Hirdetés
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Egészen különleges funkciókat kaptak a Lian Li RS sorozatú tápjai
- A szörnyetegek között is szörnyen gyors az Amazon új Graviton processzora
Új hozzászólás Aktív témák
-
shipfolt
kezdő
válasz
bambano
üzenetére
Wow, beinditottam a forumot.
Koszonom a javaslatokat, harom problemam van ezekkel.
Az elso, hogy meg erosen kezdo vagyok, a triggerekrol kosza hirek erejeig hallottam.
(Az adatbazis kiepitesenel lecovekeltem, mert furcsasagokat lattam kulonbozo konyvekben, de ezt most hagyjuk.)A masodik az "elmelet es gyakorlat" utkozese:
Ha elkezded bontani a feladatot, berakod a fő feladatot a táblázatba, megjegyzed az id-jét, és amikor a fő feladat alfeladatait rakod bele, akkor az elozo_id mezőbe beleírod a megjegyzett id-t.
Ez a gyakorlatban nem igy mukodik, hanem harom lepesben megy:
Eloszor belapatolod a feladatokat hevenyeszett hataridokkel,
majd jon a felulvizsgalat, hogy mennyi feladat van es mennyi ido,
majd jonnek a kivalasztasok, hogy miket lehet gyorsan megoldani, vagy melyek valoban fontosak, vagy melyiknel van rovid hatarido, ezeket elore veszik.
Csak ekkor jon a felulvizsgalat, hogy milyen kapcsolatok vannak kulonbozo szempontok alapjan, es ha ez a fontos, akkor ehhez mely masik szukseges vagy megoldhato, tehat a prioritasok erosen valtoznak hangulatok vagy kotelezettsegek valtozasa miatt.
A harmadik, amivel bajban vagyok az az, hogy ezt a megoldast a gyakorlatban hogyan tudom megoldani?
Beiraskor egyszeru, az "elozo ID" mezo uresen marad (lehet null feltetel kell ra)
De, amikor be kell allitani, akkor valahogy ra kell keresni minimum az "ID + megnevezes" mezokre, es nem latok arra lehetoseget, hogy ugyanabban a tablaban keressek, aminek az egyik rekordjat megnyitottam szerkesztesre.Ezt hogyan lehet megoldani?
Ha fontos, akkor Access 2007-en kezdtem tanulgatni, mert annal konnyu a tablakat beallitani es a kozottuk levo kapcsolatokat vizualisan megjeleniteni, nemreg kezdtem a Libreoffice Base-t hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Lite X406 - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra X930
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest