2224 üzenetére

A lényeg hogy először azzal légy tisztában, hogy milyen instrumentumokkal szeretnél kereskedni. Utána lehet elgondolkozni a megfelelő elemzős szoftverről, hiszen bizonyos esetekben nincs nagy választás. Pl ha devizákkal akarsz trédelni és az Oandát választod mert ők a legjobbak spreadek terén egy pár deviza esetén akkor kompromisszumot kell, hogy köss egy gyengébb platformmal. Habár van lehetőség MT4-es platform használatára, de csakis elemzésre mert nem lehet vele ott kereskedni.

Ahogy fentebb is mondták ha magyar részvényekkel akarsz kereskedni (mit én nagyon nem ajánlok hiszen nagyon könnyen manipulálhatóak az árak és teljesen kiszámíthatatlan a mozgás a legtöbb esetben a blue chip-eken is!) akkor a PETI platformjával fogsz tudni csak kereskedni ami csártolásra egyáltalán nem alkalmas (nem értem miért nem lép ez ügyben Equitas :F ). Viszont (amit eddig én sem tudtam) Amibrokerrel chartolásra már összeköthető. Chartolásra lehet még a Markerst is használni (magyar progi).

Külföldi részvények illetve határidős piacon történő kereskedéshez szerintem a legjobb választás a Ninjatrader. Ingyenes (amíg csak elemzel, de ha már kereskedni is akarsz akkor fizetni kell érte) csak az adatokért kell fizetni és teljesen jól működik együtt a szerintem legjobb brókercéggel, Interactive brokers-el. Saxo banknál a saxotrader szintén egy jól használható elemző és kereskedési felület.

Meg kell említenem még a Tradestation céget és a nagyszerű platformjukat. Kiváló szolgáltatások és díjak illetve már ott is van range chart..

Ha opciózni szeretnél akkor a legjobb választás a Think or swim cég és platformja. Lejárat-valószínűség számítás, opciós kontraktus kombinációs lehetőségek egyszóval szerintem a legjobb opciós broki.

Egyelőre ennyi.....lépj rá egy útra a többi meg jönni fog magától... ;)

• vagamo

őstag

válasz Sas madár #2224 üzenetére

Attól függ mivel és hol kereskedsz!

A Magyar rendszerekhez használjuk az Amibrokert /Petivel (Equitas) brókercég rendszerével össze lehet kötni és ha elő van fizetve a reál adatok akkor reálban lehet elemezni/ külföldi kereskedő rendszerekben általában be van építve elemző program is SAXO és az FXPro-ban is benne van!
    A többit nem ismerem de szerintem a legtöbb külföldi rendszerekben be van építve elemző is!

Új hozzászólás Aktív témák