- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"Úgy néz ki hogy rövidzárnál teljesen megszűnik stabilizálni és a ráadott feszültséget átengedi."
A 7805-ös IC személyes jó ismerősöm, gyakran szoktam használni, igaz, főleg régebben. (De pl. egyik villamosmérnök kollégával ma is beszélgettünk róla, mert 78L05 van az FM transzmitterében, és nagyon melegszik, ezért elmélkedtünk kicsit, hogy mivel lehetne kiváltani. Vagy pl. a múlt csütörtökön beforrasztottam egy 7809-est, ami a tesója.)
És mivel néha én is elnézek valamit, így személyes tapasztalatból tudom hogy van rövidzárvédelem a 7805-ben. Sőt, a gyári adatlapja is ezt írja: "Internal short-circuit current limiting". Ebből biza' 1.5-2A-nél több ki nem jön, és rövidzárnál éppen úgy valósítja meg, hogy a kimenőfeszt nagyon-nagyon lecsökkenti."40 V a szokásos ráadott, amit a fojtó, Graetz együttestől kap"
Ez is orbitális butaság, ugyanis a 7805 megengedett maximális bemenőfeszültsége 35 V, tehát a 40V-tól nagy eséllyel elcsattan.
Ha a Codegenjeidben 40V-ot kapnak, akkor sűrgősen szabadulj meg tőlük, mert életveszélyesek. És ez ellen a Maxx tápvédő sem ér semmit, mert az 5Vsb ágat nem figyeli.Ja, igen! A Maxx tápvédőnek az a működési elve, hogy rövidrezárja az 5V-os ágat! (Amit -ugye- szerinted nem szabad.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Packeta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest