Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof

veterán

válasz zseko #40 üzenetére

Abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy a következő készülékem nem LG lesz, és lehet, hogy nem is Samu. A múltkor valaki írt egy TCL-ről, a pontos típusra nem emlékszem, de könyvjelzőbe tettem. 120Hz-es megjelenítés (ha jól rémlik interpolálással) és mélysugárzó, ezek megfogtak rögtön. És a legnagyobb sem csilliókba kerül, noha nekem nem kell 50-55"-nél nagyobb, mert nem fér el, és a távolság sem indokolja.
    Én idejét sem tudom, mikor néztem filmet utoljára monitoron, telefonon meg sosem (a YT videókat ne vegyük figyelembe). 55cm-es CRT-ről váltottam meglehetősen későn, 2011-ben 41"-es LCD-re, majd onnan tavaly 50"-re. Ez már fizikailag a határon van, ami elfér, max valami nagyon helytakarékos megoldású 55-ös jöhetne, de ott kb. milimétereken múlna, hogy elférne e. A másik alternatíva, ami nekem tetszik, az a lézer TV, de az egyelőre elég húzós, és a választék sem nagy belőle. Viszont ahhoz mindenképp át kell alakítani a TV-nek fenntartott helyet...

• niof

veterán

válasz #72042496 #27 üzenetére

Teljesen jók azok. Hiába magyarázod a bizonyítványt, nincs olyan, amivel érdemben alá tudod támasztani, hogy mivel ér többet. Pont ugyanazt a tartalmat nézed mindegyiken. Tudod, eleve, ha abból indulunk ki, hogy mire való a televízió, akkor azt mondom, hogy 300-400k-nál nem szabadna többe kerüljön egy sem. Ez felett egyszerűen nonszensz, az erre kiadott pénz. Persze azt veszel, amit akarsz, totál nem érdekel, ez csak az én véleményem. Csak én úgy vagyok a témával, mint mondjuk a fényképezőgépekkel. Sokan állítják, hogy telefonnal is lehet profi képeket csinálni, ami szintén nevetséges. A telefonos fényképezés arra pont jó, hogy dokumentáld, hogy jártál itt és itt, láttad ezt és azt. Pont, mint a régi szar fényképezőgépek a 80-as 90-es években. Nyilván, akkor nem is volt más, de azokat a gépeket arra találták ki, hogy egy család erre használja, több-kevesebb sikerrel a hétköznapokban. Ha profi képeket szeretnél csinálni, teljesen más eszközöket kell keresned. Ugyanez a mobil zenelejátszás (telefonnal). Vannak eszközök, amik kiemelkednek a posványból, de ha jobb minőséget akarsz, céleszköz kell. Ugyanígy az otthoni szórakoztatás. Gondolom, itt majd jönnének a szokásos bla-bla-k, hogy a tökéletes fekete, meg a színkezelés, meg ki tudja mi... De nem. Ha moziélményt akarsz, mert az a hobbid, egy 1M-s TV nem fogja megadni az élményt. A mozi eleve vászon. Tudom, nem szereted, írtad máshol, és én sem rajongok érte, de haza lehet vinni az élményt, csak az sokkal többe kerül, mint az 1M-s TV. Meg sem tudnám becsülni, hogy egy rendes otthoni házimozinak mi lenne a költsége, de sokszorosa annak a TV-nek. Szóval a TV egy imitációja a valós házimozinak, ezért nem ér többet. De mivel reálisan kevés ember fog otthoni mozit építeni, ezért próbálják magukat valahogy becsapni, hogy az illúzió meglegyen.

• niof

veterán

Hát, ha nem hajlandóak árat csökkenteni, akkor nem is csoda. Mocskos mód túlárazott és túlértékelt az OLED. Csak mondom, tök jó tévéket kapni 150k körül. Mi indokolja az 5-10*-es árat? Semmi. Akkor ne csodálkozzanak, ha földbe áll!...

Új hozzászólás Aktív témák