Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiről beszélsz?
Ha bitporkról van szó, akkor miért nekem. Én sohasem foglalkoztam azzal van haszna vagy sem. Továbbra sem vonom kétségbe a korrektségét.
A mit te szeretnél lezáratni az nem létezik. Mutasd meg azt a hozzászólásom ami erre irányult. Alaptalan hozzászólásokat viszont nem kérek.
És az is amit te csinálsz.
Ha jól emlékszem te ebédet kínálsz pénzért a találkozón.
Az is szolgáltatás. Befigyel a kettős mérce.Talán ez volt az a mondat, amit félre értett.
Nyilván kettős mérce. Másoktól ingyen várja el. Miközben nem térítés nélkül szolgáltat.
Ebben egy szó vagy gondolat sincs, ami arra utal, haszna van belőle vagy sem.
Csak arról van szó hogy Bacsis esetében az ingyenesség elvárás. Miközben Bacsisnak is van költsége. A pénzen kívül időt és energiát fektet bele a szervezésbe.
A normális az, ha valaki a saját tevékenységével nem csak másoknak állít elő értéket. Saját maga is kap értéket ellenszolgáltatásként.
Ennek a megértése viszont nem az én dolgom. Én értem. -
Erre is vannak bevált megoldások. Amiknek PR értéke is van.
Döntéshozók, meghívó, tisztelet jegyekkel. Családi belépő. helyi lakósoknak (családi) kedvezmény.Azt gondolom ebben a rendezvényben sokkal több lehetőség is lehet, mint ami eddig történt. Ha jól tudom Magyarország egyetlen informatikai múzeuma szegeden van. Ott mindent a szemnek, semmit a kéznek ideológia van. Bacsis kiállításai az emberközeli informatikai múzeum előfutárát jelentik. Látható és sok minden kipróbálható.
-
Azt még megértem, ha valakinek annyira nincs pénze, hogy stoppolnia kell az odautazáshoz, ezért nem tudná kifizetni a belépőt.
A többségnek, akiknek egy hamburger árának kifizetése nem okoz gondot, nem lennének hajlandók ennyit fizetni? Legalább részben fedezve az egy látogatóra jutó költséget.
-
De te magadból indulsz ki valaki haszonért csinálhatja csak. Hát nem. Én sem.
Ezt hívják önköltségen biztosított szolgáltatásnak. A szolgáltatás haszonélvezője megfizeti a rá jutó költséget. Ezzel nincs semmi baj. Legalább is nekem nincs és az emberek többségének sincs.
Mindig minden fillérrel el tudtam és el tudok számolni.
Ezt eddig senki sem vonta kétsége. Nem tudsz tőlem erre utaló mondatot találni. Nem értem honnan gondolod, hogy ezt neked le kellett írnod.
Sajnálom ha emberileg csak ennyi fér bele neked és hogy nem tudsz az anyagi -egyébként ezekben az esetekben is téves - szemléleteden.
Az téves szemlélet, hogy a dolgok haszonélvezői járuljanak hozzá a költségekhez?
Nem gyerekek vagyunk. Ha teszik amit kapok, akkor nem probléma, hogy a pénzembe kerül. Szívesen fizetek, hogy máskor is örömet okozzon nekem. Ha adakozásról van szó, szívesen adok. Állatmenhelynek, Gyerekek és betegek támogatására, ... Ezekben az esetekben nincs mód az önköltség finanszírozására, bevétel biztosításával.Ráadásul Bacsis kerül minden évben kellemetlen helyzetbe. Neki kell összekoldulnia a költségeket.
Ha ezt te téves szemléletnek gondolod, akkor nem velem van baj.PS:
Az utolsó idézett mondatod a személyeskedés határát súrolja. -
Bacsis nem szolgáltatást ad, hanem a lehetőséget biztosít hogy más is élvezze az ő és más emberek hobbiját.
Ez is szolgáltatás. És az is amit te csinálsz.
Ha jól emlékszem te ebédet kínálsz pénzért a találkozón.
Az is szolgáltatás. Befigyel a kettős mérce.Az odáig rendben van, hogy Bacsis ingyen dolgozik? Szervez, szállít, ... neki is van rajta költsége. Miért ne érdemelne meg egy kis bevételt. Egyszer az ingyen munka terhessé fog válni száméra is.
Ha jól csinálja, megérdemel némi ellenszolgáltatást. Nyilván attól is akinek egy boldog napot szerez.
Ha nem így van, akkor nincs értelme nincs értelme folytatni a beszélgetést.
PS:Bármikor jöhetsz hozzám ingyen dolgozni. De azt gondolom, az ez irányú lelkesedés, nálad sem terjed ki idáig.
...éppen te vagy az aki látogatási szándék nélkül már elvárásokat fogalmaz meg valamivel szemben ...
Valami mellett és nem szemben.Ha elmegyek az utazási költség mellett lényegtelen a belépő ára. Bár nosztalgiázni nincs kedvem.
-
Persze, ha nincs lóvé zsére, akkor nincs rendben.
Részben azért tart Magyarország ahol tart, mert ez a gondolkodás.
Ingyen és lehetőleg tegnapra. Ha ingyen nem megy, akkor okosban.Bacsis ad egy szolgáltatást. Amihez pénzre van szüksége. Az nem OK, ha az fizeti ki, aki megkapja a szolgáltatást.
Az viszont teljesen rendben van, Ha olyanok szponzorálják a pénzükből, akik nem is tudnak a létezéséről. Nyilván a szponzorok is a bevételeikből tudják adni a támogatást. Nem nyomtatják a zsét. -
Igen.
Ha valódi szolgáltatást kapok, akkor nem gond a belépődíj.Én távolról mennék, ha mennék.
Számomra több alternatíva létezne.
Belépődíj x forint.
+ Marhapörkölt, körettel y forint.
+ vegetáriánus menü y forint.VIP szolgáltatás. Ebéd, vacsora, reggeli és egy éjszakai szállás y forint.
Előrendelés esetén 40% kedvezmény a kívánság szerinti összeállításban
Ami értéket képvisel azért pénzt szoktak kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E3: 2018 - Jön a The Elder Scrolls VI
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kuponkunyeráló
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest