Hirdetés
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
További kérdésekkel kérlek fáradjatok át a másik Starfield topikba: [link]
-
Aki mostanában készül Hardware vásárlásra és a piros oldal felé húz, az a játékot meg tudja kapni "gratis" formájában.

-
nubreed
veterán
Igen, ez is igaz. Kiderül, meglátjuk.
Amúgy én nem bánnám ha nem lenne egy always online játék és offline is lehetne játszani. Nagyon utálom azt, ami pl. a Diablo 4 esetében többször előfordult az utóbbi időben, hogy nem lehet bejelentkezni a játékba különböző okok miatt, pont akkor amikor épp lenne egy kis időd játszani.Vicces amúgy, hogy elindult a sírás meg a hate özön a neten amiatt, hogy "csak" a bolygók 10%-án lesz élet. Az is 100 bolygó, még így is nagyon sok és nem értem a fanyalgókat.
-
nubreed
veterán
Ez igaz, persze. Mondjuk a f*sz*rt kell így leszerződni az AMD -vel, hogy ezzel is szívassák az nVidiásokat, akik amúgy bőven többen lesznek, kb 3% vs 97%. És akkor a 3% -os dedikált gpu marketshare -rel rendelkező cég mondja meg a tutit.
Jó tudom, XBOX, abba meg csak AMD hardver van, de most ezt vegyük ki és nézzük csak a PC -ket.
Bár lesz FSR, ami működik az NV kártyákon is. De nekem eddig mindig az volt a tapasztalatom, hogy rosszabb vele a képminőség mint a DLSS -el, azokban a játékokban, amikben mindkettő benne van. -
nubreed
veterán
-
wjbhbdux
veterán
fosport várható DLSS nélkül.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Egyébként ez az "ízig-vérig Bethesda szerepjáték" kifejezés többször is elhangzott abban a 45 perces videóban. Gondolkodtam is rajta, hogy ha ezt ennyire ki kell hangsúlyozni, azt most vészjelzésnek kell-e tekinteni?
Az biztos, hogy első ránézésre a képességfa túl van bonyolítva. -
gyimger
őstag
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Jól van, de ez nem egy podcast volt. Ha nem csak hallgatod, hanem nézed is a videót, elég sokat láthattál azokból az ígéretekből. Persze elképzelhető, hogy az egész egy renderelt videó, de akkor lesznek meglepetések szeptemberben
.
Az nyilvánvaló, hogy az ígéretek szépen hangzanak, de annál rizikósabb, hogyan fog ez a valóságban is működni, de bizakodni szerintem nem tilos. Amúgy igen, szerintem a Fallout 3 óta nem adtak ki jó (vagyis nekem jó) játékot, de ebben van potenciál, senki se vitathatja. Aztán ha egy kalap szar lesz, mert egyik ötletük se vált be a tervezettek szerint, akkor pech, gyorsan túlteszik magukat rajta az emberek, mint a Cyberpunkon. -
SpazzMaticus
tag
Írigyellek az éleslátásodért, hogy ennyi "szerteágazó és részletgazdag" információt le tudtál szűrni ebből a videóból.
Én nagyon kevés konkrétumot viszont rengeteg ígérgetést láttam csak benne, meg rendkívüli módon hatásvadásznak és színpadiasnak tartottam az "előadást".
Az "ízig-vérig Bethesda szerepjáték"... mondatodon meg felröhögtem, elnézést...
Olyat szerintem utoljára több mint tíz éve csináltak, de ez természetesen ízlés kérdése. -
gyimger
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Mások szerint meg a Fallout 4 megoldása volt rossz, nem játszhattál akárkit, ugyanaz a bárgyú hangú karakter maradtál, aki csupa kedves dolgokat tudott mondani mindenkinek. Az egyik első bejelentésük az volt, hogy kukázták az igen/nemigen/talán igen dialógusrendszer mellett.
-
VikMorroHun
őstag
Én csak azt sajnálom, hogy a karakter nem fog beszélni, csak áll és bámul némán - miközben több száz NPC-vel részletesen lehet(ne) kommunikálni. Ez egy jelentős visszafejlődés a Fallout 4 párbeszéd rendszerhez képest.
-
gyimger
őstag
Végül csak bekövetkezett, amitől féltem. Nagyon elkezdett érdekelni ez a játék.
A 45 perces bemutatót már kétszer végignéztem (fun fact). Mit is lehetne mondani, elég szerteágazó és részletgazdag. Messziről érződik rajta, hogy ez egy ízig-vérig Bethesda szerepjáték. Már a karakterkészítésnél lehet érezni, ahogy az arcomba nyomják a modult, mint ahogy James tette ezt a Fallout 3-ban. A karaktert részletesen testre lehet szabni, de engem jobban érdekel ez a "háttértörténet", amit választhatunk a karakterünknek, mindenféle tulajdonságot és képességeket adni neki. A "diplomata" például jobb meggyőzőképességgel bír, a "séf" meg ért a késekhez és... jobb minőségű ételeket tud készíteni?! És ezek a háttértörténetek ugye hasznosak is lehetnek majd a játék során, vagy kellemetlen helyzetbe is hozhatnak. Itt is megtalálhatóak az extra jellemvonások (mint F:NV), amiknek van pozitív és negatív hozadéka is.
A karakter fejlesztése is ismerős lehet korábbi Bethesda játékokból. Ezúttal ez öt ágon oszlik el: testi, szociális, harci, tudományos és tech. Egy adott képességet annak aktív használatával lehet fejleszteni. Például a Xenosociology képességgel eleinte csak megbékíteni vagy elijeszteni lehet a ránk támadó űrlényeket, később idomítani is lehet őket. A Boost Pack Training képességgel szinte repkedhetünk is. A karakter háttere kapásból három ilyen képességet ad.
Az űrhajónkra is úgy hivatkoznak többször, mint egy karakterre, a történetünk fontos szereplőjére. Hajót vehetünk, rabolhatunk és építhetünk is, vagyis a legapróbb részletekig testre szabható. Attól függően, mire van szükségünk, használhatunk kisebb, gyorsabb hajót (fejvadászathoz ajánlják... FEJVADÁSZATHOZ!), vagy nagy rakterű hajót kereskedőknek. De a hajó testreszabása irtózatosan aprólékos. Egy-egy komponens hozzáadásával/módosításával nemcsak a hajó statisztikáit módosítjuk, ezeket az új tereket be is járhatjuk. Hozzáadhatók a legénységnek plusz szálláshelyek, munkaasztalok, fegyverraktárak... A hajó testreszabása nem nagyon ismer határokat.
Ahogy más játékokban, itt is lesznek "követőink". A legénységünk a történetek során csatlakozhatnak hozzánk vagy fel is bérelhetjük őket. Mindegyikük hasznos képességekkel rendelkezik, és mi dönthetjük el, hol állomásozzanak, hol vehetjük a legnagyobb hasznukat. És igen, "romantikus kapcsolatot" is ki lehet velük alakítani... Ráadásul a személyi robotunk ugyanúgy ki tudja mondani a nevünket, ahogy tette azt a Fallout 4-ben is.
Az űrcsaták is többről szólnak most, mint hogy egérkattingatással megpróbáljuk eltalálni az ellenséges hajót. Energiát vehetünk el a hiperhajtóműtől és irányíthatjuk át a pajzsokra vagy a fegyverekre. Ez egy kis stratégiát fog igényelni. Az egyik ide kapcsolódó képességgel például specifikusan is megcélozhatjuk az ellenséges hajó részeit, hogy például először mozgásképtelenné vagy fegyvertelenné tegyük. Az űrhajó legyőzése után összegyűjthetjük annak értékes maradványait, VAGY "megcsáklyázhatjuk" azt és a hajóra szállva átvehetjük felette az irányítást. Ezt a hajót a gyűjteményünkhöz adhatjuk, vagy el is adhatjuk. Ahogy nézem, érdemes ezeket regisztrálni(?), hogy ne kezeljék lopottként. Egy lakott bolygóra lépéskor úgy tűnik, szkennelnek minket, és a rakományt is. Ebből következik, hogy valamiféle csempészés lesz a játékban.
És akkor még ott van az az 1000 bolygó, amire léphetünk, annak saját élő- és állatvilágával, sajátos időjárásával és gravitációjával. Nagyon kíváncsi vagyok erre a játékra, remélem neki a legjobbat. Nagyon ambiciózusnak tűnik, remélem, hogy sikeres lesz!
-
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! BenQ GW2270 22 75Hz VA FHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C27F396FHR 27 VA FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Bomba ár! Lenovo X13 G2 Yoga - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jó tudom, XBOX, abba meg csak AMD hardver van, de most ezt vegyük ki és nézzük csak a PC -ket.

.