Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

válasz Dhampir #3576 üzenetére

Mint utólag kiderült, ennyire azért nem volt egyszerű a helyzet.

Működött ugyan, de csak úgy, ha előtte windowsban "elindult" a modem, majd utána újraindítva a gépet, már felcsatlakozott linux alatt is a hálózatra. A tegnapi hirtelen nagy örömködésben ez nem is tűnt fel, hiszen a win után indítottam is az opensusét, majd egyszerűen csak neteztem.

Ma este kicsit utánakapirgáltam a történteknek, valószínűleg az usb modeswitch nem volt hajlandó átkapcsolni a modemre, mert ha hidegen (szó szerint is érthető, mert melegszik) dugtam fel a gépre a sticket, akkor nem kért pin-t, nem csatlakozott sehova, csak a flashmemóriát látta.

Néhány leírást találtam is az usb modeswitch módosításával kapcsolatban, ezeket próbáltam alkalmazni a gyakorlatban, de vagy nem működik nálam, vagy valamit elbénáztam. Végül egy sokkal egyszerűbb megoldást találtam egy fórum bejegyzés alapján az openSUSE Hardware repójából frissítettem az usb_modeswitch csomagját, egy a korábbinál frissebb nagyobb verziószámúra és azóta már rendben átvált és csatlakozik.

Furcsa módon, ha használat közben lehúzom a modemet, csak akkor csatlakozik újra, ha a network managerből törlöm a kapcsolatot, majd újra hozzáadom és a modem ki-be dugása után már automatikusan csatlakozik és a hálózatra.

Új hozzászólás Aktív témák