- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nekem a készülök, az erős túlzás, tekintve, hogy 4 gyerek ide jár óvodába, iskolába, inkább egyelőre még csak ábrándozok
Jól érezzük itt magunkat egyelőre, aztán kb. 20 év múlva majd meglátjuk sikerül-e végre valamelyik régi álmomat beteljesíteni.Szegedben azt szeretem, hogy nyugis mezőváros, ide köt a család, barátok. ugyanakkor én is látom, érzem az általad leírtakat, Szeged nem a világ közepe, és inkább mintha távolodna a közeledés helyett
Per pillanat számomra Szeged legnagyobb előnye, hogy zseniálisan jó helyen lakunk Szegeden belül, mindenhez közel, mégsem a belvárosban.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz pilóta #83428 üzenetére
Én is pont ezért nem szopatom magam életvitelszerűen pesten. Minden héten 2 éjszakára felmegyek, dolgozok, aztán húzok haza Szegedre.
Nyilván Pesten is lehet élni, bizonyíték erre az a 2,5 millió ember, de én sokkal jobban érzem magam egy Szeged méretű városban.
Aztán ha egyszer a 4 gyerek elhúz itthonról, akkor elköltözök valami vízpart + borvidék kombinált helyre, mint pl. BalatonlelleÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #83216 üzenetére
Te, mennyiért vásárolsz a Tescoban? 4 darab ilyen kuponért, azért nem kevés pénzt kell szerintem negyedévente ott hagyni.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ritkaság #83200 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a Tesco egy ideje halál pontosan nyomon követi, hogy mit vásárolsz, és olyan termék kuponokat küld, amit tud, hogy aktívan vásárolsz is.
Szóval ha te kaptál is ilyen kupont, attól még más simán anális stimulátor kupont kapott, nem kávékrémporosatÉn kérek elnézést!
-
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Traktor hangja lett az RX570-es VGA-mnak. Mit lehet ezzel tenni? Így néz ki a hűtője:
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Digital #82920 üzenetére
A Petőfi sgt-n van a Makita márkabolt (vagy valami ilyesmi a neve?), ott lehet kölcsönözni is. Mondjuk én két éve akartam, aztán kiderült, hogy nem sokkal kerülne kevesebbe, mintha vennék egy komplett újat, és végül inkább hívtam egy kertészt, aki jelentősen olcsóbban megcsinálta, a bokrok csonkolását, mintha nekem kellett volna gép kölcsönzőstől, mindenestől beleállni.
Emlékeim szerint egy napra kölcsönözni fele annyiba került a gépet, mint az új ára.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Köszönöm a tapasztalatokat. Oké, akkor a digihez fogok váltani. Nekem a gyors net (és a feltöltési sebesség) többet ér, minthogy spóroljak havi 2K-t, azért, hogy üljek a gép előtt, és várjam, ahogy csigalassúsággal töltődnek a dolgok, és mindezt napjában többször, havonta 20 munkanapon.
Csak bíztam benne, hogy az 5mbit/s-el csak szerénykedtek, és a valóságban többszöröse ezért kérdeztem a tapasztalatokat.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok, erről a flipről írnátok tapasztalatokat? Elsősorban a tényleges internet sebesség érdekel. Az 5mbit/s feltöltési sebesség ijesztően kevésnek tűnik így 2019-ben. Ha az erősebb netet rendelem, van esély értelmesebb feltöltési sebesség elérésére?
Per pillanat Inviteles vagyok, azt hiszem augusztusban jár le az aktuális hűségidőm.
Eddig digire akartam váltani, a flip miben jobb, azon kívül, hogy havi 2K-val olcsóbb, cserébe papíron sokkal rosszabb internetért?
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
-
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #82597 üzenetére
A vegtáriánus testépítők kiló szám tömik magukba a fehérjeport. Hiszen az nem állati eredetű (talán többnyire tojás, ami a vegtáriánusok többségének simán belefér).
Nekem több vegetáriánus ismerősöm is van, akiknek ha épp húsos lenne az ebéd, inkább isznak fél liter fehérjeport, és le is tudták az ebédet.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #82560 üzenetére
Én akkor pláne a gymclass-t javaslom, nem frekventált időpontokban.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #82552 üzenetére
Attól függ mennyi pénzed van. Én a plaza-s GymClassban fogadnék egy személyi edző csajt (legalább biztos nem kell a terem túlvégébe nézni, ha jó csajt akarsz látni), legalábbis eleinte biztos, hogy elmagyarázza, mit hogyan érdemes, összeraktok egy edzéstervet, aztán hagy szóljon.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Én is Kellemes Ünnepeket Kívánok minden "topiklakónak"!
Én kérek elnézést!
-
-
martonx
veterán
válasz DeFranco #82255 üzenetére
Pedig de. Nálunk a kollégák folyamatosan mindent az irodába rendelnek (az egyik már elment kolléganő volt ennek a koronázatlan királynője, nem múlt el nap, hogy ne jött volna 1-4 futár csak az ő cuccaival, még a zöldséget a piacról is az irodába rendelte), pont ezért, mert ha nem is vagy ott, valaki úgyis átveszi. Sőt többnyire még a fizetős csomagokat is átadják (nyilván kifizetjük egymásét).
Mondjuk lehet, hogy ez a munkahely jellegén is múlik.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Ajándékba adnék két sárga fülű ékszerteknőst őket szerető gazdinak. Járna velük egy 25 literes akvárium is (plusz némi teknős kaja). Szeretjük őket, csak az a baj, hogy kezdik kinőni a meglévő terráriumukat, és nagyon nincs helyünk a lakásban egy mondjuk 100 literes akváriumot elhelyezni. Plusz a fiam is ritkán gondozza őket, így a gondozás nagyja ránk hárul feleségemmel.
Szóval aki szeretné meglepni magukat egy ingyen teknős párral (fogalmam sincs, hogy milyen a nemük, talán két lányra tippelnék), és nem riad vissza egy nekik való nagyobb terrárium beszerzésétől, annak odaajándékoznánk őket!
Jelentkezőket privátban várom!
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
és még kétszer át is vezetik a főúton, hogy azon a 6.2km-en biztos kétszer le is kelljen lassítani 60-ra
Komolyan ezért nekünk kártérítést kellene fizetnie az államnak, nemhogy még az állam fizessen ezért bárkinek is 500 milliót, hogy évekig építgesse, de úgy, hogy garantáltan életveszélyes lesz a bicikliseknek, az autósokkal meg legalább cserébe jól kicsesznek, hátha csak összejön évi pár fasza halálos gázolás.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82121 üzenetére
"4. gyereknél az anyukában lévő rutin sem garancia mindenre" - nyilván nem, ezért is hangsúlyoztam többször is, hogy ajánlani pláne nem merem senkinek, rajtam aztán végképp ne kérjen számon senki semmit. Ez mindenkinek az egyéni döntése (kellene, hogy) legyen.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82119 üzenetére
Nem akarok senkit megingatni a hitében, de nálunk az asszony védőnőként (előtte ápolónőként dolgozott) választotta az otthon szülést, pont az előző 3 szülés tapasztalatai alapján. Sajnos a magyar egészségügyben talán a szaktudás még nem ment ki teljes egészében külföldre, de hogy az eszközpark soha nem is volt rendben az egészen biztos
Szóval én továbbra se tanácsolom senkinek az otthon szülést, csak a múltkori kérdésre válaszul leírtam, hogy 4 gyerekes apaként miért nem tudok mégis javasolni normális nőgyógyászt.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Ted_Beneky #82087 üzenetére
Ja, hogy az most volt? Nem jövő héten lesz? Nálunk szvsz szimpla atcseszes, ellentetben usaval, ahol készlet kisepresre használják, és gyakran tényleg szinte ingyen lehet kapni ezt azt.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz sarkanyolo2 #82082 üzenetére
Tudom tök szubjektív, meló helyen van Ipad és Samsung Tab is. Én ezerszer inkább választanám a Samsungot, mint Apple-t. Sőt, mióta megjött a teszt Galaxy Tab 3, komolyan elgondolkoztam egy hasonló beszerzésén itthonra.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #82027 üzenetére
Ó jó kis router ez, nekem is pihen egy ugyanilyen OpenWrt-sített a fiókomban mióta TP-Link Archer C9-re cseréltem. Valahogy ezek a szolgáltató által adott routerek nálam mindig szarakodtak (vagy a lakás túl nagy, vagy mi vagyunk rá túl sokan, túl sok eszközzel? ).
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
T-Home-ról váltottam Invitel-re pár évvel ezelőtt, érzésre jóval stabilabb. Amire nagyon figyelj oda, hogy a gyárilag kiadott modem + routerek ultra gagyik, pláne ha több eszközt is akarsz velük kiszolgálni.
Azaz érdemes csak modemet kérni (ezt szerződés kötéskor tudod jelezni), és a modemhez egy saját normális routert társítani.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #81851 üzenetére
Egyébként, ahogy utána szét is néztem a hardveraprón, az árat egészen jól lőttem be, viszont döbbenetes mennyiségű hasonló gépet láttam, szóval érzésre ez a gép élete végéig velünk fog maradni, majd a gyerekek youtubeoznak rajta, ha már másra nem lesz jó
Nincs kedvem azért árulgatni, hurcolni, mutogatni, hülye kérdésekre válaszolni, hogy végül árában adjam el. Áron alul szabadulni se akarok tőle, mert egy jó gép.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Hopsz, nem gondoltam volna, hogy az előző hszemmel kiírtom a szegedi topikot
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Érdekel valakit az ilyen notebookom? 2015-ös Acer V3-371 13.3-as méretű i5-5257 CPU, 8Gb Ram, 256Gb SSD
Jogtiszta Windows 10 Pro van rajta, fehér színű. Azt hiszem minden fontosabb paraméterét leírtam
100K környékére tippelném az árát, de nekem az is segítség, ha segítetek beárazni, hogy mibe kerülhet, hogy legalább tudjam mennyit kérhetek érte.Kicsit se sürgős eladnom, de már 3 éves, és kinéztem az utódját.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz martonx #81824 üzenetére
Hopsz közben megtaláltam:
cat /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.0.1 - ez a routerem
nameserver 8.8.8.8 - ez meg a google dns szervereA windows-os gépem is a routert használja DNs szervernek.
Közben futtattam nslookup-ot a trackerre:
Ez a windowsos eredmény:Server: UnKnown
Address: 192.168.0.1Non-authoritative answer:
Name: c.ncore.cc
Addresses: 62.210.189.108
163.172.224.122Ez meg a linuxos:
Server: 192.168.0.1
Address 1: 192.168.0.1Name: c.ncore.cc
Address 1: 163.172.224.122 c.ncore.cc
Address 2: 62.210.189.108 c.ncore.cc[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz pulutodurumo #81821 üzenetére
Én is ilyesmire gyanakszok, de nem igazán értem, ráadásul mozgásterem se sok van a NAS-on használt torrent kliensek terén
Miközben meg ott van a tracker wikijén a Transmission is felsorolva a támogatott kliensek között.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Az vajon mitől lehet, hogy az egyik legnagyobb magyar torrent oldal esetében a NAS-omon lévő Transmission mindig azt írja ki, hogy tracker nem található. Miközben minden más torrent oldal torrentjeivel szépen működik. Ergo túzfal szabályok rendben vannak, hiszen akkor más oldalak torrentjeinek se kellene működniük?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #81750 üzenetére
Ezért is hagytam fel a kertes házas álmommal, és a 6 fős családdal megkerestük az elérhető legnagyobb alapterületű használt társasházi lakást (nem volt kis feladat, amikor manapság simán készítenek 27-35nm-es komplett lakásokat), és azt vettük meg, miközben mindenki kérdezgette, hogy miért nem vesszük fel a CSOK-ot, és építkezünk És akkor a kertes házhoz telek is kell, amit elérhető áron, csak a városon kívül lehet venni.
Építkezzen 4 gyerek mellett a tököm, meg csinálja a kertet (mert nálam is a füves kert lenne az alap), akinek két anyja van.
Így meg viszonylag közel a belvároshoz (ha pesti lennék, azt írnám, hogy a belvárosban), szépen nyugodtan, jól elvagyunk, pedig a 4 gyerek logisztikája még így se mindig triviálisÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Agyasima #81741 üzenetére
A mi közös képviselőnket ez esetben tudom ajánlani, ha a jelenlegi képviselőtöknél egy fokkal jobbal megelégedtek (nem lop, pár dolgot bejelentéstől számított pár héten belül elintéz), egyébként meg engem is érdekel, ha találtok ennél jobb közös képviselőt!
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz lorcsi #81721 üzenetére
A helyzet elég egyszerű, meg kell nézni ki költözött oda az elmúlt 1 évben, akinek ráadásul pont ott van a garázsa / lakása, ahol a fa áll, és már meg is van a tettes. No persze bizonyítani, kb. lehetetlen, de ettől még hiszem, hogy mindenki tudja, aki ott lakik, hogy ki volt.
Azt nem értem, hogy az ilyen faszok minek költöznek oda? Mikor odaköltözött is ott állt már a fa, miért utólag kell rájönni, hogy őt az zavarja?Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz FoxiestFox #81668 üzenetére
Árus válogatja, belépőt lehetett, lángost, üdítőt is lehetett.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Repülős napok vannak Szegeden egész hétvégén. Ma délután kint voltam a családdal, tök jó program! Műrepülők, modell repülők, ejtőernyősök, hőlégballonok, tűzoltó bemutató, kommandós bemutató, minden volt
Holnap pedig korán reggel (9 óráig bezárólag) fognak a hőlégballonosok aktívkodni valahol a város felett.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz DarkByte #81505 üzenetére
Pont ugyanígy vagyok anyukámék ősi 64gb-s ssdje 2 generacionyi konfigot szolgált ki, utána testvérem örökölte meg pár évvel ezelőtt. Szerintem az az ssd közelíti a 10 évet Vagy az én régi 120 GB-os ocz ssdm ami meg per pillanat anyukámék gépével a harmadik konfigurációban dolgozik olyan 6-8 év alatt. Nekem tavaly óta konkrétan hdd sincs az asztali gépeimben se, helyettük felhőben van egy adag cucc, torrentekkel meg elszórakozik egy nas 5tbnyi vinyoval.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81478 üzenetére
Ó pedig én az előbb már direkt abbahagytam. De akkor nézzük még egyszer a Ferraris és a plusz súly hasonlatot.
Szóval a Ferrarira nem plusz súlyt rakunk, hanem az alapból bele van építve (hívjuk mondjuk karosszéria merevítésnek), azzal van tervezve, tesztelve. A Ferrarit persze lehet Trabant motorral is hajtani, és morogni, hogy hülye plusz súly miatt megy szarul.
No meg az is opció, hogy valaki a plusz súlyt teljesen kiszedi, vagy kicseréli fele akkora merevítésre. Nyilván ekkor is jobban fog menni valamivel (ezt mindenki belátja), ugyanakkor nyilván ennek lesznek / lehetnek mellékhatásaiErre jöttek azok az alávaló személyes, szakmaiatlan megjegyzések, hogy ha a Ferrarid nem megy jól Trabant motorral, akkor talán nem a karosszériát kellene elkezdeni lebontani, hanem rendes motort beletenni. Elnézést kérek mindenért
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81472 üzenetére
Hogy konstruktív is legyek (mintha némi sértődést éreztem volna): itt egy olcsó SSD
Ingyen lehozom neked pestről
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81466 üzenetére
Nemrég Totyának "szatyorral" hordtam pestről az olcsó új SSD-ket. 10K-ért olyan sebességet érne el a géped, hogy attól kezdve abszolút leszarnád, észre se vennéd, hogy mi fut a gépeden. Na mindegy, részemről a téma lezárva.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #81459 üzenetére
Csináltam egy naív összehasonlítást, ahol egy viszonylag méretes (600Mbyte, 28384 file, 3480 mappa) C# kódbázist nyitok meg Visual Stúdióval (ami szintén egy igen erőforrás igényes IDE) először bekapcsolt Defenderrel, majd kikapcsolt Defenderrel.
Nem azt mondom, hogy semmi változás nincs, ha nagyon figyelem stopperrel a kezemben, akkor mintha Defender nélkül egy picit gyorsabban szedné össze magát.
Ja és qualistorm kedvéért érdemes figyelni közben a lemezterhelést, hogy mennyit változik kikapcsolt Defenderrel és bekapcsolt Defenderrel.A konfig amin kipróbáltam, szerintem elég távol van a csúcsgéptől.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81457 üzenetére
A tények persze nem változnak, de ne mondd már, hogy egy normál napi használatban lévő windows, amin folyamatosan be van kapcsolva a defender, folyamatosan ellenőrzi a gépen lévő összes file-t
Ergo ki nem szarja le, hogy egy külső vinyóról file másoláskor valamivel lassabb Defenderrel a dolog, ha az átlag user ilyet szökőévente egyszer ha csinál (több TByte másolgatás).Azt most hagyjuk, hogy az egyetemi gépeken milyen elcseszett módszer az, hogy gyakorlatilag mindig egy szűz tiszta gép áll fel, és kezdi magát egy image-ről beüzemelni, ahol nyilván a Defender minden file-t újnak lát, és kezdi szerencsétlen átvizsgálgatni őket.
De szerintem is hagyjuk abba, látom úgy se tudlak meggyőzni arról, hogy normál használat (és normál gép) mellett észrevehetetetlen a Defender ténykedése, ettől kezdve éppen leszarom, hogy milyen szintetikus tesztekben, milyen edge case-eknél kinek milyen teszteredményt sikerül kihoznia.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81454 üzenetére
A gyorsaság teljesen megfoghatatlan. Én gordulekenyebbet írtam, amit persze lehet gyorsulasnak is érteni, számomra a gordulekenyebb abban a kontextusban azt jelentette, hogy nem lesznek random fagyasok, lassulasok, ujraindulasok, megmagyarázhatatlan hibák. És a teszttol függetlenül miszerint milliónyi apró file masolasanal a defender lassú, akkor is fent tartom, hogy semmi baj nincs a defender sebességevel.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81445 üzenetére
Ok, én csak a környezetemben lévő 5 gépből tudok kiindulni, igaz mindegyikben SSD van, és ennél zökkenőmentesebben nem tudna a win10 futni rajtuk (default defenderrel), akkor se ha mindent legyalulnék, kikapcsolnék rajtuk
De hozhatnám példának a céges gépparkot (kb. 60 gép), ahol szintén default win10 + defenderes gépek futnak zokszó mentesen (mondjuk itt az utolsó I7-3570K a múlt héten halt meg, azóta a legrégibb gépek az I7-6700-asok lettek).
Hit vagy nem hit, ez van.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81440 üzenetére
Azért ez az őrületesen fogja a gépet, a hagyjuk már kategória. A tesztben egy komplett vinyónyi apró file-t másoltak egyik vinyóról a másikra, hogy ki tudjanak jönni a különbségek a rendszerek között. Ez a napi használatban észrevehetetlen különbség. Cserébe (szeretném remélni), hogy a beépített cucc a legstabilabb, legteszteltebb Windowson (lásd alap probléma, ahonnan indultunk).
Szóval igen, az ember választhat, hogy GB-nyi apró file másolásánál esetlegesen elérhető 0-50%-nyi sebességkülönbségre szavaz, vagy a stabilitásra. Nálam elég egyértelmű a választás. Ha meg annyira a sebesség a lényeg, akkor a legjobb ha nincs is vírusirtó bekapcsolva a gépen.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #81438 üzenetére
No de hányszor visszatérő téma volt, hogy win10 alá halál felesleges, SŐT önszopatás (erről ismét eszembe jutott a szopófantom ) 3rd party security szarokat felrakni.
Szedd le a panda securityt teljesen nyugodtan, semmi vírust nem fogsz bekapni, miközben hirtelen minden gördülékenyebbé fog válni a gépeden.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #81337 üzenetére
S2 nem régi telefon??? És akkor mi a régi? A bakelit tárcsázós
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen processzort vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!