Hirdetés
- Apple notebookok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Photo Station-el meg lehet valahogy úgy osztani albumot, hogy az az internet felől is elérhető legyen? Amit generál linket az mindig a belső IP-re mutat.
Gondolom a 80 és 443 portokat forwardolni kell a routeren (ezek módosíthatók valahogy?), eddig oké. Ezután se működik a net felől az elérés, ha a belső IP-t kicserélem a publicra a linkben. -
Gombinyó
őstag
válasz Dr. Student #49794 üzenetére
Használj Veeam Backup & Replicationt, már 10 virtuális gépig ingyenes. A NAS-on az SMB megosztást meg add át neki repositorynak.
[link] -
Gombinyó
őstag
válasz Dr. Student #49801 üzenetére
Nem gondolom, hogy feleslegesen vetted volna. Azt is el tudom képzelni, hogy van valami applikáció rá, ami tudja menteni a hyper-v futó vm-eket. Minden esetre én nyugodtabban aludnék, ha a Veeam felelne a mentésért.
-
Gombinyó
őstag
Véletlenül törölt fájlt vissza lehet valahogy állítani, ha nincs bekapcsolva a lomtár?
Tud a DSM olyat, mint Windows Serveren a VSS? -
Gombinyó
őstag
Vettem egy RS2418+ (12 lemezes) NAS-t backupra. Most 8db 8TB-os diszk került bele (RAID5) és az lenne a kérdés, hogy jövőben ez a tömb bővíthető lesz-e valami módon, ha teszek még mellé 4x 8TB-ot?
-
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz tomboy1000 #57218 üzenetére
Az oké, de a külső dns szolgáltatónál létre kell hozni az ezekhez szükséges 3 db TXT rekordot.
-
Gombinyó
őstag
válasz tomboy1000 #57220 üzenetére
Uh, levelezés elé illene fix ip-t rakni
Megadtam a google keresőszavakat, annyira nem a topik témája ez sztem. Inkább ide tartozik. -
Gombinyó
őstag
Sziasztok,
beüzemeltem egy DS920+ ot, legújabb DSM-el.
4x14TB WD goldot pakoltam bele SHR-ben és van M.2 SSD cache is 250GB (értelme nem tudom van-e).
Torrent célra is használnám az eszközt, mi most az ajánlott kliens? A Download Station elég mindenre manapság vagy érdemes próbálkozni qBittorrent és társaival? 1000/1000-es a net, jó lenne, ha ki is tudná használni nagyjából.Köszi!
-
Gombinyó
őstag
válasz ATM_automata #88313 üzenetére
Felcsatolod az új NAS-on a régin lévő megosztást File Stationben és átmásolod hálózaton keresztül a szükséges fájlokat.
File Station - Eszközök - Távoli csatlakozás - Csatlakozás beállítása... -
Gombinyó
őstag
válasz devilzero #89024 üzenetére
Ha annyira félteném az adatokat, akkor felhőbe mentenék, ha jól rémlik a Synology appok között van Azure backup. A tárhely viszonylag olcsó, inkább akkor kell fizetni a Microsoftnak, ha vissza kell húzni tőlük az adatot, de ha tényleg olyan adatról van szó, akkor az számít a legkevésbé.
Másik nasra backupolni csak akkor látom értelmét, ha külön siteon van, különben egy lakástűzben pl oda lesz a backup is az éles nassal együtt. -
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
Ha fent vagy az otthoni wifin, akkor mobilnetről próbáld. Nem feltétlen megy a külső elérés, ha ugyanazon a belső hálón vagy, mint az eszköz, bentről vm ip-vel vagy local dns-el megy.
Ha pingeled a synology külső domain nevét xxx.synology.me, akkor visszaadja a publikus ip-d? -
Gombinyó
őstag
válasz Intelligencs #89104 üzenetére
Kérdés mennyire szenzitív az adat és ezáltal probléma-e, hogy bárki hozzáférhet a link birtokában. Jelszóval védeni ezt nem lehet, mint egy onedriveon pl?
SFTP-re gondoltam, én azt használok synon. -
Gombinyó
őstag
Anno olvastam itt, hogy a quickconnect nem ajánlott, helyette legyen vpn vagy dyndns. Azt lehet tudni, hogy a qc miért nem ajánlott? Biztonsági rés van benne? Veszélyesebb, mint pl portot nyitni a dyndns eléréshez?
-
Gombinyó
őstag
válasz VANESSZA1 #89809 üzenetére
Ha téged nyugalommal tölt el, akkor érdemes.
Én még nem találkoztam hibás synologyval, pedig itthon is évek óta használom meg munkámból kifolyólag is használok jópárat, vannak amik már 8+ éve mennek 0-24ben. Max táp halálról hallottam, de saját magam még nem tapasztaltam. -
Gombinyó
őstag
Aki UniFi controllert futtat containerben, nem vergődik a 8-as verzió? 8.0.24-et használtam és nem tudtam adoptálni egy új switchet, a controlleren azt látom, hogy váltakozik az offline és adoption állapot. A switchet elérem ssh-n, nem kapja meg a konfigot, gyári beállítás rajta minden. Újraindítottam a controllert, utána már a meglévő eszközök és adoption állapotba kerültek...
Felraktam a legújabb 8.0.28-at, de a helyzet változatlan maradt.
Végül arra jutottam, hogy telepítek egy ubuntu server vm-et, amire felrakom a controllert. Így tökéletes minden. Mi történt a konténeres megoldással? A 7-es főverziónál még biztos, hogy minden rendben volt. -
Gombinyó
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #90285 üzenetére
Miután letöltötted a fájlt rányomsz mégegyszer az indításra? Ha jól rémlik DS-nél először csak letöltötte a torrent állományt, majd újra rá kellett indítani, hogy elindítsa a seedet.
-
Gombinyó
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #90364 üzenetére
Adattól függően, ha szenzitív adat volt a hdd-n, akkor csak mélyformázás után maximum.
-
Gombinyó
őstag
válasz Capricornhun #90581 üzenetére
Ha megengedsz egy tanácsot... nem éri meg saját levelező kiszolgálót üzemeltetni, mikor filléreként tudsz előfizetni M365 vagy Google üzleti fiókra. Egy ilyen synologys mailszerver sose lesz olyan jó, még ha sikerül is beállítanod a szükséges rekordokat.
-
Gombinyó
őstag
válasz Capricornhun #90583 üzenetére
Az más, akkor jó szórakozást
-
Gombinyó
őstag
válasz burgatshow #90593 üzenetére
Plexel jellemzően külföldön élő ismerősöknek streamelek, ahol büntetik a torrentet. Használják a tv-s kliensen, mobilon, így elég hasznos a transcode. Mobilon pl felesleges a 4k anyag, csak az adatkeretet húzza.
-
Gombinyó
őstag
válasz burgatshow #90592 üzenetére
Nem állítottam sehol, hogy nem működik. Ettől függetlenül én biztos nem használnám.
-
Gombinyó
őstag
válasz gambeca #91148 üzenetére
Az SMB1 ki van kapcsolva alapból (szerencsére), mert az egy őskövület, tele biztonsági résekkel. A Dune HD valszeg még azt ismeri csak.
Vezérlőpult - Fájlszoláltatások - SMB - Speciális beállításokat nézd meg.
Itt vissza lehet kapcsolni még az SMB1-et, ha más nem legalább egy teszt erejéig és akkor kiderül tényleg itt van-e a probléma.NFS pedig alapból ki is van kapcsolva, azt szintén itt a fájlszolgáltatások alatt éred el. Abból v2 a legalacsonyabb verzio, amit még támogat a NAS.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest