- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Gabesz87 #118397 üzenetére
Nálam az van beállítva, hogy : Minden nap amikor adják (sorozatoknál) az első adás és az ismétlés. Így biztosan felveszi bármikor is adják le.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
headhunter
addikt
1. Hasonló kedvezményes bekötés, volt ebben az évben a Telekomnál? [link]
2. Adott városban az optikai hálózat 100%-os átadása után indítanak akciót vagy a szakaszos átadás közben is előfordul?Jelenlegi akció:
"...1 év hűség havidíj-kedvezménnyel
Gigaerős Net 1000/1000 díjcsomag
Alap díjcsomag2. hónaptól Havonta fizetendő 4640 Ft/hó
Az első hónapban 3520 Ft..." -
Harkovz
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #118393 üzenetére
Na megint megpróbáltam.A csajszi csinált vonal vizsgálatot,mértem másik kábellel is de ugyanaz.Küldött valami frissítést de nem segített.Technikust nem volt hajlandó kapcsolni,azt mondja,hogy jó profilon van az ONT.De legalább hibajegyet vett fel,majd kijönnek,persze megfenyegetett,hogy kiszámlázzák ha nálam van a gond.De ha a gépem lenne szar,akkor felfelé sem tudná a 8-900 Mb/s-ot nem?Egyébként ők hogyan fognak mérni?Ha megvan a garantált minimum akkor semmit nem csinálnak?
-
DevKiller
senior tag
válasz Harkovz #118405 üzenetére
Na most első körben, először is ragaszkodnod kellett volna a szerelőhöz.
Aztán ha még is nálad van a probléma kiszámlázzák azt az 5000 forintot, de legalább kiderül, hogy még is mivan. A mérést a szerelő elvégzi, és ha Telekom oldalú a probléma akkor teljesen díjmentes lesz. Ha talál valamit, de nem telekom oldalú akkor kiszámlázza neked a kiszállást, az esetleges anyagdíjat és ha sokáig van a munkadíjat. De megoldja, azért megy ki elvégre. Egyébként az ONT legalább Sagemcom?HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
Motion_Blur
félisten
válasz donmackó #118377 üzenetére
Most vettem egy másik kábelt, azzal se jó.
Lapomon van egy 2,5G és egy 1G-s csati, egyikkel se jó.Windows kapcsolat minőségére 1000/1000-et ír.
De az a furva hogy WiFin fel le mondjuk 90/90, kábelen pedig 90/1,5...
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Harkovz
aktív tag
válasz DevKiller #118406 üzenetére
Igen Sagemcom.A fene egye meg ezt is,wifin dobálja is le az eszközöket rendesen.De holnap már jön az Asus AC1300 RT-AC58,,majd az adja a wifit,remélem jól.Azt olvastam ajánlott router ebben az árkategóriában.Kérdés még,hogy nekik mi számít jónak?Mert ha csak a garantált minimum az gáz.De mikor kötöttem akkor büszkén mondták,hogy ennek stabilan hoznia kell az 1Gb/s-ot.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz headhunter #118404 üzenetére
Több, mint 2 éve volt, más szelek fújnak már azóta.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Motion_Blur #118407 üzenetére
Ha Win10 és ő rakta fel a drivereket, akkor lan driver uninstall, és a gyártó oldaláról töltsd le az utolsót, ha azzal is probléma van, akkor eggyel régebbit stb.
-
DevKiller
senior tag
-
Harkovz
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #118410 üzenetére
Nem tudom,hogy akkor mit kell csinálniuk,mondtam nekik amit írtál,és többször kértem technikust,de azt mondta nem tud kapcsolni.Hát azért ordítani nem akartam vele,vicc ha tényleg az kéne hozzá.Meglátjuk mi lesz,remélem javul,mert eddig csalódás,meg ez az ügyintézés is.
-
n@p@lm
őstag
válasz DJ. Ru$y #118393 üzenetére
Szia!
Na, beszéltem technikussal (a 18 éves diák helyett ), olyan 50 év körüli csóka lehetett, nem volt szívbajos, elmókolgatott a konfiggal.
Megnézte az időablakot, letörölte, újra feltette a konfigot de sajnos nem hozott eredményt.
Rögzített hibajegyet, várom majd a szerelő jelentkezését mert itt már megállt a tudomány.
Sajnos. -
b.roland82
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 1000/1000-es Telekomos net ezzel a csodálatos Sagecom Fast 5655v2 modemrúteriptvelosztóizével. Olyan problémával szenvedek beköttetés óta (2019 augusztus), hogy az Optikai Rx Power értéke ugyebár -8 és -27dbm között lenne jó, viszont nálam rengetegszer lemegy akár -35dbm-ig is, de láttam ezt már -40-en is(!), aztán meg csodálkozik mindenki hogy miért nem áll össze a kapcsolat.. (Az alap amikor működik minden úgy ahogy annak kellene "csak" -23dbm körül van nálam, ez estére gyakran -27dbm-re is lecsökken ami bőven elég ahhoz hogy megszakadjon az egész). Jellemzően este 10-től akár másnap 12-ig is el szórakozik, közben meg a PON LED pirosan villog. Semmi kapcsolat nincs. Ez alatt az 1 év alatt már legalább 5x volt kint szerelő ezügyben, ebből 3x ki is cserélte az ONT-t, eredménytelenül, mert mire kijött addigra helyreállt az egész, így nem tudta ezt megmérni relatime sem a modemnél, sem pedig az oszlopon a dobozban hogy esetleg ki tudnánk szűrni hogy mivel lehet a gond, így nem tudott erre semmi kézzelfoghatót mondani. Cseréltek csatlakozót is az optikai szálon 2x is már, viszont csak az ONT végénél de 2-3 héten belül minden esetben ugyanúgy előjött ez a probléma az új modemeknél is, de egyébként meg van hogy hetekig meg sem szakad. Vannak még Telekomos ismerőseim a faluban ahol lakom, ugyanezzel a csomaggal+routerrel, náluk semmi gond nincs vele még akkor sem amikor nálam éppen -40dbm-et mutat, náluk meg ilyen -12 körül van.. Nem értem hogy nálam ez miért van alapból ennyire az intervallum szélénél. Mit tudok ezzel tenni? Lehetséges hogy az oszlopon a dobozban kéne megnézetnem a csatlakozást? Mert oda tudtommal még egyszer sem másztak fel beköttetés óta. Van egy NAS-ként működő PC amit sokszor tök jó lenne ha el tudnék érni, de hát ez nem igazán működik így hogy egy héten 4x nincs net... Amikor van, akkor meg is van a 940/940mbps 4-5-ös pinggel, de kb a hajamra kenhetem ha szakadozik... Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz b.roland82 #118421 üzenetére
Mivel léges bekötés, így gyanús, hogy esetleg szeles/szelesebb időben jelentkezik a probléma. Ami vagy kábeltörést vagy kontakt hibát vizionálnál számomra, bár lehet rosszul gondolom.
Egy következő ilyen hibánál mindenképpen a légkábelt nézetném át a szerelővel meg a dobozban nézze meg mi a pálya, ha minden hibánál jelented, akkor egy idő után csak leesik nekik, hogy a légkábelt lehet teljes egészében cserélni kellene...
-
momoxp
tag
Sziasztok,
Holnap jönnek bekötni az optikát a lakásba (2000/1000 NET, IPTV, telefon)
Jelenleg DIGI-m van. szolgáltatói eszköz nélkül.
Most így van a bekötés:
INTERNET - Synology router RT1900(192.168.1.1.) - NAS, switch, PCHa bekötik a Telecom optikát így szeretném:
Internet - Telekom eszköz - Synology router (jelenlegi hálózatot ha nem muszáj akkor nem állítom át)
Ha visszaolvasok akkor az IPTV-t és a Telefont az ONTba kell hagyni, a Telekom ONT LAN1-ből Synology router WAN portba kell kábel. És régebbi bejegyzésekben azt olvasom hogy az ONT IP-t kell változtatni, alhálózati maszkot is?Tapasztalatok, kinek hogy van beállítva?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz momoxp #118423 üzenetére
Nem kell változtatni semmilyen IP-t. "PPPoE Passthrough" a kulcsszó a keresőhöz. Bekapcsolod, a routeredben WAN type PPPoE lesz, megadod a PPPoE adatokat és örülsz.
PPPoE adatok = internet feljelentkezéshez szükséges adatok, mint rézérpár esetén, kiépítést végző szerelőt kérd meg, ha tudja nézze meg és adja meg az adatokat. (Felhasználót ki tudod olvasni a Sagemcomból, de a jelszót nem.)
-
Beniii06
addikt
válasz b.roland82 #118421 üzenetére
"Mit tudok ezzel tenni?" "Lehetséges hogy az oszlopon a dobozban kéne megnézetnem a csatlakozást?"
Azt írtad már mindent cseréltek, én bejelenteném hibára és amikor kijönnek kérném, hogy az oszlopon lévő dobozban cseréljék ki a csatlakozót és tegyék másik helyre a csatlakozást a dobozon belül(már ha van szabad) vagy ragaszkodnék a bejövő kábel teljes cseréjéhez.
"Got any other secret weapons?"
-
momoxp
tag
válasz DJ. Ru$y #118424 üzenetére
Köszönöm a választ, gondolom akkor ha ezt beállítom akkor a saját routerem port és tűzfal szabályai lesznek érvényben az ONT-nak semmi köze nem lesz hozzá. Az IPTV és a telefon marad az ONT-ba, így működni fognak ezek is? Illetve még ey kérdés, az nem gond hogy az ONT-nak és a Syno routernak ugyan az lesz az IPje?
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz momoxp #118426 üzenetére
Szerintem gond, én át raktam a 192.168.100.1-re az ONT-t, a routernek pedig adja a 192.168.100.3-at és ezt fixáltam is.
A router pedig 192.168.1.1.
Szintén Synology RT1900ac az 5655v2-vel.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz momoxp #118426 üzenetére
Nem lesz gond, mivel nem fognak visszafelé beszélni egymással. Ami esetleg nem fog működni, hogy nem éred el a Syno mögül az ONT-ot, de neked az nem is kell, mert mindent a saját eszközödön fogsz konfigurálni beállítani az ONT-ra max addig csatlakozol, amíg kikapcsolod a wifit, meg beállítod a PPPoE Passthrought.
Pubszon
Mivel nem egyenrangú eszközökről beszélünk, ezért nem okoz problémát. (Nem LAN-LAN vannak összekötve, hanem LAN-WAN, akkor lenne probléma, ha LAN-LAN lenne kötve AP módba.)[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
telekomos szolgáltatásom van(optikai net, tv)
nappaliban van a vezetékes huawei router.
hálószobában van egy telekom tv box, egy tv okosító(nincs bekötve) , és egy wifis asus rtn12d1 router(nincs bekötve)
.
meg lehet e azt oldani hogy a hálószobába átmenő 1db cat5e kábel belemenjen a routerbe(ami wifis) abból pedig menne vezetéken egy kábel a tv okosítóba és még egy a telekom boxba, és akkor menne a telekom box, a tv okosítón az internet és a router még wifin is tolná a netet.megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Motion_Blur #118355 üzenetére
Nekem csinált ilyet sagemcom, több újraindítás után javult meg. Én is napokig szenvedtem vele, mert az első újraindítások nem segítettek, így elengedtem az újraindítást mint megoldást, a végén mégis az lett.
-
Gabesz87
veterán
A Mi kis falunkat nem tudjátok, hogy tudom visszanézni? RTL Most-on látom, hogy fent van, és gépről el is indul, de a TV-nél sehogy sem tudom. Van egy Androidos lejátszóm (Zidoo), letöltöttem az RTL Most-ot, de onnan nem indul el. Próbáltam böngészőből, de úgy sem. PC-n kívül egyelőre máshogy nem megy :S Max. összekötöm az erősítőmet a laptoppal, ha minden kötél szakad.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
Van valamilyen korlátozás arra vonatkozóan, hogy meglévő Telekom otthoni internet mellett legyen egy Vodafone otthoni előfizetésem is, olyan területen, ahol a Voda a Telekom hálózatán szolgáltat?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Stanley-B. #118437 üzenetére
Nem hinném, annyi, hogy mindenképpen be fognak húzni még egy kábelt, kiépítik a saját végpontjukat és kész.
-
kabelmania27
Topikgazda
Lehet lakáson belül egy kettes osztóval elosztják a koaxot egyik kimenet Telekomos modem másik kimenet Vodafone modem.
-
Livius
őstag
A Voda csak a Telekom optikán kérhető nem? Ez esteben szerintem egy új optikai bekötést kéne csinálniuk a meglévő mellé.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
festina10
tag
Sziasztok!
Múlt hét pénteken a Telekom Chat-én módosíttattam az otthoni szolgáltatást az Arena4 miatt. Semmi nem változott csak az új IPTV csomagot kértem a korábbi 150-es nettel és telefonnal.
Ma kaptam egy új router-modemet GLS hozta, KAON CG3000Sztetek van e értelme a meglévő CISCO-t kicserélni erre? Netem 150mb/s, amit a cisco is tudott eddig.
Az esetleg függ a modemtől, hogy mivel 2 db beltéri egység van jelenleg IPTV stream 2 HD és 1 SD. Ez az új modem miatt mondjuk 3 HD streamre változik?Előre is köszi.
-
Stanley-B.
őstag
válasz Livius #118440 üzenetére
a címemen szolgáltat a Voda és habár a honlapjukon nekem is feldobja, hogy van gigás optika (apróbetűs résszel, hogy lehet h mégsem elérhető), a Telekom oldalán csak koax van a címemen (23 ker), meg hát van is Telekomos netem és koaxon jön, itt nincs optikája a Telekomnak, szóval ezért gondolom, hogy a Voda is koaxos lesz.
-
taki01
őstag
A letöltési frekik adásteljesítménye már 15 dBmV fölött vannak és még stabil a net.
-
taki01
őstag
válasz kabelmania27 #118447 üzenetére
Nem rég lett kiépítve
-
tobias40
veterán
válasz Pubszon #118442 üzenetére
Egy időben uanarról a gépről sehogy!
Nálam azonos az ip a két eszköz de be van kapcsolva a PPPoE Passthrought és így az ont egy modemként dolgozik és elérem a saját routeremet.Ha az ONT-t is elakarom érni akkor kábellel csatlakozok rá és így megtalálom de ilyenkor csak az ONT-re csatlakozok.
Nekem jó így mert nem kellett a saját hálózatomhoz nyúlni amikor megkaptam az optikát,mindent az én routerem intéz!Úgy van minden DJ. Ru$y írta korábban!
[ Szerkesztve ]
-
mediaplayer
csendes tag
Sziasztok!
Három hónapja használom a Telekom optikai internetet(1000/1000). Igényeltem vezetékes telefont és IPTV-t és azt mondták az ügyfélszolgálaton hogy a digitális elosztót le kell cserélni, legalább is az ő rendszerük ezt írja. Most az a helyzet hogy a Sagemcom F@st 5655v2 van ami már kezeli rendesen a gigabites rendszert is van ennél jobb elosztó vagy miért kell kicserélni?
0 pozítivval rendelkező újoncoknak NEM utalok előre, ha min 5 pozítivat szerez akkor talán. mediaplayer felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest