- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz Quentin Ruby #800 üzenetére
aha értem...Mondjuk inkább adok többet egy normálisért meg hosszútávon lehet megtérül...
Thx...<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Jarod1
addikt
válasz sid.:Rc211v #799 üzenetére
Nekem ilyen van, Arra tökéletes hogy megvédje a géped áramszünet esetén, van telefon védelem is benne.
-
stol
addikt
válasz sid.:Rc211v #799 üzenetére
NEM!
A rákötni kívánt gép pontos paramétereit kérném, BELEÉRTVE a tápot is. -
stol
addikt
válasz sid.:Rc211v #807 üzenetére
Ide, 300W/600VA terhelhetőségű lehetőleg szinuszos kimenetű UPS kell.
Legyen benne, min. 12V/7Ah akku, akkor 10percet áthidal vele a gép.
Gagyi PCM-ben, 4Ah-ás akku van, csak záróelben megjegyzem. -
WizkiD
tag
Sziasztok.
Ehhez a konfighoz:
Abit AW9D
C2D E6300
DDR2 1024Mb PC6400 800MHz Corsair
WD Caviar SE16 400Gb
Pioneer 111D
LG 16x52x OEM
floppy
MSI GeForce 7900GTO 512 DDR3
Samsung SyncMaster 970P
Cooler Master RC631 Mystique
FSP 400W Green Power
Logitech Deluxe
Logitech MX518
Creative Inspire p5800
Hangkártya Creative X-Fi Xtreme Music 7.1 Box
eleg ez a tap arra, hogy ha aramkimaradas van, akkor legyen ot percem kikapcsolni a gepet: APC Back-UPS BK500EI 500VA
Esetleg eleg e kisebb is (BK350EI), vagy nagyobb kellene.
Koszonom.Only the King of the Hill Can Go Down.
-
stol
addikt
NEM!
Kevés!
Az 500VA NEM egyenlő 500W-al!
Az 500VA-es UPS, 250W-ot tud kinyefegni valóságos teljesítményre.
Az a gép, max 200W-ot eszik, a táp veszteségeivel, 250W-ot jelenthet konnektor felé, az UPS, meg htáron fog üzemelni, az A-PFC-s mizériáról, már nem is beszélve.
SOS-UPS-nél, felújított 600VA-es SMART az Ő barátja -
xeri
tag
Javítsatok ki, ha tévedek, de a 650VA/400W és 700VA/405W közül az utóbbinak rosszabb a hatásfoka, igaz?
Érdekesek ezek az adatlapok egyébként: a 650-esről pl. nem derül ki, hogy milyen hullámformát állít elő. Ugyanaz az akksi van mindkettőben, mégis a 700-ashoz másfélszer akkora áthidalási időket írtak, ugyanolyan terhelésnél (a súly kizárja, hogy két db legyen benne) -
xeri
tag
Ja, hogy a döntéshez is hozzátegyek valamit: mire akarod használni? Ha nem szgép mellé lesz, akkor a 700-asnak előnye a standard 220-as aljzat, amibe bármit bedughatsz barkácsolás nélkül (valamint itt írtak lépcsős közelítésű szinuszhullámot, de azt nem tudom, ez elég jó-e pl. az aktív pfc-s tápoknak).
-
WizkiD
tag
Alapjaraton ezekbol tudok valogatni (hazhoz hozzak a konfigot, es meg van idom odaszolni, hogy tegyek melle valamelyiket ezekbol):
Szünetmentes táp APC Back-UPS 700VA BE700-G
Szünetmentes táp APC Back-UPS BE325 325VA
Szünetmentes táp APC Back-UPS BK350EI 350VA
Szünetmentes táp APC Back-UPS BK500EI 500VA
Szünetmentes táp APC Back-UPS BK650EI 650VA
Szünetmentes táp UPS Powercom 400VA
Szünetmentes táp UPS Powercom 500VA
Szünetmentes táp UPS Powercom 600VA
Szünetmentes táp UPS Powercom 600VA Soros
Szünetmentes táp UPS Powercom 800VA Soros
Ebbol jo lesz valamelyik, vagy nezzek masik bolt utan?Only the King of the Hill Can Go Down.
-
WizkiD
tag
Ez nagyon szomoru, de egy magamfajta putto usernek nem sokat mondd Ha egy konkret tipust ajanlanal, ami elegendo, es mondjuk nem kell miatta hetekig koplalnom, azt megkoszonnem szepen
(ha erdekes a tap pontos tipusa, otthon megnezem, mert elfelejtettem, hogy vegul nem GP lett, hanem egy masik FSP)
[Szerkesztve]Only the King of the Hill Can Go Down.
-
Stalker-2572
veterán
Hello! Szünetmentesemre 330W van írva, tápomra 380 (360W). Ez most baj? bocs nem értek hozzá. Szóval az a maradék 50/30W kihasználatlanul marad vagy rosszul gondolom?
All Black...
-
lazydog
addikt
válasz Stalker-2572 #825 üzenetére
Elég baj, mert a szünetmentesed harmatgyenge, a leadott valódi teljesítménye 200 W körül van.
Ez független attól, hogy milyen teljesítményű a tápod. Egyszerűen annyit jelent, hogy áramszünet esetén nem bírja táplálni a géped egy másodpercig sem, vagy jobbik esetben csak nagyon rövid ideig.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Imy
veterán
Sziasztok!
APC BACK 650-es UPS-st 2 éveset érdemes megvenni?Kb meddig huzák benne az aksik?Mennyi bele egy aksi? -
Stalker-2572
veterán
Ja igen, mert ha nincs áramszünet, akkor úgysem az aksiról szívja az áramot erre hamarabb is rájöhettem volna. Ha meg nem megy max teljesítményen a gép, akkor bírnia kell pár percet. Áramingadozás ellen viszont tökéletes (szerintem)
ps.: ez egy elég réi szünetmentes (5+ éves) honnan lehet tudni, hogy meghal az aksija? Szétszedtem, a borítást, de maga az aksi nem tünt szétszedhetőnek (utántölthetőnek).
[Szerkesztve]All Black...
-
Jarod1
addikt
Kingpro 600- as szünetmentest használ valaki? Tapasztalatok?
-
neduddki
nagyúr
hi!
Nekm negyon begyutttek a powercom-ok /pedig sokan nyavioltak/, 325/hasznltan vettem/,425 /?/ es 1000-es vannka akozlenben, a 425-sokst kozul egy elmet pihenni 5 v. 6 ev utan /nyugodjek bekeben:- )/ az 1000-es 3 eves es meg nagyonbirkamagat /fojjmatos uzem/:- )))
es men nehany esmerosknel lendolt egik sem fitlabb 4-nel es senki nem panaszkoodtt
a fekete lovaghzo mar nem volt szerencsem, mge pulsar 600-asokat szereztem a sulonet 1 eveben azota azok tarjak frontot ,meg neheny fillreket beszerzett centralion/:- )))/
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ugy tunik anyira, hogy a adsl rutert le kele tszednem a tetejerol mert tummelgitette:- (((
udv
neduddki
p.s. amugy nalam a komojsagi sorrend blazer>powerkin>mge>powerware az elso harom a megfizetheo kategoria kepviseloit ismerem a powerwerrol esz tne allitnam /9120/:- ))) amugy powerwerbol sajna tul sok erutl vissza garban fioleg a 3xxx-esek ozlu, de akadt 5xxx-es is /en inkabb apc-rl nem nyilatozm mert utanna mindig csunyaz neznek ram ezek si a megfizetheo kategori gepeirol vannaktapasztlataim: - (((( es temeszetesen enm hiszem ogy a igazn korekt joszagaik szarok lennekek, vagy csak en voltma baszerencses soxor:- (((/https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Kojak
aktív tag
Egy 400W-os táphoz minimum mekkora VA-es szünetmentes kell?
-
canniball
nagyúr
Ehhez jó nagy. Komolyra fordítva: én nem vágom annyira a témát, hogy pontosat merjek javasolni; várd meg a szakikat. Addig is itt: [link] tudsz ''számolgattatni'' (hozzátenném ez kicsit ''felmér'', valszeg elég kisebb is).
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kisninja
őstag
Itt az igényeket kell felmérni főleg , hogy meddig vigye a géped addig mig leálítod vagy menjen még 3-4 órát.
Én olyan 650va est ajánlanék vagy e feletit. Smart-ot főleg ha aktív pfc-s a tápd.
Powerware-t vagy Apc-t preferálom én max Mge Mercury felejtöspowered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Imy
veterán
A 600VA-es Powercomról mi a véleményetek, milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest