- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ultram3jor
senior tag
Aham, szal ez amolyan dinamikusan müködö ''szolgáltatás'', ami eloszlik az ágakban, lehet magasabb is, de ezeknek az ágaknak az össz teljesítményfelvétele nem haladhatja meg az 450W-ot?
Csakhogy biztosra értsem
Mod, jo, asszem értem, csak egy megerösítést kérek! Jöhet pü.-ben
[Szerkesztve]Üdv, Dávid
-
Ultram3jor
senior tag
Lehet hogy láma kérdés, de ezt valahogyan nem tudom felfogni...
mod: a pontokat azért tettem, mert egy ''kicsit'' elcsúszott a rajzocskám...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
AC Input........................I..........................230 Vac 50Hz .............I
DC Output.....................I +3,3V I + 5V I +12V I -12V I -5V I +VSB I
max output current.........I 28A ...I 38A I 25A I 0,6A I 0,6A I 2,0A I
max combined wattage...I ......210W....I 300W I 7W I 3W I 10W I
.....................................I.............4 3 0 W......I........2 0 W............I
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez a kis táblázat van mind az oldalán a tápnak, mind a kézikönyvében.
Ugye egy 450W-os tápról beszélünk. De ha megnézzük az utolsó elötti sort, és összeadogatjuk a számokat, bizony 550W jön ki. Namármost, én ugy tudom, hogy az óvoda levelezös tagozatán is ugy tanítják a fizikát, hogy feszültség szorozva az árameröséggel megadja a teljesítményt.
3,3 x 28 = 92,4
5 x 38 = 190
12 x 25 = 300
12 x 0,6 = 7,2
5 x 0,6 = 3
5 x 2 = 10
Namármost, ha ezeket az értékeket összeadogatom akkor 602,6 jön ki. Természetesen tisztába vagyok a ''max'' szó jelentésével, szóval ez csak akkor jöhetne létre, ha maximálisan kihasználjuk a tápot. Akkor most ez hogy is van?
[Szerkesztve]Üdv, Dávid
-
Ultram3jor
senior tag
válasz Csaba_20_ #989 üzenetére
didyman: Köszi a választ! Honnan tudom meg hogy mennyit szállt a venti, ha nincs ráirva? Vagy elég ha csak az rpm-et nézem? (végülis ettöl függ az hogy mennyi az átnyomott levegö...)
Csaba_20_: Igen, arrol a tépról van szó. Nem szedtem szét, még nem láttam a belsejét, csak képröl, onnan meg nem egészen kivehetö hogy csatis-e vagy sem. Ha esetleg nem csatis, nyogodtan kiforraszthatom (Eskü, vigyázok!)? Mod: Neked is köszi a választ!
[Szerkesztve]Üdv, Dávid
-
Ultram3jor
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtam hogy hova irjak, végül erre a totyikra jutott a válsztásom, ehhez áll legközelebb a kérdésem. Átfutottam a totyikot, de amennyire (nem) láttam nem volt ilyen kérdés.
Egy olyan tápról van szó, amit már Csaba_20_ mélyentisztelt fórumozó kollégánk már javított, hibás volt a PFC-je. Az említett táp egy 450W-os Revoltec táp, DewiL-töl vettem közel egy hete, a volt hiba tudatának teljes ismerésével. A tápról linket sajna nem találtam, de képeket tudok betenni, amennyiben szükséges.
A kérdés az lenne, hogy a benne található ventit kicserélhetem-e egy ugyanolyan méretű, ám plussz 4 leddel ellátott ventire? Lehet-e ebböl valamilyen baja a tápnak, hisz igy megnő az energiafelvétel, és nem tudom, hogy ez a plussz mennyiség elhanyagolható-e vagy sem. (Természetesen a beszerelés nem okoz nekem gondot, mind az a minimális tudás és eszköz megvan hozzá, meg amugy is, faterom müszerész, legfeljebb megkérem őt, hogy csinálja meg. Amúgyis, ügyeskezű fiatalember vagyok )Üdv, Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Vírusirtó topic
- Dacia topic
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Path of Exile 2
- További aktív témák...