Hirdetés

Aktív témák

• karib

addikt

válasz JulWCZar #49 üzenetére

Minden riogatás és rosszhír mellett el tudom mondani, hogy ismeretségi körömben is van 2 db. Cpq Presario 900, amik hasonló paraméterekkel bírnak és hiba nélkül futnak. Ettől függetlenül, én nem szimpatizálok ezekkel a low-end szériákkal, a neten is lehet sok rosszat hallani és pláne szervizesektől, de mint mondtam, van pozitív ellenpéldám is.

Még egy apró elbizonytalanító tényező: a ''remarketed'' Hp-Cpq cuccok döntő többsége ezekből a desktop v. AMD procis gépekből kerül ki. Most ezeket vagy nem tudták eladni, vagy gyári javítás után kerülnek újraértékesítésre - egyik sem túl bíztató, pláne az a gondolat, hogy ezek akár mind egyszer már döglöttek voltak valami kisebb-nagyobb hibával (notebooknál egy kisebb hiba is már szinte döglöttet jelent, mert nem egyszerű és nem olcsó ilyet javítani).

Az IGP320 egy integrált VGA-t tartalmaz, ne feledd. Rendben, valami 3D-t lehet játszani, de abban sem vagyok biztos, hogy egy Radeon 7500 szintjét megüti. Érdemes utánaolvasni, az Anandtechen szokott lenni mobil cuccokról is cikk. Az már erősen behatárolja a teljesítményét, hogy jó esetben egy 64 bites DDR333 memóriabuszon kell osztozzon a gép többi részével, míg egy jobbfajta Radeon 9200-on is 128 bites, dedikált DDR300+ busz van.

A notebook.hu-nál is van egy rakás HP Renew Blue, ha náluk még nem nézted volna.

Esetleg ezt meg lehet még nézni: ECS G713. Athlon XP-M + MR9000, tehát rendes 3D grafika, ráadásul új és 2 év garanciával. Ezeknél a HP-knél nagyságrenddel rosszabb nem lehet, sőt akár jobb is.

Bővebben: link

Aktív témák