- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
HDR10+ is tartalmaz dinamikus metaadatot, a sima HDR10 valóban nem.
De ez csak egyik része a megjelenítésnek, ha nem jól van implementálva a DV a TV-n, akkor még lehetnek nagy bajok (annak ellenére, hogy marketing szerint minden tv-nél közreműködik a dolby, hogy a lehető legjobb legyen (inkább csak licensz díj kérdése az egész, perkálsz vagy nem)).
Illetve DV esetében sem kötelező a dinamkius metaadat, mint ahogy a 12 bit sem, nagyon sok DV anyag csak sima HDR10.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19336 üzenetére
Van amikor könnyebb, van amikor nehezebb
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19320 üzenetére
Fog segíteni, pont erről szól az egész.
Lépj be a 20 pontos fehéregyensúlyba és az 1. pontra minden színnél adj 5-t, ha így sem jó akkor 10-et. Próbáld ki.Fw lehet, mert nálam a teszt fw-en nem volt ilyen gond, direkt ezeket a jeleneteket néztem 835-n, benne is van a tesztben.
Illetve az is lehet, hogy a virágboltos release rossz, meg kellene nézni ugyanazt nézni egy oleden is.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
A legtöbb probléma szimpla user error.
Ami viszont ten,, hogy annyi pénzért nem kapsz jobb képminőségű tvt.A sony xe 90 kanyarban sincs ezekhez a tvkhez képest.
Egyébként meg azon akár be van kapcsolva a local dimming akár nem, nagyjából semmit nem számít, mert nem sokat nővel a kontraszt aranyon és feketét sem tud megjeleniteni. Így esetleges bevilgaitas probléma sem lesz vagy nem annyira látható.Ha mindenre érzékeny vagy akkor egyértelműen oledet kell venni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Saccco #19194 üzenetére
Idei miniled modellek közül eddig még csak a C845-el találkoztam, rövid ismeretség alatt az tűnt fel, hogy joval nagyobb volt rajta a blooming mint a C835-n vagy C935-n.
Tavaly teljesen biztos, hogy a Samsung minikedeken jóval nagyobb blooming volt mint a tcl-eken, illetve más gondok is voltak, fényerő ingadozás.
A hisense-ről meg ne is beszéljünk, ott brutális volt a blooming.
Tavaly egyértelműen a C835/935-nek volt a legjobb algoritmusa, amit aztán egy kicsit elrontottak a frissitésekkel.Mindenesetre izgatottan várom már a találkozást az idei modellekkel.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Terminátor76 #19141 üzenetére
Aramtalanitsd, várj pár percet, majd dugd vissza. Elő szokott fordulni hogy a hdr fényerő beragad, ekkor csak válts képmódot, majd ted vissza arra amin használod.
-
Vhiktor
nagyúr
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szkutyi #19089 üzenetére
Igaz írtam privátban, de itt is leírom a többieknek.
A 2 jelenet között alapvető különbség, hogy a 2. Képen az alsó fekete csík fölött sokkal világosabb tartalom van, ezért megy át a fény. Az más kérdés hogy kellene e neki vagy sem. Fenti csík fekete mert alatta sokkal sötétebb tartalom van, nincs fényszivárgás..
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #19052 üzenetére
Tesztemben benne van a 65 colos modelre vonatkozóan.
De lehet sw-s dolog is, vagy hibás model attól függ mennyire látszik.
Egyébként a sw-re tippelek leginkább. Mert samsung minilednél is a teszt model sokkal jobban teljesített mint amiket mostanában látok QN95B készülékek esetében.
De sokaknak van itt c835 a fórumban. Nálatok mi a helyzet?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szkutyi #19049 üzenetére
Lényegtelen, ha a sonynak valós tartalommal meg 5.000:1 a kontrasztja és csak szürkét tud megjeleníteni sötét tartalmaknál fekete helyett. Nem a fekete csíkot kell nézni hanem a tartalmat. Ahol sokszorszoran elveri az említett sonyt a c835.
Az hogy van minimális bevilgitas a fekete csiknal, lehet sw-ws hiba, illetve a dimming zóna átlóg, de a film hibája is lehet ha a fekete csík teszem azt nem fekete hanem 1% szürke.
Hozzateszem, hogy a teszt fw-el korom fekete volt.
Ha nagyon látni akkor garancia.
-
Vhiktor
nagyúr
Oldalról nézve mindegyiken látszik a vilgítás, a kérdés az, hogy mennyire.
Szemből nem igen kellene ezt észre venni.Illetve a fénykép nagyon felerősíti ezt, meg a bloomingot is, ha szabad szemmel is ennyire látható akkor hibás az a tv.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #18997 üzenetére
Ár érték arányban nem nagyon.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #18995 üzenetére
Itt a tesztem róla. HDR-bn hatalmas különbség van.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Gino20 #18990 üzenetére
Ez nem biztos. Én tudok olyan avr-ről aminél biztosan sz avr-rel volt a gond, mert nem szabbványosan lett implementálva a funkció. Sony tvknél is van ilyen, hogy nem működik együtt bizonyos avrekkel. Persze ettől függetlenül lehet a tv szoftverevel is gond, de elég összetett probléma, nem jelenthető ki teljesen biztosan, hogy melyik a hibás. Ami elég gáz.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem teszteltem de többet kalibráltam már, így tudom mire képes.
A fényereje jóval nagyobb mint a 835-nek, de cserébe szerintem a blooming is. Jobb a hangrendszere.
Személy szerintem nem adnék sokkal többet érte mint egy 835-ért, nagyon max 15%-al.Tavalyi csúcs model volt, nagyon jó tv.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kenyerr #18903 üzenetére
Nem kellene, hogy képben különbség legyen, legalábbis ekkora nem. Első sorban hdr és dolby vision esetben lehetne különbség, ha a gyári lejátszó rosszul használja a metaadatokat.
Egyébként meg simán lehet hogy a mede8er belenyúl a képbe( dinamikus kontraszt, stb) úgy ahogy a zappiti is, ami nyilván nem jo dolog. De ettől tetszhet jobban.
Tegyél fel egy kodit.
A legnagyobb különbség a tv saját és egy dedikált média lejátszó között a kadenciahelyes lejátszás szokott lenni. Képben nem igazán kellene különbséget látnod, kodival főleg nem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tupacamaru #18860 üzenetére
Nem hinném hogy kapni jobb képminőségű 2023-as tvt ennyiért l, ekkora méretben. 835 abszolút best buy volt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Nem tudom, de kétlem hogy a saját tvikbe harmadosztályú vackokat tesznek.
Én sonynal és panasonicnal is láttam ugyanazokat a hibákat mint LG-nél. De mivel LG-ből vagy 10-szer annyit adnak el mint a másik 2ből összesen, ezért többen találkoznak hibás darabbal, így a fórumokra is több panasz kerül fel.Én csak egy saját példával tudok élni, amit saját szememmel láttam, igaz az autóipar volt, de ugyanaz ment a suzukiba, skodaba, bmw-be és mercibe is, csak a drágább márkáknak drágábban is adták a gyárból, hajszál pontosan ugyanabból a gyártásból. Igaz ez már több mint 12 éve volt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlágerTibo #18824 üzenetére
Én egyenlőre a 835-t venném, persze attól függ mekkora az árkülönbség. A 845-nek jóval nagyobb a fényereje ebben előrelépés, de én úgy láttam hogy van amiben pont nem előrelépés történt. De mégegyszer mondom nagy következtetést nem akarok levonni rövid ismeretség alatt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
alaves #18815 üzenetére
Sajnos a homogenitás darabról darabra változik. Nem model függő. Persze azért valamennyi következtetést le lehet vonni belőle. De van bőven szórás
Én majdnem 100%íg biztos vagyok benne hogy a panelen semmilyen módosítást nem hajt végre sem a Pana, sem a Sony sem a Philips, senki. Egyben van különbség amit a panel köré pakolnak(processzor, szoftver, hűtőborda, stb.)
Olyan mint dlp projektoroknál a dmd chip, tökéletesen egyforma mindegyikben. Vannak belőle kategóriák, de kategórián belül tök ugyanazok mindegy, hogy milyen markában van benne, legyen az optoma vagy sim2. -
Vhiktor
nagyúr
Tegnap volt szerencsém egy rövid időt eltöltenie gy 55 colos C845-el.
A 2.000 nitet valóban tudja, kalibráltan ez inkább 1.700 körül van. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Piros7 #18687 üzenetére
Filmek lejátszására nem igazán optimális a pc, a dolby vision hiánya miatt sem.
Kábelből 48 Gb/s (2.1), ultra high speed a lényeg, márka mindegy csak tudja azt ami rá van írva(próbaval kiderül, netről kell venni). Meg lehet próbálni certifikációval rendelkező kábelt venni, de ez sem garancia a sikerre.Ha ki szeretnéd maxolni akkor olyan kártyát nézz ami tudja a 120-144 Hzt 4k felbontás mellett és a freesyncet.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #18583 üzenetére
Megfelelő kalibráció megoldja a DV problémát.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bogyi007 #18566 üzenetére
Feltételezem, hogy mindenki kihasználja a konzoljának tudásának maximumát. Ennyi erővel választhatnánk a legalacsonyabb felbontást is.
Egyébkként meg a tv-s és konzolos app nem teljesen ugyanaz, fene sem tudja, hogy pl a töltő képernyő alatt mi a különbség a 2 között.
De a töltőképernyő teljesen lényegtelen, a filmek jelenjenek meg jól.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #18535 üzenetére
Szia
HDR game mode benne van a packban. DV game modera még nem volt időm, amint lesz jelezni fogom.
A kijelző kerül kalibrálásra SDR, HDR DV és ha kell game SDR, game HDR és game DV képmódokban.
A game mód minden konzolhoz jó lesz, viszont be kell állítani a konzolon a HDR kalibrációt (ez szemre történik nem kell hozzá műszer, bárki megcsinálja magának, ez a HGIG miatt szükséges. Nem szól bele a színekbe, hanem a HDR játékoknél a konzol végzi a tone mappinget és nem a tv)).Természetesen a film módok is jók lesznek minden forráshoz (az a forrás/lejátszó ami láthatóan belenyúl a képbe kukába való, de még a legolcsóbb lejátszókl sem csinálnak ilyet. Van egy két drágább lejátszó ami sajnos belenyúl, de azokat a név és marketing adja el, de valójában ...rok).
PC teljesen más kérdés. De tv-k esetében a kalibrált pc képmód nagyjából jó lesz minden kártyához abban az esetben ha a kártya, a windows és a driver nem csinál hülyeséget. De tv-k esetében általában nem porobléma a kártya csere.
Monitoroknál viszont hatalmas probléma a kártya csere, mert általában a legtöbb monitoron kevés állítási lehetőség van, így icc profil kell hozzá az pedig a gpu-hoz kötött.
Tehát akinek a moinitorját nem a saját gpu-jával kalibrálják annak valóban nem vagy csak részlegesen kalibrált a monitorja.
Az icc profil is hagy kivánnivalót maga után sokkal jobb monitorokhoz egy dedikált lut box.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #18376 üzenetére
Az oka, hogy vissza kellett vennia teszt tv-n ilyen szinten a kéket az az, hogy gyárilag brutálisan sok volt a kék fénysűrűsűge:
Az előfordulhat, hogy magával a teszt készülékkel nem volt valami kerek, mert az nagyon ritka, hogy gyárilag a legjobb képmódban ennyire túl legyen tolva valami.
UI.: le is vettem az oldalról a 825 beállításait, mert már 2 éves tv, ki tudja, hogy a jelenlegi fw mennyit változtatott az alap beállításokon. Az is lehet, hogy a panelt már teljesen máshogy gyártják.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
junior19 #18375 üzenetére
Miért ne lenne kerek?
Ahhoz a fw-hez és modellhez tökéletes volt, illetve sok más vásárlónak is. Senkitől nem jött eddig panasz rá.
Az lehet, hogy teljesen más a panel, illetve a fw. Vagy nem teljesen úgy állította be a vásárló ahogy az le van írva. Többször kapok olyan kérdést, hogy nem értik, hogy kell beállítani a 20 pontos fehéregyensúlyt, mert ők csak 1 beállítási szintet látnak és mindegyik szintnél pl a 20. pont beállításait adják meg.
De ezt írom is az oldalon, hogy semmi garancia nincs rá, hogy hozni fogja az elvárt a minőséget, mert akkora szórás van a panelek és elektornika között.
Ha valakinek valóban tökéletes kalibrált kép kell, annak egyedi műszeres kalibrációra van szüksége.Természetesen akinek sehogy nem jó, annak visszautalom az összeget, elötte pedig megpróbálok segíteni és kideríteni mi okozza a bajt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #18367 üzenetére
Elöfordulhat, mert nagy szórás van a panelek között. Vagy esetleg egy új fw teljesen más haterertekeket hasznal a beállításra. Most hasra ütök, mondjuk amikor nálam volt a készülék akkor a fehér egyensúlyt-50 és +50 között lehetett állítani, de most csak tegyük fel hogy -25 és+25 között lehet.
Ilyet nem szoktak csinálni, ez csak egy durva elgondolás.
Inkább az van, hogy teljesen más a paneled.De eddig még nem kaptam ilyen visszajelzést. Küldj privátban képeket a menüről
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18297 üzenetére
Lengyelországot vagy Ausztriát kell kivalasztani és jó lesz a sorrend.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18270 üzenetére
Xbox 60 hzre van állítva? Nem az a baj hogy 120-at akarsz küldeni?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18265 üzenetére
2.1 az a lényeg, hogy 48 Gbs legyen ráírva
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18261 üzenetére
Nézd meg ezt a videót 1:17-nél.
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18261 üzenetére
Tipikus android hiba, aony tvknel is ez van ha magyar nyelvre van állítva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18257 üzenetére
Aramtalanitsd a tvt.
Teljesen egyszerű, ha megfelelő kábellel dugig rá akkor működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest