- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
válasz
tupacamaru #5525 üzenetére
Köszönöm, én is hasonlóan gondolkodom, csak egy kis megerősítést vártam.
A táp így egyértelműen ventivel felfelé fog a helyére kerülni... -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot a kérdésemnek , így én is itt kérdezném, amit az előttem szóló:
ANTEC300 házban alól van a táp (Chieftec CTG 500), és két féle képpen lehet beszerelni. Ventivel lefelé, és ventivel felfelé is. A gépház alján nincs kialakítva rácsozás, ill nyílás (tehát zárt), de a tápegység helyzete olyan, hogy 1 cm van az alja és a gépház között (azaz ennyivel van megemelve).
Hogyan rakjam be a tápom? Ha lefelé fordítom, akkor a szabad nyílás a táp alatt, ahonnan a levegőt szívhatja : 14+15cm×1 =29cm2. A 12 cm-es ventilátor nyílása: ~113cm2. Így jóval kevesebb a beszívásra alkalmas terület.
Ha ventivel felfelé szerelem a tápot, akkor esetleg a ventilátor nem károsodhat (pl. ez esetben "jobban ráül" a motorra)? Mert ilyen helyzetben nem igazán található venti a gépben. ..
Vagy a ventik bármilyen helyzetbe szerelhetőek? -
Jimmy8
senior tag
Bocsi, most látom ezt nem ide kelett volna....
Nem sértődöm meg, ha áthelyezitek egy megfelelőbb topicba -
Jimmy8
senior tag
Üdv!
Nekiálltam saját magam megjavítani a meghalt tápom:
Típus: DTK PTP3007P 300W
Hiba: készenléti módban reggelre lekapcsolta a kismegszakítót. égett szag........
Szétszedve kisérteties a hasonlóság az alább olvasható esettel (yeahsp hozzászólása):
[link]
Nekem is MACRON gyártmányú a panel és ugyanaz az alkatrész durrant el.
A kérdés: A rossz tranyó száma: K322 C945P, helyette mehet a BC182 vagy inkább a BC546B?
Másik kérdés: jó lenne az okot felderíteni, hogy mitől durrant szét a tranzisztor.(1-es)
Okozhatta a szekunder körben a 2-essel jelölt helyen lévő púpos kondi? (Ez a +12 szálon van)
harmadik kérdés: A panel hátlapján találtam egy olyan helyet, ami mintha rosszul (egyáltalán nem ) van beforrasztva az alkatrész. Lehet ez volt a baj? (3-assal jelölt helyen van a szekunder körben a bordára csavarozva). Mi ez az alkatrész. Gondolom nem csinálok kárt ha normálisan beforrasztom....
Néhány kép segítségnek:
Teljes kép: [link] (a kondi már ki van forrasztva)
Hátoldal messziről: [link]
Hátoldal (forrasztás) közelről: [link]
Kondi: [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Hálózati / IP kamera
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest