- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgtkrekk
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam gyakorlásra egy fajin dg2813 kínai csodát (bar ki tudja ).
A lenti csatolt alkatrész, összepakolás után az asztalon maradt, es nem is működik a datumváltás. Felismeritek es meg tudnátok mondani hol van a helye? Kb 10 video után sem derült ki számomra sajnos[ Szerkesztve ]
-
sgtkrekk
csendes tag
Udv mindenkinek.
Szeretnem megkerdezni hogy a forumtarsak kozul, vagy akar ismeroseitek kozul lenne e egy orasmesterkent vegzett, ebben a szakmaban dolgozo (vagy dolgozott) jo szandeku szemely aki privatban ram tudna szanni egy keves idot? Szeretnek feltenni egy par kerdest a szakmarol, oktatasrol stb. Kerem irjatok ram privatban, ha kerhetem.
Koszonom szepen elore is. -
sgtkrekk
csendes tag
válasz Sgr_A #268612 üzenetére
Nekem ennek a fekete szamlapos valtozata van. Femszijjon vettem, de azonnal csereltem mert erzodik h ott sporoltak sokat az aron. Az ora maga, dragabbnak nez ki eloben az aranal. Szepen csillan rajta a feny . 42mm nem kicsi, eleg sportos meret. Ha eloben bejon a zold szin, szerintem megeri ha lehet ilyen mondani. Posztolj hands-on kepet majd 😎
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz fagyalllo #265999 üzenetére
A nomos forumon is a csoport szakertoje normalisnak nyilvanitotta.
Azt irta hogy ha a korona tomitese nagyon finom akkor a kezdeti rotalasnal is viselkedhet igy."if the gasket of the crown runs really smooth, this happens from the early beginning of winding. Again, no worries."
Koszonom mindenkinek a valaszat es segitseget.
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz 5-ös kezelő #265979 üzenetére
https://www.youtube.com/shorts/ZoH5FVepcTo
Azt irtak Nomos csoportban hogy hiba van a gepezetben.
"The click is not holding the ratchet wheel in place which maintains the coiled mainspring while winding. Send it back."
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz fagyalllo #265973 üzenetére
Gyonyoru szerkezet az Alpha. Igertek nekem hogy erkeznek Club Campus modellek, ugyhogy 3 honap varakozas utan mikor felhivtak, rohantam... Ket valasztasom volt, az egyik a Night, uveghatlappal, es az altalatam nagy szerelemnek tartott blue-purple anelkul. Nem tudtam tobbet varni az igy is bizonytalan beszerzesre. Online meg tobb ido lett volna. Ettol fuggetlenul elegedett vagyok es imadom.
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz pulutodurumo #265969 üzenetére
Koszonom szepen
-
sgtkrekk
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnek egy gyors kerdessel fordulni hozzatok. Par honapja megvasaroltam az elso kezi huzos oramat, es most lettem figyelmes arra hogy az automata oraimhoz kepest amikor felhuzom, eleg sokat jar visszafele a korona, minden egyes huzas utan. Saccra akar egy fel fordulatot is. Ehhez nem kell hogy a teljes felhuzottsag kozeleben legyen. Ez teljesen termeszetes es a kezi huzos szerkezet mukodesebol adodo tulajdonsaga vagy utalhat valamilyen problemara? Egy Nomos club campusrol lenne szo. -
sgtkrekk
csendes tag
válasz djeperto #229091 üzenetére
Az meg egy másik érdekes dolog. Már 2 email címmel is próbálkoztam már de egyszerűen regisztráció után nem tudok bejelentkezni.
"Invalid login or password. Remember that password is case-sensitive. Please try again."
Majd próbálkozom a jelszó emlékeztetővel de nem kapom meg egyik email címen sem.
Facebook-on sem írnak vissza.
Lehet van most elég bajunk most ott a szigetországban és minden szünetel!? -
sgtkrekk
csendes tag
válasz djeperto #229036 üzenetére
Köszi a megerősítést, mostmár napok óta nézegetem, tetszik a C65 Super Compressor is de az egyedisége miatt szerintem maradok a C60 Sapphire-nél. Kicsit még várok, főleg hogy bejött ez a nagy balhé ott a COVID miatt (?), meg hogy kicsit tisztuljon a kép a brexittel kapcsolatban. Nem vágyom ennyi pénzt elutalni, ilyen körülmények között
Tesztként már próbálgattam (egy fb csopiban valaki feldobta) ezt a kupon kódot de még VPN használatával sem fogadja el nekem valamiért
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz Polarstar #228975 üzenetére
Itt Lombardiában kb annyira "egyszerű" ezekhez közel kerülni kb mint Magyarországról
D1 Milano-t is elég nehéz volt felkutatni, kevés butik árulja. Úgy éreztem ha már itt vagyok a közelben, tiszteletből szeretnék egyet. Egyébként nem bántam meg, nem egy hatalmas minőség de kellemes hordani, letisztult, "royal oak" copy tokforma.A felsoroljad közül a Perseoval szemezek még, jó minőségűnek tartják az Olasz ismerőseim. A Terra Cielo Mare és az Anonimo teljesen új számomra. Itt is inkább a mainstream márkák elérhetők a boltokban sajnos. Vagy csak én nem ismerem még a kis "titkos" butikokat
Ja ott van még a Locman is... csodás
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz Szulita28 #228971 üzenetére
Gyanítom hogy ezek szerint nem Amerikából érkezik. Lehet esetleg UK raktáruk van? A vám miatt kérdezem.
Még alszom rá párat, de nagyon tetszik. Ha jövőre sikerül megvásárolni, nem fejeltem el visszakeresni a segítő kommenteidet és mégegyszer megköszönni. Esetleg Pesten valamikor egy jó sör szürcsölése közben élőben is megvizslatni az új ketyegőt
-
sgtkrekk
csendes tag
Bocsáss meg, rosszul fogalmaztam. A micro-adjusment kifejezéssel képben voltam, csak ezt a fajtáját ami ezen a CW órán van, azt nem ismertem. Viszont most olvasom hogy az búvár-hosszabbító (ablogtowatch review szerint)
Változtat ez bármin is? Gondolom azzal is ugyanúgy tudom finomhangolni a szíjat!? Vagy valami különbség lehet?
https://www.youtube.com/watch?v=5iauMK-xjdg&t=347s
2 percnél mutatja be a srác -
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz Szulita28 #228963 üzenetére
Annyira megtalálta az ízlésemet hogy ma már jó pár videót, képet nézegettem róla...
95% hogy jövőre beszerzek egy ilyet. Az mi az a micro-adjustment??? Jobb és több mint amit idáig kerestem.Már csak az lesz a kérdés hogyan jutok hozzá. Láttam hogy főként csak Amerikában elérhető, esetleg UK-ben. Ismét érdekes összevetés a "Swiss made" felirattal.
Olaszországban lakom jelenleg, igazán hagyhattak volna pár darabot itt északra egy butikban, még át is kocsikáznék megnézni, esetleg meg is vásárolni. -
sgtkrekk
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy ideje gondolkodom, és még egy ideig szerintem fogok is "új" óra vásárlásán.
Eléggé kialakult mi is az elvárásom vele kapcsolatban de jelenleg csak egy óra ami eszembe jut, viszont egyelőre kétségeim vannak vele kapcsolatban.
Egyszerűen imádom a formáját a stílusát a TAG Heuer Auqaracer 41mm -nek, viszont nem vagyok teljesen megelégedve az ár/érték aránnyal, főleg mivel Quartz-ot szeretnék mivel úgy érzem van már megfelelő (nekem) számú automata órám, nincs "kedvem" főleg ilyen kategóriában szervizeltetni még egyet. Ez a verzió 1500 euro környéke, ezért akár nagyon jó állapotú használtakat is nézegetek, nézegetnék de magyar oldalakon ez elég ritka ahogy észreveszem, inkább a régi 39mm-t látom mindenhol.- Először is szerintetek használtan forintban mennyi lehet a reális ára amire készüljek ha komolyan ráállok a keresésére? (TAG Heuer Auqaracer 41mm)
- Másodszor pedig tudtok esetleg reálisabb alternatívát?
A kritériumok a következők lennének:
Sport óra fém szíjon, megbízható, komolyabb (kérlek értsd jól) nevű óramárka, tetszik a fém lünetta a búvár órák esetében, nagyon fontos a legalább 2 db plusz micro-adjusment a csaton, 1000 euro környéke, főleg quartz de nem ragaszkodnám hozzá mindenáron természetesen, kn 40-42 mm, a titániumot sem vetném meg...Bocsánat az agymenésért és köszönöm hogy ha végigolvastad, de sokszor járok fel ide olvasni és gondoltam hátha jutok olyan ötletekhez, alternatívákhoz ami elvezet a tökéletes megoldáshoz engem.
Előre is köszönök minden egyet konstruktív hozzászólást.
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz #97571072 #227068 üzenetére
Köszi, decemberben ha haza lehet/tudok menni megkeresek egy komolyabb órást hogy rákérdezzek...
Ezek az extender-ek vajon kompatibilisek lehetnek nagyjából a méretben az általánosabb szíjjakhoz? Hol lehetne ilyet beszerezni?
[kép] Róla lenne szó egyébként. Természetesen ahogy észrevettem pár másik khaki modellen több microadjust van alapból...ilyen az én szerencsém
-
sgtkrekk
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni hogy milyen típusú szakembert kellene keresnem ha szeretnék fém csatra plusz microadjust-ot üttetni, fúratni, lyukasztatni...?
Hűvös idő eljövetelével egyszerűen nem tudom sehogyan kényelmesre állítani az órám, egyetlen egy állítani lehetőség van rajta, és a szemek variálása se segít.Van ötletetek? Órás, ékszerész, kőműves?
-
sgtkrekk
csendes tag
Olyan kérdéssel fordulnék felétek hogy hol tudnék normális áron, jó minőségű fémszíjjat vásárolni, amit lehet elég jól finomhangolni is?
Problémám hogy ajándékba kaptam ezt a szépséget, szerintem nagyon jól mutat a gyári bracelet rajta, de a linkek túl nagyok, így ha most felveszem akkor túl lazának érzem (a mutató ujjam simán befér a csuklóm és a szíj közé), viszont ha még egy linket kiszedek, akkor már túl szoros, szinte feszül. Gondolom az ilyen sima csaton már nem lehet semmit sem állítani, ezért úgy gondoltam lehet le kéne cserélnem, mert így kényelmetlennek érzem.
[ Szerkesztve ]
-
sgtkrekk
csendes tag
válasz rbalint88 #218435 üzenetére
Túl sokat nem lehet...
CITIZEN MIYOTA 1L22 quartz, 6 mm vastag a tok, 38mm az átmérő ami szerintem baromi jó méret ehhez a stílushoz, viszont nagyon ritka náluk, inkább 40-41,5mm.
A szijjat imádom hogy végre nem az unásig árult krokodil imitáció. Olasz gyártmányú borjúbőr, ami gyakorlatban, nagyon puha, iszonyat kényelmes.
Árulnak automatát amit viszont nagyon túlárazottnak éreztem ezért el sem gondolkodtam. Milánóban volt szerencsém a skeleton-hoz is, nagyon vagány cucc, de 600 euro-t azért egy kicsit sokallottam.
https://eu.d1milano.com/products/skeleton-bracelet-41-5-mm-gun-metal?pr_prod_strat=copurchase&pr_rec_pid=753814667361&pr_ref_pid=753814569057&pr_seq=uniform
[ Szerkesztve ]
-
sgtkrekk
csendes tag
Pár napja kerestem párna tokos órát, sok nagyon szép megoldás küldtetek, de én tovább kerestem és ezt találtam.
Jelenleg kint élek Olaszországban így jobban szem előtt vannak az itt dizájnolt órák, mint a Fonderia Lab és mondjuk a Philip Watch.Vége ennek a karantén helyzetnek ezt tuti megnézem élőben:
(Seiko NH35 dolgozik benne)[ Szerkesztve ]
-
sgtkrekk
csendes tag
Lenne még egy kérdésem ha megengeditek.
Téma: Hamilton Jazzmaster Day date
H40 caliber, elvileg ETA 2834-2Van valakinek tapasztalata hogy KÉZZEL 1 vagy 2 irányba húzható e?
Az enyémet csak óra járással megfelelő irányba lehet, viszont olvastam hogy elvileg 2 irányba kéne. De ez nem tudom hogy a rotorra vonatkozik, vagy a kézi húzásra is. Egyáltalán nem tudom lehetséges e, csak érdekelne.
Köszönöm a választ előre is.
-
sgtkrekk
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Nemrég cseppentem bele ebbe az új szerelembe, van is már pár szépségem, AZ ÓRÁM jelenleg egy gyönyörű Hamilton Jazzmaster Imádom. Viszont most gondolkodom egy új társ vásárlásban. Megfizethető kategóriában keresek egy megbízható automatát.
Hozzá hasonló stílusban tudnátok ajánlani automata órát, ami megfizethető, mondjuk úgy átlag Hamilton árban?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- További aktív témák...