- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Nyomtam fél percig is, semmi. Bing AI szerint egy hosszú nyomás, majd a sípolás után 2 rövid, ez sem jött be. Én max 300Wattra terveztem, azon 20 percet bír, most 70Watt van rajta, erre 90 percet ír. Vész esetén a kazán ment volna róla, 2 nagyobb aksit rákötve, de mivel aksiról nem indul, ez a tervem nem jött be. CP-nek írtam a hidegindítás ügyében, nem tudom, hogy kapok-e választ.... Amúgy aksiról üzemelve is elég halk. Viszont hálószobába nem raknám, csak simán bedugva egy kis halk cicergős hangja van.
-
szasza_1
senior tag
Nálam a CP1600EPFCLCD választásának fő oka a fogyasztása volt, tesztekben 6W alatt írtak. Nekem bekapcsolva, folyamatosan működő LCD kijelzővel 4W alatt van. Maga az UPS-t azóta sem bírtam aksiról bekapcsolni. Amúgy ha teljesen lemerült, és visszajön az áram, akkor magától visszakapcsol az UPS?
-
szasza_1
senior tag
Végül CyberPower CP1600EPFCLCD szünetmentest vettem. Az létezik, hogy ez nem kapcsol be csak akksiról? Olvastam olyan típusról, ami csak akkor kapcsol be, ha hálózati áramról tud indulni, de eddig úgy néz ki, hogy szerencsém volt, ilyennel még 15 évvel ezelőtt sem találkoztam.
Ez sajnos ha akksiról akarom bekapcsolni, akkor egy hosszabbat és kettő rövidet sípol. A leírásában nem találtam erről most leírást, és a kézikönyvében sem, hogy nem tudna ilyent... -
szasza_1
senior tag
válasz frpeter #23193 üzenetére
Ezt ajánlotta Rick4 . Nézegettem más típusokat is, soknál olyan érzésem volt, hogy ilyen barkács home made jellegű. Kemotnál is van picit az az érzésem, de néztem róla oszcilloszkópos meg szétszedős videókat, és elég jónak tűnik a belseje is.
Tudsz másikat ajánlani?
Az a bajom Kamottal, mint sok más UPS-el, hogy "készenlétben" kb 50 W fogyasztása van, míg pl CP1600EPFCLCD megelégszik 6-10W-al is (a nézett YT videók mérése szerint). -
szasza_1
senior tag
Köszi a segítségeteket.
Vissza is olvastam itt, ez alapján a Kemot 700W + 90Ah AGM aksi és ez [link] maradt versenyben. Nehéz döntés.
CyberPower mellett szól, hogy gépre köthető, teszteli az aksit, szól, ha gondja van, van benne túlfesz védelem és AVR. Ezt későbbiekben, vagy ha nagy áthidalási idő kellene, csak 2 db nagyobb külső akksiról tudnám üzemeltetni, mert 24V-os.
A Kemotot nekem kellene néha tesztelni, viszont 40-50eFt-al olcsóbb lenne, 5x-ös méretű aksival.
Amúgy a Kemotnak a belseje számomra egész kulturált, jobban is tetszett, mint a CyberPoweré.
Talán a CyberPowernél kevésbé félek, hogy kigyullad, talán abban jobb védelem van. Előző melóhelyemen a vészvilágítási rendszerben és a 40kVA-s UPS-ben is robban már fel aksi, szerencsére mind a kettő zárt fém szekrényben volt. Itt a Kemotnál is gondolkodnék, hogy az aksit valami fém dobozba raknám.
Ti melyiket választanátok? -
szasza_1
senior tag
Sziasztok!
Egy PC (max 200Watt), router, NAS-hoz keresnék szünetmentes tápegységet. Létezik max 200eFt-os kategóriában teljesen szinuszos? Arra gondoltam, - ha szükséges lenne nagyobb áramszünet esetén - a gázkazánt rá tudnám dugni, így jó lenne, ha külső (pl autó) aksit is könnyen rá lehetne csatlakoztatni. Létezik ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- ASUS routerek