Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

veterán

válasz SteveBathory #11995 üzenetére

A megfelelő folyamat:

1. Leállítod a számítógépet.
    2. Lekapcsolod hátul a tápegység billenőkapcsolóját.
    3. Kihúzod a hálózati tápkábelt.
    4. A számítógép bekapcsológombját 30 másodpercig nyomva tartod. Ilyenkor a kondenzátorok kisülnek, a bennük lévő feszültség távozik. Biztonság kedvéért megismételheted, de nem valószínű, hogy szükséges.
    5. Kiszereled a tápot és szétszeded, kifúvatod.

Arra figyelj, ha nem lettek a kondik leürítve, hogy a nyáklap hátulján a nagy primer kondenzátorok lábait NE fogd össze ujjal, mert rövidre zárod őket. Kellemetlen érzés állítólag, nekem még nem volt benne részem. Halálosnak nem gondolnám, de, ha van egy szívritmuszavarod, akkor kiüthet. Olvastam olyan fórumbejegyzést, hogy valakinek hasonló rejtett szívproblémája volt, megcsípte egy kondi és újra kellett éleszteni. Hogy ez urban legend, vagy valóság, nem tudom, de jobb félni, mint megijedni.

Láttam olyan megoldást is, hogy egy túlméretezett ellenállást szigetelt fogóval megfogott az ipse, majd a primer kondi lábaihoz odatartotta. Ez is megoldás. Vagy, ha kikapcsoltad a gépet, akkor maximum 30 perc alatt magától kiürülnek a kondik. Ezekben a modern gépekben már vannak olyan biztonsági okokból beépített rezisztorok, amik maguktól lemerítik a kondit. A legrosszabb, amit soha ne csinálj, hogy a kondik lábaihoz odatartasz egy csavarhúzót és úgy zárod őket rövidre... ezzel konkrétan tönkre is teheted.

Állítólag a régi időkben a nagy tévékben olyan kondik voltak, amik tényleg agyonvághattak, ha nem voltál óvatos.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!

Új hozzászólás Aktív témák