Hirdetés
- Gyorsuló Arc meghajtót prezentált az Intel
- Feje tetejére állt a felskálázóverseny a Resident Evil Requiemben
- Új gigakonzorcium erősítené meg az ARM szoftveres hátterét
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Szendvics a csúcson: teszten a különleges ROG Swift PG27AQWP monitor
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Attól függ, milyen jogosultságkezelésről beszélünk. Az adatbázis szintű és alkalmazás szintű két külön dolog, én az előbbiről beszéltem. Egy több ezer felhasználós alkalmazás simán használhat egyetlen adatbázis user-t. Itt természetesen az alkalmazás oldali jogosultságok kezelésén van a hangsúly. Ma már ritka (és szerintem jócskán elavult) az olyan alkalmazás, amely minden user-t külön db user-ként kezel, itt a jogosultságkezelés egyértelműen a db-ben kell legyen.
Viszont ma már nem egyszintű rendszerekről szoktunk beszélni, hanem egymással szoros kapcsolatban lévőkről, köztes interfészekről, akár közös adatbázison osztozó rendszerekről is. Itt a rendszerek közötti jogok kezelése alkalmazás oldalról értelmetlen (nem számítva a speciális middleware és ESB-szerű termékeket).
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 213 - Lenovo Legion 5 (15ACH6H) - AMD Ryzen 5 5600H, RTX 3060
- Dell , Lenovo, Microsoft Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest