- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz martonx #81449 üzenetére
+DarkByte Próbáljátok ki egyszer egy napra, hogy letiltjátok a defendert is. A helyzet az, hogy olyan +gyorsulást kaptok, hogy nem biztos, hogy vissza fogjátok kapcsolni
Amúgy meg aki defender mellett nem kap semmit, annak nyilván fölösleges a keményebb védelem. Annak meg igazából a defender is fölösleges Azért ehhez feltételezzük azt, hogy internetről nyilván nem töltötök le minden sz*rt és idegen pendrive sem járhat a gépben. Bár ilyen berkekben ez elég alap.
Make Love not war!
-
DarkByte
addikt
Ugyanerre jutottam. Bármit pakolok fel, lassabbnak érződik tőle a gép, mintha csak a Defender-t hagyom magában. Nálam is SSD amúgy (konfig ott az adatlapomon, nem 15 éves gép). Mellesleg instabilabb. Kíváncsiságból múltkor feltettem a Bitdefender-t. Elkezdett random kékhalálozni tőle a Win10. Ugyanezt csinálta régen az avast! is hozzáteszem. Leszedtem, visszakapcsoltam a Defender-t, azóta sem jött elő. ¯\_(ツ)_/¯
Hozzá kell tenni, sok biztonsági programban nem csak az alapvető dolgok vannak, hanem felpakolnak egy rakás bloatware-t is. Azok is mind indulnak a géppel, vagy a programokkal (böngésző, levelező plugin, stb-stb.)
Havonta egyszer átellenőrzöm a gépet Malwarebytes-al egy plusz lépcsőnek (a nem realtime scanner-es ingyenes). De amúgy soha semmit nem talált még egyik sem. Megbízható oldalakon mászkálok, plusz az adblocker-ek a kártékony script-eket elég jól blokkolják. Phising-re pedig emberileg próbálok figyelni, a 0-day dolgokkal máshogy amúgy sem nagyon lehet mit kezdeni.Programot és játékot (amit tényleg játszani akarok, és nem csak impulzusból le akarom tölteni, aztán sosem indítom el mert időm nincs rá) jópár éve 99%-ban megveszem.
Amikor tömegesen kell nagy fájlokat másolni (vagy a Bitdefender-t futtatom), letiltom a Defender-t átmenetileg.
quailstorm: Amúgy 5 perces boot idő. Mi van? Az én gépem majdnem gyorsabban az asztalon van, mint a monitor megmutatja a két logóját, majd észbe kap hogy van input jel? Lemérhetem, de tuti nincs 30mp sem. Ott nem a vírusölő a legnagyobb baj, hanem vagy a gép ezer éves, vagy a sok enterspájz vacak. Melós lapopom is kegyetlen lassú drive encryption miatt, ki is tépem tőle a hajam.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Nyilván, ha egy Ferrariba pakolsz 200kg plusz súlyt, azt kevésbé érzed meg, mintha egy Trabantba pakolod.
Ez viszont a tényeken nem változtat, miszerint a plusz súly lassít. És nem mindegy, hogy az 20kg vagy 200kg.Csak a defender legyalulásával meg 1-2 dolog kikapcsolásával az egyetemen a bootidő lecsökkent 10 percről 5 percre. Mármint, hogy mikortól használható a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook