Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Mint utólag kiderült, ennyire azért nem volt egyszerű a helyzet.
Működött ugyan, de csak úgy, ha előtte windowsban "elindult" a modem, majd utána újraindítva a gépet, már felcsatlakozott linux alatt is a hálózatra. A tegnapi hirtelen nagy örömködésben ez nem is tűnt fel, hiszen a win után indítottam is az opensusét, majd egyszerűen csak neteztem.
Ma este kicsit utánakapirgáltam a történteknek, valószínűleg az usb modeswitch nem volt hajlandó átkapcsolni a modemre, mert ha hidegen (szó szerint is érthető, mert melegszik) dugtam fel a gépre a sticket, akkor nem kért pin-t, nem csatlakozott sehova, csak a flashmemóriát látta.
Néhány leírást találtam is az usb modeswitch módosításával kapcsolatban, ezeket próbáltam alkalmazni a gyakorlatban, de vagy nem működik nálam, vagy valamit elbénáztam. Végül egy sokkal egyszerűbb megoldást találtam egy fórum bejegyzés alapján az openSUSE Hardware repójából frissítettem az usb_modeswitch csomagját, egy a korábbinál
frissebbnagyobb verziószámúra és azóta már rendben átvált és csatlakozik.Furcsa módon, ha használat közben lehúzom a modemet, csak akkor csatlakozik újra, ha a network managerből törlöm a kapcsolatot, majd újra hozzáadom és a modem ki-be dugása után már automatikusan csatlakozik és a hálózatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Házimozi haladó szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- NVIDIA® driverek topikja
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest