Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Tökre semmit nem értek a MySQL-hez ezért előre is elnézést a nagyon lamer kérdésért.
A lényeg annyi, hogy fut a gépemen egy WAMP 2.4 webszerver localhostként használom. Van egy progi ami létrehoz egy mysql adatbázist és abba töltöget fel adatokat. Egy másik meg kiolvassa ezeket és dolgozik velük. Persze néha elfordul, hogy hibás feltöltés fordul elő ilyenkor a phpMyAdmin progival bele tudok nyúlni, sorokat törölni, átszerkeszteni adatokat én is tudok. Most viszont adódott egy olyan helyzet, hogy szereztem egy másik kiolvasó progit ami a dátumot/időt UNIX_TIMESTAMP formában várja. Az én feltöltőm viszont a dátum időt YYYYMMDDHHSS formában tölti fel. (pl. a mai nap 21:58 igy néz ki 201412092158 az oszlop neve 'datetime'.) No most nekem ezt kéne unix idővé konvertálni, hogy az új progi értelmezni tudja. Azt ugye meg tudom csinálni, hogy phpmyadmin ---> sor módosítás a 'datetime' oszlophoz kiválasztom a UNIX_TIMESTAMP függvényt és indítás. Meg is csinálja. Vagy ha ezt beírom belső parancskéntUPDATE `dbnév`.`táblanév` SET `datetime` = UNIX_TIMESTAMP('20141201000200') WHERE `táblanév`.`station_id` = 'érték'
De ugye a phpmyadmin csak egy rekordot tud egyszerre. Ha több sort bepipálok nem csinálja meg a függvény alkalmazását minden bepipált sorra. Ellentétben pl. a törléssel.
Milyen belső parancsot kell kiadni, hogy az egész 'datetime' oszlop összes rekordját átkonvertálja unix időbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A lényeg annyi, hogy fut a gépemen egy WAMP 2.4 webszerver localhostként használom. Van egy progi ami létrehoz egy mysql adatbázist és abba töltöget fel adatokat. Egy másik meg kiolvassa ezeket és dolgozik velük. Persze néha elfordul, hogy hibás feltöltés fordul elő ilyenkor a phpMyAdmin progival bele tudok nyúlni, sorokat törölni, átszerkeszteni adatokat én is tudok. Most viszont adódott egy olyan helyzet, hogy szereztem egy másik kiolvasó progit ami a dátumot/időt UNIX_TIMESTAMP formában várja. Az én feltöltőm viszont a dátum időt YYYYMMDDHHSS formában tölti fel. (pl. a mai nap 21:58 igy néz ki 201412092158 az oszlop neve 'datetime'.) No most nekem ezt kéne unix idővé konvertálni, hogy az új progi értelmezni tudja. Azt ugye meg tudom csinálni, hogy phpmyadmin ---> sor módosítás a 'datetime' oszlophoz kiválasztom a UNIX_TIMESTAMP függvényt és indítás. Meg is csinálja. Vagy ha ezt beírom belső parancsként