Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
A bootloadert már sikerült visszakapcsolnom.

Megfigyeltem hogy kilépéskor a : shutting down network adapter: <a hálókártya neve>
Sornál kapcsolja ki a hálókártyát.
Durkáltam az adminisztrátori beálításokban, de nem találtam hogy kikapcsoláskor milyen paracsokat futtat le.
Ezt hol lehet megtalálni?
-
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
válasz
_MaSTeRFoXX_
üzenetére
Ápp

Annyi változás történt, hogy olyat csináltam, hogy linuxból resettel léptem ki, ezért úgy maradt a hálókártya. Most win alatt is van net. Nincs valahol egy script, vagy valami, amit kilépéskor futtat le a linux? Mert abból lehet hogy ki kéne törölni a hálókártya leállítgatást.
Bootloader az továbbra sincs.. -
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
Sziasztok!
Belső késztetés hatására elszántam magamat hogy egy kicsit linuxozzak.
Felraktam a SUSE 10.2-t. 200-as vinyóra, csináltam egy 15 gigás particiót, arra került. Eddig oké. Később nem tetszett a bootloaderje, ezért felraktam a GAG 4.5-öt. Ez felülírta a linux bootloaderjét, De valamiért nem tudja elindítani a linuxot, csak windowst, meg A: meghajtót. (Nem találom a boot sectort, ezt a hibát írja....) Linuxot indítani, csak a telepitő DVD-jéről tudok. Aztán letöröltem a GAG-et, akkor meg csak a Win indul, akkor sincs linux bootloader.
Most jönne a kérdés: Hogy lehetne beállítani a GAG-et hogy jól menjen, vagy hogy lehetne visszahozni a linux bootloaderjét?
A másik idegesítő jelenség: Windows alatt egyszerűen elment a hálókártya, azt írja hogy nincs bedugva a kábel, a routeren meg nem világít a gép LEDje. Linux alatt meg szépen megy tovább minden mint ha mi sem történt volna...
Ha valaki tud valamit, vagy találkozott már ezzel a jelenséggel akkor szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest