Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
tanti
csendes tag
köszi, én is így gondolom. azért csodálkozom, hogy egy csomóan írnak a régi gépeik működéséről, de senkinek nem okozott problémát a régi táp? nekem van kb. 10 darab döglött AT-tápom, részben a ventillátor részben ki tudja mi miatt nem OK. nem merem berakni már sehová. azért persze a csatlakozók kellenek az átalakításhoz.
-
salazol
őstag
Viszont a korábbi reset irásom kicsit módosítom, az alaplapokon vanellenállás, aminek a túlsó végét testeli a reset gomb, tehát nehogy megpróbáld testre zárni a power-ok-t.
De ez nem is volt kérdés, csakazért módosítok, nehogy valaki a korábbi hozzászólásom miatt letestelje próbából. -
salazol
őstag
Találtam előbb egy leírást, ahol azt írták, a power-ok azonos a power good-dal. A fotók alapján is simán összekötik. Arra vigyázz, hogy az 5V-oknál az ATX-en van egy készenléti 5V is, azt ne kösd be. Természetesen a 3,3-akat se. A zöldet és a mellette levő feketét vezesd ki bekapcsológombnak.
-
salazol
őstag
Megnéztem egy csomó gyári átalakító fényképét, úgy néz ki, simán összekötik az ATX power-ok lábát az AT power-good-jával. Csak a power-on és a mellette levő GND van kivezetve külön, arra egy nyomógombot kell kötni.
Viszont semmilyen felelősséget nem vállalok, ha mégis lenne valami trükk a dologban. -
salazol
őstag
A naracs a ''power good'', vagyis azzal jelzi, hogy a tápfeszültség kimeneti feszültségei megfelelőek. Úgy rémlik, ellenálláson keresztül van kicsatolva, hogy testre lehessen zárni, azt teszi a reset gomb, de ezt ne vedd készpénznek. A fehér ezek után kizárásos alapon a -5V kell legyen. Mai gépek nem igazán használják azt. Az ATX-es tápokkal viszont nem foglalkoztam még ilyen mélységig. Keress rá az ATX csatlakozó kiosztására, biztos meglesz. ''ATX pinout''
-
tanti
csendes tag
Hello!
Már régóta nem kapok AT tápot (új, garanciás). Van pár régi alaplapom, amit jó lenne beüzemelni, de hát a táp... Ha jól látom, az új ATX-es csatlakozókon csak plusz vezetékek vannak (mégha a csatlakozó vége nem is pontosan ugyanolyan)
Ugye átköthető az ATX-es az AT táp helyére?
Az AT-tápon az alaplapra a következők mennek:
AT ATX
piros piros +5V
piros piros +5V
piros piros +5V
fehér ez mi?
fekete fekete GND
fekete fekete GND
fekete fekete GND
fekete fekete GND
kék kék -12V
sárga sárga +12V
piros piros +5V
narancs ???
Az a baj, hogy az AT tápoknál nem tudom mi a fehér vezeték.
A narancs úgy tudom, hogy a ''power good'' kábel, ezt hogy kellene bekötni az ATX-tápnál? Az ATX tápon a narancs 3,3V. Ez az AT tápon nincs, tehát nem kell bekötni? Az ATX tápon van egy barna kábel PGS jelzéssel. Ez mi lehet? Valamint található egy zöld kábel, ami a táp elindítására kell a földre kötve egy pillanatig. A kikapcsolás is ezen a kábelen történik???
Nem tudtok egy ilyen ATX-ről AT-ra esetleg egy átalakító csatlakozót, hogy ne kelljen forrasztgatni (persze stabilabb lenne úgy)?
Fontos lenne az új táp, mert nem akarok használt tápot beépíteni!
Köszi a segítséget! -
VIPowER
őstag
A táp legalább él.
-
VIPowER
őstag
Köszi szépen a gyors válaszokat.
-
Ha a ''kapcsos'' fele van felfelé, akkor a felső sorban balról a negyediket (zöld), az egyik feketével.
-
VIPowER
őstag
Ki szeretnénk próbálni egy ATX-es tápot alaplap nélkül. Melyik két vezetéket kell összeérinteni hogy elinduljon a táp? (Egy ''rossz'' gépet próbáltunk ki egy jó táppal, és most tudni szeretnénk jó e még)
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest