Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AxBattler

félisten

válasz Swenk #39034 üzenetére

Van egy film, 1,45-nél megdöccen egy pillanatra, visszaküldöm
    Trú. :D

#39051 snyper990
    Persze mindenki eldönti, hogy mennyi kockázatot vállal, pl. megbízik-e vakon egy készülék által a telepítendő firmware-en végzett vizsgálatban, aminek egyébként konkrét példákat lehet találni a hibás működésére. Nyilván az esetek túlnyomó többségében nem így alakul ... De ahhoz szükséges a teljeskörű tájékoztatás, aminek a része a kockázatok ismertetése is szerintem. Én csak ennyit írtam.
    Tehát Te minden készülékeden, minden gyártó esetében kételkedsz a frissítések tartalmában, és ellenőrzöl?
    Okoskarperectől és -hűtőgéptől az elektromos autóig és kerékpárig?
    Gyári firmware helyett jobban bízol az innen-onnan összegereblyézett, ki tudja honnan származó negyedéves frissítésekben?
    És melyik gyártó vállal ilyen "teljeskörű tájékoztatást"?

• snyper990

őstag

válasz Swenk #39034 üzenetére

Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy ha olyan komoly ellenőrzéseket hajtana végre a készülék a telepítés előtt, akkor nemigen fordulhatna elő, hogy nem megfelelő/rossz firmware-t tud valaki telepíteni. De példák mutatják, hogy ilyen mégis előfordul.
    Persze mindenki eldönti, hogy mennyi kockázatot vállal, pl. megbízik-e vakon egy készülék által a telepítendő firmware-en végzett vizsgálatban, aminek egyébként konkrét példákat lehet találni a hibás működésére. Nyilván az esetek túlnyomó többségében nem így alakul (bár attól még, hogy nem tapasztal senki hibás működést, nem tudhatod, hogy a háttérben mi folyik. Gondolom nem nagyon figyeli senki a tévé internetforgalmát packet snifferrel, meg nem vizsgálja nagyítóval folyamatosan a tévén futó összes szolgáltatás működését. Habár igazából még az sem feltétlenül lenne garancia semmire) De ahhoz szükséges a teljeskörű tájékoztatás, aminek a része a kockázatok ismertetése is szerintem. Én csak ennyit írtam.

„Kinek éri meg FW-t gyártni, a tcl nevében, úgy, hogy még a "sikert" sem tudják learatni, nemhogy anyagi hasznuk legyen.”

Ez komoly kérdés az internetes trollok aranykorában? Például egy unatkozó középiskolás gyereknek, akinek nem anyagi haszon kell, csak egy kis dopaminlöket.
    Én szerintem nem fogalmaztam meg nagy elvárásokat a tévével kapcsolatban. Meg vagyok elégedve a készülékkel (55C745X2). Vannak kisebb hibái, ezek közül az automatikus hangbemenetválasztás hibás működése zavart egyedül annyira, hogy elgondolkodjak a manuális fw-frissítésen. De ez is megoldódott pont időben, hivatalos módon, úgyhogy újabb jó pont részemről a TCL-nek :)
    Nekem nincsenek hatalmas elvárásaim, együtt tudok élni hibákkal, nem keresem a tökéletességet, mert tapasztalataim alapján az eleve egy szubjektív fogalom, mindenkinek mást jelent, és még így se nagyon létezik a valóságban. De az nem jelenti azt, hogy nem látom a hibákat, és nem is fogok úgy tenni. Megpróbálom kijavítani, ha lehetséges, de azért nem minden áron. Én ilyen vagyok.
    A készülékeimet sem cserélgetem folyamatosan, ész nélkül. Ez a tévé egy '12-es évjáratú Panasonic LCD tévét váltott másfél éve. Az előző telefonomat 7 és fél év után cseréltem le (azt is kb. kényszerből, meló miatt). Rámvetítetted egy adag negatív tapasztalatodat, de szerintem én nem az vagyok, akinek szántad az elmúlt pár nekem címzett hozzászólásodat :)

Új hozzászólás Aktív témák