Hirdetés
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsola100
újonc
Sziasztok!
Segítség szeretnék kérni tőletek. Van egy acer E5-551G-88DW típusú laptopom amiben gyárilag egy WD blue winchester található. Ezt akartam bővíteni ezért vettem hozzá egy 250Gb Samsung 850EVO SSDt beépítőkerettel együtt.
SSD-t beleraktam a HDD helyére a HDDt meg a keretbe és beraktam cd olvasó helyére.
Miután feltelepítettem a windows 10-et nem érzékelte a keretbe belerakott merevlemezt.
Lemezkezelőben megnézve nem sikerült az inicializásál, CMD-ben diskpart clean parancsra meg "i/o eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani" hibaüzenetet dob.
A két meghajtó keret nélkül külön külön működik a gépben.
Amit még észrevettem ha bent van a keret nagyon lassan tölti be a windowst, ha kiveszem minden további nélkül futA kérdésem az lenne hogy a beépítő keret lenne rossz vagy a laptop nem támogat ilyet?
Ha a keret rossz esetleg tudnátok ajánlani kompatibilis beépítőkeretet?Köszönöm a segítséget
-
clizer
tag
Sziasztok!
A notebookom SSD-vel való bővítése előtt állok, az SSD már úton. Aki jártas a témában, és szeret másokat kisegíteni technikai kérdésekben, az legyen oly szíves írjon nekem egy üzenetet, pár kérdést feltennék neki.
Előre is köszönöm! -
Gepi85
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus GL552V típusú laptopom, szeretnék bele SSD-t tenni. A hátulján rajt is van, hogy M.2 2280 megy bele. Viszont azt nem tudom, hogy mi a különbség az NVMe és az NGFF. Mi a különbség a kettő közt? Melyiket kell vegyem bele?
Köszönöm szépen! -
GreenAtis
tag
http://www.geeks3d.com/20150619/asus-g551jw-gaming-notebook-review-gtx-960m-4gb-gddr5/
A fenti link tanulsága szerint van benne M2 slot, szóval én abból raknék bele egy 128GB vagy egy 256GB-st. Viszont ez elég nem könnyen hozzáférhető helyen van a gépbe, és meglehet hogy garanciavesztéssel jár a csere vagy bővítés. Itt látod hogy hogy kell: https://www.youtube.com/watch?v=lKaRMs0Mmio&t=12s
Szóval ha ennyire nem akarod bontani akkor én lehet egy ilyet tennék bele inkább: https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/western-digital/black2-1tb-hdd-120gb-ssd-sata3-wd1001x06xdtl-p208414016/
Ez nem olcsó megoldás, de ha eladod az eredetileg benne lévőt akkor még akár járható út is lehet, mivel a keret, és a másik SSD is lehet kerülne ennyibe. Ha mégis azt az utat választod akkor inkább a HDD-t tedd a DVD helyére, és az eredeti HDD helyére az SSD-t.
-
spyduck
nagyúr
-
DLS
csendes tag
Üdv! Érdeklődnék, hogy Asus G551JW-CN319d típusú laptopomban milyen SSD-vel való bővítési lehetőségeim vannak? Az alap ami most benne van, egy 1TBos HDD amin van 24GB SSD is. Sajnos az a 24 GB még a rendszernek sem elegendő, így arra jutottam, hogy egy legalább 120 GBs SSDvél megtoldanám. Milyen SSD ajánlanátok, illetve milyen megoldást? Olvasó ki, és helyette egy kerettel szereljem be az SSD-t, vagy a HDD helyére rakjam az SSD-t, és a mostani HDDm pedig átrakjam a keretbe? (Ha esetleg nem nagy kérés, keretet, és SSDt is tudnátok \ nak ajánlani?
)
Köszönöm Szépen ha valaki végig olvasta -
Zazafej
újonc
Sziasztok. Vettem egy Asus X554LJ laptopot. Azt szeretném megkerdezni, hogy ezt a gépet van-e lehetőség ssd-vel bővíteni (hdd mellett)?
Köszönöm -
ludi85
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, milyen tipusú SSD-vel lenne kompatibilis az új Alienware 15 R3? Azt tudom, hogy 2 db M.2 slot, illetve egy mSATA foglalat van üresen. (Illetve 1db TB-os HDD van most benne.)
Szerintetek az új 960 Pro-t felismerné?Köszi előre is!
-
spyduck
nagyúr
Kettő opció van:
(1) A notebookban lévő HDD-t kiszedjük, belerakjuk egy egy USB 3.0-ás keretbe, az SSD-t pedig a notebookba a HDD helyére.
(2) HDD az ODD helyére egy beépítő kerettel együtt, az SSD pedig a HDD helyére, ugynis ott biztos sata 3 port van. Ezzel a megoldással bármilyen notebookban egyszerre használhatjuk a HDD-t és az SSD-t, viszont az optikai meghajtó (DVD író/olvasó) kikerül a notebookból. Nem mintha szükség lenne rá
-
KRoy19
őstag
Üdv!
Ilyen Notebook vásárlásán gondolkodom: DELL Inspiron 5758 Notebook Core i3 5005U 4GB 1TB GT920M /INSP5758-7/ és érdekelne, hogy a benne lévő HDD mellé milyen módon tudnék ssdt rakni (ODD caddy, m2?)
A válszt előre is köszönöm!
Üdv.: Roland
-
spyduck
nagyúr
válasz
vastagistvan #235 üzenetére
Szia,
Az SSD mindig legyen a HDD helyén, a HDD pedig az ODD helyén, ugyanis előfordul, hogy a gyártók az ODD helyén Sata 2-es portot alkalmaznak ami ugyan HDD esetén nem, de az SSD-nél már érezhető sebességcsökkenést eredményeznek. Mivel nincs tapasztalatom az általad említett modell esetén, javaslom továbbiakban inkább a Samsung topikot: [link]
-
vastagistvan
csendes tag
Üdv Uram ! Ki kérném a tanácsodat . Samsung NP305VSA 4magos laptopunk van. Mi lenne célszerűbb, a vinyó helyére betenni SSD-t. vagy a dvd író helyére? ha az utóbbit javaslod, akkor mind kettő tárolót tudjuk használni? illetve meg marad alap rendszernek a mostani ugye és csupán plusz tárolónak fogja látni a win7? köszönöm a válaszodat előre is
-
korion
senior tag
sZIASZTOK!
VAN EGY ngff FORMÁTUMÚ M2 ssd-m!(bocsánat caps lock)
60mm-es és arra vagyok kíváncsi,h ezt belelehet tenni oda ahová a 80mm-est,vagy csak a 60mm helyre?
üdv!
-
matta2003
tag
válasz
matta2003 #212 üzenetére
Sziasztok!
Megcsináltam az újratelepítést az SSD-re.
A HDD a DVD helyén van.
Azt tapasztalom, hogy a memóriahasználat folyamatosan 90% felett van. Úgy, hogy fut 1-2 Chomre oldal, egy Outlook meg a Skype (a Chorme alatt megy a Gmail Checker, AdBlock, HoverZoom, Rss, bővítmény – ha ezeket kikapcsolom, akkor már csak 2,7 GB memóriát használ a 4-ből).
Ez SSD-nél normális? Ha a régi HDD-ről bootolok, akkor olyan 1,5 GB-ot használ ugyanezekhez. (Próbáltam a neten keresni megoldást, de nem igazán találtam semmit.)Kérlek, segítsetek. Valamit elrontottam?
Itt van néhány PrintScr a feladatkezelőből, hátha segít a megoldásban.PrintScr1 PrintScr2 PrintScr3 PrintScr4 PrintScr5
Előre is köszi! -
spyduck
nagyúr
Jogos! 12.7mm-es kell
kevertem a B50-es sorozattal.
B590-nek tobbsegeben volt msata SSD foglalat. Nezd meg, h van-e, mert ugy egyszerubb
Ha nincs, akkor visszaterunk ra! En regen tobb B590-est is bovitettem ICY Box-al, nem remlik, h ennel a tipusnal lett volna baj a gyari HDD-vel. -
Szia! Köszönöm a gyors választ. A Lenovo oldalán az optikai meghajtónál azt írják, hogy 12,7 mm. A 9.5 mm mire vonatkozik? A fórumban kicsit olvasgatva úgy értelmeztem, hogy akinek nem Toshiba HDD-je van annak nem fog működni az író helyén. Viszont lehet, hogy teljesen félreértem.
-
spyduck
nagyúr
-
Sziasztok!
Van egy Lenovo B590-es laptopom és úgy gondolom, hogy elérkezett az ideje egy SSD beszerelésére. A merevlemez egy 320 GB-os WD blue ami menne a DVD író helyére. Tudnék egy olyan kittet venni amiben van a DVD írónak is egy külső háza a beépítő kereten kívül. Kérdésem az lenne, hogy a HDD menne az író helyéről? Ha nem akkor nem rendelnék ilyen kittet, de a HDD-t sem szeretném külsőnek használni. -
spyduck
nagyúr
Szia,
Hivatalosan szerviz csinálhatja csak. Ettől függetlenül ha te beleteszed, szervizbejuttatás előtt pedig kiszeded úgy, hogy a csavarok nem sérülnek, akkor nincs miről beszélni. Mi például 5.000Ft-ért szoktuk beszerelni, amiről adunk számlát és felvezetjük a szervizkönyvbe.
-
spyduck
nagyúr
Szia,
Hivatalosan szerviz csinálhatja csak. Ettől függetlenül ha te beleteszed, szervizbejuttatás előtt pedig kiszeded úgy, hogy a csavarok nem sérülnek, akkor nincs miről beszélni. Mi például 5.000Ft-ért szoktuk beszerelni, amiről adunk számlát és felvezetjük a szervizkönyvbe.
-
d.szabo
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus K501UB típusú laptopot, és bele M.2-es SSD-t. A kérdésem az lenne, hogy otthon beletehetem e az SSD-t garanciavesztés vesztés nélkül, mert ahogy néztem a hátlapját a csavarok nincsenek leragasztva, és ha leszedném az alsó burkolatot az szerintem nem járna olyan nyommal, amit esetleg szervizben látnának. Ennek ellenére az Asus online chaten azt mondták, hogy mivel nincs rajta szerelőnyílás, ezért szervizbe kell vinnem ehhez a művelethez. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Előre is köszi a segítséget!
-
dorika87
őstag
Üdv. Dell Inspiron min 1018-ba szeretnék SSD-t tenni. Gondolom a 2.5-ös méret jó bele és nem 1.8 kell? 9.5mm belefér szerintetek vagy csak a 7-es? Köszi előre is.
-
-
Kislulu
csendes újonc
válasz
Kolondrum #32 üzenetére
Szia!
Lassan egy éve , hogy az általad ajánlott SSD-re kicseréltem a HDD-met és arról futtatom a Windowsomat.
Azért írok most, mert szeretném megköszönni még egyszer.Bárkinek, akinek esetleg olyan problémája van, mint nekem anno, hogy azon dilemmázik, hogy beszerezzen e egy SSD-t vagy sem, csak ajánlani tudom. Nem olcsó dolog, viszont tényleg sokkal gyorsabb !
-
Norbeez81
csendes tag
Na vettem egy HDD caddyt, de nincs rajta oldalsó csavar lyuk, így nem tudom rácsavarozni a HDD-t.
Mit javasoltok?
Akkor legyen az SSD a caddyben, mert annak nem annyira kell csavar?Nem értem miért van olyan HDD caddy melyhez adtak 4 csavart is, de nincs luka!
Mit néztem el? -
matta2003
tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves DELL 5521 15R laptopom. Ebben van egy Western Digital Scorpio Blue (750GB WD7500BPVT) HDD. Rendeltem a GB-ről egy humi-humi beépítő keretet (9,5mm-es). A tervem a következő: a HDD-t beépíteni az ODD helyére a kerettel. A HDD helyére pedig egy SSD-t.
Ha átrakom a HDD-t az ODD helyére, akkor onnan fog futni a jelenlegi WIN 7 magától, vagy valamit állítani kell?
A végső cél az, hogy az SSD-re telepítek egy új WIN7-et. Valamiért tartok a migrálástól, inkább végigszenvedem az újratelepítést, csak addig, amíg nincsen teljesen átrakva minden, addig tudjam használni a gépet.
Az SSD-re egy HyperX Fury 120 vagy 240 GB-os megoldásban gondolkodom – jól teszem?
Nem vagyok szakértő, nem csináltam még ilyet, de szeretném magamnak megoldani ezt a dolgot.
Kivitelezhető ez a terv? Mire kell odafigyelnem?
Ha akarok egy külső keretet a ODD-nek, mire figyeljek oda a rendelésnél (kínai)?Köszi a segítséget!
-
Starling
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok. Olyan gépet keresek, ami viszonylag könnyű, és\vagy 14" legalább. Jelenlegi gépem is 14 colos(Acer 4830TG), és tökéletesen bevált az a megoldás, hogy a gyárilag kapott HDDt beraktam a DVD helyére, és így bele ment még egy SSDis. Ezért olyan gépet kerestem, ami 14 colos és van DVD meghajtója. Sajnos alapból sincs sok ilyen méretű gép, nemhogy DVDvel úgyhogy ez a terv úszott. Most az Acer k401 és k501-et néztem. Az lenne a kérdésem, hogy mindegyik k501esben van-e m.2-es SSD foglalat, vagy csak LX-es modellekben(ugyanis egy honlapon ez szerepel), illetve, hogy a 401-esben egyátalán van-e?
Köszi,
Norbi -
-
Gee_-
tag
válasz
pvt.peter #207 üzenetére
szia
köszi a válaszod.
Megnéztem a laptop hátulját és nincsenek a csavarok leragasztva.
Lehet hogy kibontásnál elszakad valami matrica a belsejébe? vagy minden esetbe a csavarnál van a matrica.
Ezt azért kérdezem mert egyik csavar sincsen leragasztva és ahol a m2 ssd belehet rakni ott meg egyértelműen nincsen leragasztva semmi.De akkor nyugodtan szerelhetem magam is jól gondolom?
-
Gee_-
tag
Sziasztok.
Van egy asus rog gl552 notebookom. Bővítetteni szeretném m2 ssdvel.
Ezt magam megtehetem garancia vesztés nélkül? Vagy hogyan bővíthetem? -
törölt tag
Üdvözlet az lenne a kérdésem hogy Acer Aspire E5-532.be szeretnék ssd-t az eredeti hdd helyett az érdekelne megoldható e, (Esetleg ha valaki tudna segíteni hogy jutok be a biosába az is érdekelne mert még eddig nem sikerült de lehet csak én vagyok béna
) Ez az első laptopom és nem nagyon vágom, asztali géppel elbírok de ez a laptop szerelgetés még új. Az érdekelne még hogy az eredeti telepített gyári Windows megmarad vagy azt elveszítem mivel ahogy halottam fő alkatrész csere esetén ugrik a gyári Windows? válaszokat előre is megköszönöm
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
A feleségem használ egy HP Elitebook 2530p notebookot.Elég lassúvá vált, ezért szeretném kicseréltetni neki a HDD-t SSD-re.
Tudnátok segíteni, hogy milyen csatlakozósat keressek? Nem találtam pontos adatokat a benne lévő HDD-ről, csak annyit, hogy 1,8" méretű, illetve, hogy 120 GB a mérete.Köszönöm!
-
vaakuum
addikt
Beleraktam egy HyperX fury-t egy Hp probook 640-be, de azt mondja már a biosnál, hogy:
BootDevice not found
please install an operating sístem on your hard diskhard disk - (3F0)
Pedig egy másik laposban már win7-et is húztam rá, az a gép simán bootol vele. Mi lehet a hiba?
-
appleGjuice
tag
válasz
appleGjuice #200 üzenetére
Jelentem, elsőre sikerült minden, egyedül a gép szétszedése okozott kisebb komplikációkat.
Már windows 10 is rajta van, települnek a programok, eddig elég gyorsnak tűnik.
-
Geller72
veterán
Úgy látom, ez egy halott topik. Mehet a kukába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Sandisk 1TB SD kártya
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest