Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Attól függ, milyen jogosultságkezelésről beszélünk. Az adatbázis szintű és alkalmazás szintű két külön dolog, én az előbbiről beszéltem. Egy több ezer felhasználós alkalmazás simán használhat egyetlen adatbázis user-t. Itt természetesen az alkalmazás oldali jogosultságok kezelésén van a hangsúly. Ma már ritka (és szerintem jócskán elavult) az olyan alkalmazás, amely minden user-t külön db user-ként kezel, itt a jogosultságkezelés egyértelműen a db-ben kell legyen.
Viszont ma már nem egyszintű rendszerekről szoktunk beszélni, hanem egymással szoros kapcsolatban lévőkről, köztes interfészekről, akár közös adatbázison osztozó rendszerekről is. Itt a rendszerek közötti jogok kezelése alkalmazás oldalról értelmetlen (nem számítva a speciális middleware és ESB-szerű termékeket).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest