Hirdetés
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslien
nagyúr
S20 FE 5G vs Gcam
[link] -
Drakmusz
addikt
S e t h kollégához hasonlóan hoztam én is egy kis inspirációt, a napokban jött ki a lista.
Írnék rá valamit, de szerintem felesleges.
[link] -
S e t h
nagyúr
Egy tanács, ha talán nem is olyan jó. Az itteni covidos csoportot, csoportokat vagy felesleges látogatni, vagy nem komolyan venni az ott leírtakat, nagyjából csak pánikkeltés szintjén mozog ami ott zajlik.
80 ezer hozzászólás van az egyikben és én csupán 2-3 hasznosítható kommentet kaptam, amikor két hónapig szoptam és azokat is privátban, szóval told a vitamint és fenntartással kezeld a sok ottani tényközlést. -
S e t h
nagyúr
Nem saját képek, de amikor megláttam őket, akkor jó ideig csak néztem ki a fejemből, a hangulati faktor magával ragadott.
Az első képet egy melós készítette, nos nem biztos, hogy dolgoznék ott fent.
A második egy ködös reggel készült és magáért beszél, note 20 ultra fórumon találtam őket.
-
Boszy1978
friss újonc
[kép] Sziasztok!
Én egy Huawei P10 és Apexel makrólencsével próbálkozom, több kevesebb sikerrel.... -
Ricardo
titán
Köszönöm. Valóban jobb valamivel.
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
Ricardo #21349 üzenetére
Távolabbra gondoltam, a “gép” épsége nálam is az elsődleges
Feltétlenül hozdMeg hogy mi lett a megoldás
Nekem eddig csak egy Xr és egy Nikon D3100 volt fényképezésre, de egy nyűg volt kezelni LightRoom-ban, meg hát már eljárt felette az idő egy jobb jó mobilhoz képest.
Viszont most a 12 Minivel már lehet egész értékelhető képet csinálni, azért toppantam be ide hirtelenSzerk: szoftveresen is élvezhetőbb a 12 Minivel fotózni, meg nem 3 kg minden szirszarral együtt, éjszakai fotózásnál meg kézből majdnem jobbat csinál, mint csóri tükrös állványról
-
Ricardo
titán
válasz
CrAzY88 #21348 üzenetére
Közelebb esélytelen. Nem akarok kárt tenni sem a makró lencsében, sem a telefonban. Így is van rajta már egy minimális zoom. Ha távolabb viszem az már messze van a lencsének. Ez a megfelelő távolság. Van pár filter lencse is a szettben, majd megpróbálom kombinálni a makróval. Ha sikeres lesz hozom a képet.
-
CrAzY88
aktív tag
-
Ricardo
titán
válasz
justmemory #21342 üzenetére
-
Ricardo
titán
válasz
justmemory #21339 üzenetére
Megvan az is. Ott a hirtelen felvillanó nagy fény összezavarja, Így nem túl acélos kép. Az meg ugye esélytelen hogy pont a meggyulladás pillanatában újra mérj fényt fókuszálj és lődd el a fotót
-
Vyndree
őstag
válasz
justmemory #21334 üzenetére
-
Vyndree
őstag
válasz
trebrona #21331 üzenetére
A makrofotózást közelfotózásnak is nevezik, tehát ugyanaz. Olyan perspektívát és részleteket mutat meg, amelyek az átlagos nézőpontból nem láthatók vagy elkerülik figyelmünket. Az emberi szem a 30–40 cm távolságban lévő részletekre fókuszál, tehát ami ennél közelebbről készül az már közelfotózás vagyis makrofotózás.
"Akkor beszélünk makrofotóról, amikor az érzékelőn (vagy filmen) megjelenített kép és a tárgy aránya 1:2-nél nagyobb (az alapobjektív általában 1:5 leképzést ad). Az 1:1 arány a tárgy méretével azonos méretű képet jelent, és ahogy a nagyítás nő, a gyakorlatban az 5:1 arányt is elérhetjük (ezeket az értékeket a dedikált objektíveken fel is tüntetik). Innen már a mikroszkóp képek következnek."
Összegezve ezek makrófotók voltak, és úgy tűnik szép képeket készít az S21. -
TODI1111
veterán
Néhány gyors beltéri makró S21 ultrával. Beltér, elég rossz megvilágítás. [link]
-
dionaea
őstag
Ha már Fe
link
Snapseed -
Vyndree
őstag
válasz
leslien #21312 üzenetére
Eddig mindenki erre a következtetésre jutott az S20-szal, hogy nem kell az a fránya GCAM neki. Ráadásul butább is, nem tud mindent amit a gyári. Nekem csak az éjszakai képek miatt van fent, de manuálban a gyárival is meg tudom ugyanazt csinálni.
Hozok egy képet, egy nagyon kezdetleges első "csillagfotóm" csak a kertből, erősen fényszennyezett, enyhén felhős is, de kicsit messzebb a várostól, tiszta időben jó lesz ez.
justmemory, jó képek.
Ricardo: nem csak jó hanem ötletes is. -
Ricardo
titán
válasz
justmemory #21313 üzenetére
Jó látni
-
leslien
nagyúr
S21 Ultra vs S20 FE 5G +Gcam gyors teszt.... háát sztem nem is kell Gcam...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
- Háztartási gépek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest