Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Tildyvel maximálisan egyetértek abban, hogy egyszerűen be kellene zárni egy csomó frissen nyílt egyetemet, főiskolát, megszüntetni büfészakokat, ez lenne az igazi megoldás. De hát ugye a felsőoktatás autonómiája miatt ez nem olyan egyszerű.
A tandíjat én ilyen formában nagyon ellenzem, egyszerűen azért, mert ha mondjuk félévente 100.000 Ft-ot ki kellett volna fizetnem az egyetemen, akkor most valszeg nem lennék diplomás és nem csinálhatnám azt, amit szeretek. Ja, felvételi mentességgel jutottam be a szakomon létező egyik legrégebbi egyetemre államilag finanszírozottként (akkor még nem volt ''fizetős''), 60 ponttal, kitűnő érettségivel, egy közép és egy felsőfokú nyelvvizsgával... Koleszba sosem vettek fel, mert éppen fölötte voltunk mindig a határnak, diákmunkákat végeztem, hogy a szüleimnek kevesebb terhet jelentsek (250-300 Ft-os órabérben...), de ekkora plusz összeg végképp ellehetetlenített volna. Pedig elvégeztem, nem kitűnő eredménnyel ugyan, de jóval, és néhány hónapon belül állást is találtam, jót. De ha most diákhitelt kellene visszafizetnem, plusz mellette még tandíjat törlesztenem, akkor meg arra nem lenne esélyem, hogy lakásom legyen valaha. Így sem lesz egyszerű, de legalább látok fényt az alagút végén.
Szóval általánosságban lehet nagyon jó ötlet ilyen meg olyan tandíjakat bevezetni, de ez csak azt jelentené, hogy akinek van elég pénze, az továbbra is járhat 10 évig egyetemre, elvégezhet három büfészakot kényelmesen, a kevésbé tehetősek viszont ezzel lehetetlen helyzetbe kerülnek ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- iPad topik
- Háztartási gépek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest