Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Meg kell próbálni. Más módszer nem nagyon van. Leginkább az aktív PFC és a nem szinuszos kimenetű UPS szokott összeveszni. Ez a PFC vezérlése és az UPS vezérlése közötti probléma miatt lehet, de sajnos idáig nem sikerült korrekt indoklást találnom rá, hogy miért. A gyártók meg nem igazán akaródznak válaszolni.
-
iday
aktív tag
Ma már annyi táp van legtöbbje pfc -vel szerelve.
Aktiv vagy a passziv fpc-vel rendelkezö tápot lehet ups után kötni, ami nem szinuszos jelet ad ki? -
Csaba_20_
őstag
Olvasd el figyelmesen a következő oldalt és meg fogod találni benne az ATX tápegység bekapcsolási módját:
Bővebben: link -
Totyi
őstag
Sziasztok!
Van egy tápom,amit nem használok.Jó volna néha 12 és 5VA kérdés egyszerű:hogy tudom ezt működésre bírni alaplap nélkül?A téglalap alakú csatlakozón kell rövidre zárni vmelyik 2 kábelt.-ha jól goldolom.De melyiket?
Tud segíteni vki? -
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz hogy amikor megvettem 2001 augusztusban a Chieftec Dragon házamatt akkor még 300W PFC táppal adták. (Ma már 360W jár hozzá.) Az azóta eltelt hosszú idő alatt a gépemet folyamatosan fejlesztettem. Az áramfelhasználás néhány hónapja a dulájára nőtt a kezdeti időszakhoz képest. Folyamatos fagyások, instabilitás, tunigolhatatlanság! Az R9700 PRO beszerzése után szinte már használhatatlan volt a rendszer.
Beszereztem egy ENERMAX 365AXVE tápot. Azóta semmi gond, egyszer sem fagyott le a gép, nincs instabilitás. Bátran ajánlom mindenkinek. Elég csak belenézni, már ránézésre is minőségi hatást kelt. Meg kell fizetni az árát, de legalább van benne tartalék bőven. -
Egon
nagyúr
1. Amikor én vettem Chieftech tápot, még nem volt duálventis kapható, úgyhogy az + egy pont az Enermaxnak.
2. Személyes tapasztalat, hogy a manuálisan szabályozható Enermax (leglassabbra lecsavarva, ahol még mindíg elégséges a szellőzés) _halkabb_ a Chieftech-nél: mivel utóbbi automatikusan felcsavarja a fordulatszámot mondjuk fél óra után (melegedés).
3. Ha netalántán látsz _szétszedve_ egy Chieftech és egy Enermax tápot, nem fogsz ilyen kérdéseket feltenni: ég és föld...
Két dolog szól a Chieftech mellett: élettartam gari (bár azért megnézném hogy mit érsz vele mondjuk 15 év múlva...
A 3 év gari se rossz; addig lehet lesz új szabvány és cserélheted le így is-úgy is), illetve az alacsonyabb ár (bár a duálventis példányok ára, ha jól tudom már vetekszik az Enermax áraival...). -
drpele
senior tag
Hali Egon!
Szerinted miben jobb az Enermax 350-ese?
(Hátsó venti manuális szabályozhatósága?) enermax kiváltsága
Zajszint? chief egyértelműen halkabb
Stabil feszültségértékek? valszeg mindegyiknél tökéletes
Garancia? chief: élettartam
Aktív pfc? Chieftec 302-es utótaggal ellátott típusai is tudják
Egyedül a hátsó ventit szabályozó knob hiányzik a chief-ről, de így is halkabb mint az enermax (teszttel alátámastva)!
Nekem egy chief hpc 420-302DF van, egyszerűen nagyszerű
-
mayer
csendes tag
Helósztok.Nemrég olvastam a DTK ptp30074-es 300W-os tápról, és nagyon jókat írtak róla.Keress rá a régi írások között.
-
gesuz
senior tag
A codegen az szimplán SZ@R. Olyan minőségi problémák vannak, hogy a pofám leszakad. PL:: a ház alján lévő pici speakerre nem volt forrasztva derót, a HDD led fordítva volt beforrasztva
ez nem tünik jelentős problémának de ha ezt nem vettek észre akkor még mit nem?
-
Tütüm
aktív tag
Ja,és még a 3. lehetőség a 350W-os Q-tec táp 12.506 HUF
-
Tütüm
aktív tag
Szerintetek melyik tápot érdemesebb megvennem:
Coolink 350W 10.000 HUF
Chieftec 300W 11.865 HUF
A konfig:
ASUS A7V8X+LAN
AMD Athlon XP 2100+TbredB
Q-Tec 13227 hűtő
2*256 MB DDR/333
40 GB Seagate Barracuda 7200
Ati Radeon 8500 LE 128 MB
16xDVD LG
Philips CDRW1600
Casetek 1018 ház
5 db 80 mm-es coolink házhűtő
Ez az alapkonfig ami később bővítve lesz. -
Mc Elec
csendes tag
''Én egyszerűen nem értem, miért mondjátok azt, hogy a tápon nem érdemes spórolni, szerintem ez baromság, mi bajt okozna a gyenge táp?''
Mit okozhat egy gyenge gagyi táp?
Amég működik addig semmit. (Esetleg fagyogat, mert le esik valamelyik fesz)
De ha meghal! Általában a gyenge gagyi tápok úgy halnak meg, hogy készenléti üzemben megszaladnak és amikor bekapcsolod a gépet megkapják a cucosok a jóvalnagyobb feszkókat. Ekkor elszál az alaplap, a proci a MEM a stb.
Esetleg a nagyon bóvlik képesek felrobbanni is.
a neves jobb minőségű tápok áltaLÁBAN INKÁBB, HA MÁR ELSZÁLNAK, hopsz a caps lock! Tehát: ha már elszálnak inkább csendben leálnak és nem megszaladnak.
-
SLi
tag
nekem egy 240W os SKYHAWK tápom volt,akkor szivtam meg mikor a gépbe belenyomta megy GF2 -t + még 1 vinyót,és akkor hirtelen resetek,készenléti állapot mély fagyásba,majd tápszétszedés,és látni azt a kispórolt vackot,jujj.
azóta egy codegen 300w os megy benne.
Bár félő ,hogy egy uj configot nem fog elvinni,gondolok itt(radeon 9500+ xp2,4)melyik tápot javasoljátok ehhez ??
Egy 300W/360W os Chief vagy Coolink 400W vagy DTK 360??? -
Gaius
tag
Nekem is 400-as Azona tápom van. Véleményem szerint az Azona egészen jó cuccokat gyárt, és nem is annyira drága. Egyre kell figyelni: egy 400 W-os táp átlagos ára 10-12 ezer között van. Márkától függetlenül (persze van drágább is). Van az Azonának egy 400-asa, amit kb. 7 ezer körül meg lehet venni. Na ezt nem szabad. A tápon nagyon sok múlhat, ezért mindenképpen stabil, megbízható darabot kell venni.
-
w_jano
csendes tag
Én egyenlőre egy 400W-os Acorp-ot használok, amit eredetileg adtak a házhoz, amit most cseréltem egy Coolinkre! (nagyon olcsó és jó) http://www.coolink.hu
-
zsoltee10
addikt
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Hello! Még nem, mert a héten itthon vagyok, csak vizsgázni voltam fenn Pesten. Kedd délelőtt. Szal valszeg a jövő héten. De akkor mindenképp, mert ez a 4 éves Codegen nem nagyon bírja. Ha tuningolom a procit, ingadozik a fesz.
-
drpele
senior tag
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Hát igen!
Addig engem sem érdekelt a táp amíg el nem füstölt egy alaplapot
Történt, hogy összerakom a gépet, mindenre rádugtam, a tápot is.
Aztán jön a tápba a 220-as kábel.
És hatalmas durranás, füstjelek, büdös, stb.
-
hogyishívnak?
aktív tag
Mert tényleg nagyon sok gagyit gyártanak.Nekem 230w-os táp volt a gépemben kb 2 éve akkor elég volt.Kb 1 év alatt tele lett a gép (p3 1000,3db wincsi,cdíró,dvd,2db lan, 2db vga,live,com-lpt vezérlő) ezért beletettem 300-as mercuryt.kb 1 évig húztam vele mire rájöttem mitől restartol a gépem kiszámithatatlanul.Szétszedtem venticserére és elszörnyülködtem.A panelonra rajolt alkatrészek fele hiányik vagy rövidre van zárva.Ezeknek az áramköröknek a töbsége zavarvédelem és túlfesz,túláramvédelem.Akkor vettem 360-as chiftec-et és 1szer se fagyott 4 hónap alatt a gépem. 1ébként a kapcsolóüzemű tápokat tényleg nem 1szerü megfelelően megcsinálni. Amig 1 szer nem szívsz tényleg nemfogod megérteni.Kivánom hogy olcsón úszd meg.
-
Drizzt
nagyúr
Én egyszerűen nem értem, miért mondjátok azt, hogy a tápon nem érdemes spórolni, szerintem ez baromság, mi bajt okozna a gyenge táp? Nekem eddig mindig a leges-legszarabb noném házam volt a legszarabb táppal, s mégis mindig ment minden, most is valami noném tápom van, még azt se írták rá, hány wattos, mégis szaladgál az Athlon XP, abit kx7-333, 2*256mb ram, gf4 ti4200, két winyó+dvd+cd-író, firewire kártya, genius realtek 8029 hálókártya, pinnacle digitalizáló kártya, szóval nme értem, magyarázatot adna valaki? Igaz, van egy külső szünetmentes tápom is,de azt is karácsonyra kaptam, s azelőtt egy évig nem volt, s persze semmi hiba se. Ez a táp-baromság már tényleg érdekelne...
-
zsoltee10
addikt
Nekem 400-as Azona volt a gépemben, most öcsém gépben van. Nem rossz az Azona, de a most két éves 300-as Azona tápom meghalt. Chieftec tápot lehet venni 15 körül 8 év garival. Mármint a 360-as táp. Szvsz megér egy kis többletpénzt. Pláne P4 konfighoz. Hamár P4 nehogy már a tápon spórolj, mikor 40e körül van a proci!!!
-
Tütüm
aktív tag
Meg tudná valaki mondani hogy a 300W-s Chieftec aktív PFC-s vagy nem?
-
drpele
senior tag
Sziasztok!
A héten vettem a chieftec 420-as aktív pfc-s tápot.
Jó kis táp, halk, stb.
De van egy olyan problémám, hogy ha szünetmentes tápról megy a gép akkor a szünetmentes fura hangot ad. Eddig is volt egy kis halk búgás, de szerintem az természetes. De mióta ez a chief táp van a gépben nagyon hangosan búg a szünetmentes (ha arról megy a gép), össze vissza csipog, nem csak az első 1 percben.
Ez mi a fenétől lehet?
-
sirály12
őstag
Hella. Nekem egy Azona 400-as van és nagyon tuti kis táp. Én házzal együtt vettem. Nekem kiszolgál egy Epox 8rda-t egy 2.4 xp procit, 512 Mb ram, 40 Gb vinyó, 8500-as ati radeont, cd rw, cd, tuner, hálókari + egyebek. Szal szerintem jó kis táp.

-
up
senior tag
Nem pont idevág, de mégis:
Kéne tápegység: 15Volt, 1Amper. Asszem nyomtatóhoz vagy ilyesmi. Hol lehet/érdemes venni? És mennyi a reális ára?
Köszi! -
atty
tag
A pontos adatait nem tudom, de 400W-os és netto 7500 pénz.
-
atty
tag
Kössz!
-
Lunatic
aktív tag
Tápon és procihűtőn nem érdemes spórolni.
Ha szűk a keret, akkor vagy dtk, vagy codegen. Ebben a sorrendben. -
atty
tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A kérdés azért volt, mert nekem az Enermax és a Chieftec kicsit drága
, eddig noname tápjaim voltak, táp problémám soha nem volt (figyeltem mennyire terhelem), ehhez képest most kéne egy nem noname, de annyi pénzem nincs. Az Azona annyira rossz? A fenti két tuti tápon kívül más ötlet? (DTK-nak utánanézek.) Köszönöm! -
ten155
csendes tag
En egy 350-es Enermax es egy 420-as Chieftec kozott vacilalok. Az aruk kb. ugyanannyi, de a Chieftec-re elettartam garancia van, az Enermax viszont nem automata ford. szabalyzos.
Ti mit gondoltok, melyik a jobb valasztas?? -
Grausz
csendes tag
Én az Azona tápokról csak annyit tudok, hogy ha nehéz, akkor már nem rossz, de vannak kevésbé jó darabok is!
SZVSZ nézz utánna, hátha tudsz DTK tápot venni, azok megbízhatóbbak, vagy talán egy kicsit drágább Chieftecet! -
atty
tag
HEEELLLPPPPPP!

-
atty
tag
Sziasztok! Kérdésem a következő: most újítok gépet, ház nem kéne, csak egy jó kis táp, kinéztem egy 400W-os Azona tápot, szerintetek elfogadható minőség? Nem szívesen adnék tetemes pénzt Enermax meg hasonló kaliberű tápokra, de sz'rt sem akarok venni. A válaszokat előre is köszönöm. (A gép egy 2,4GHz-es P4-es lesz.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- Formula-1
- aquark: Zsebszámológépek
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- Gamer PC AMD Ryzen 3500X/16GB DDR4 /Nvidia 1650 4 GB/256 GB SSD + 1 TB HDD 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
- Apple iPhone 12 64GB - Kártyafüggetlen, Fekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ez nem tünik jelentős problémának de ha ezt nem vettek észre akkor még mit nem?

de nálam is valami hasonló van, rtlklub, királyi csatornák, műhold szép tiszta, @2 meg közel nézhetetlen. Néha jobb hangulata van, és kitisztul a többi szintjére, de aztán rövid időn belül újra halál. A tápom viszont inkább a rádiót zavarja be.