Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
leírom ide inkább
20dkg rétesliszt, 30dkg cukor, 3dl tej: géppel csomómentesre kevered és folyamatos keverés mellett nagyon sűrűre főzöd... de tényleg olyan sűrűre, hogy majdnem eltörjön benne a fakanál még melegen hozzá kell keverni 10dkg vajat és 20-25dkg kókuszreszeléket... a tészta egyik feléhez hozzákeversz ízlés szerint 1-2 evőkanál kakaóport, másik felét ketté véve pedig ízesíted (a képen az egyik fele natúr, másik fele mandula aromát kapott... itt lehet variálni sokat, ízlés szerint)
a kakaós féladagot ketté kell venni és kinyújtani külön-külön a 4 lapot: én ezt úgy csináltam, hogy 2 ív sütőpapír között téglalap alakúra nyújtottam a lapokat... akkor jó, ha ilyenkor enyhén tapad a tészta, de a sütőpapírról könnyen leválik első készítéskor túl lágy maradt és nem jött le teljesen a papírról... ha kész a 4 lap, akkor mindegyiknek leveszed az egyik oldaláról a papírt és szemből egymásra borogatod párban a rétegeket, lehúzod a tetejéről a papírt és feltekered rúdba... kevés kókuszreszelékben még megforgattam a rudakat és folpackba tekerve hűtőbe raktam másnapig (vagyis pár óra után már kóstoltuk, mert nem bírtunk várni)
összegben mennyi lehet? liszt 50ft, cukor 100ft, tej 80ft, kókusz 500ft, vaj 350ft, aroma 50ft, kakaópor 50ft (tippre) -> 1000-1200ft 2db jókora kókuszrúd
#33819: sok recept van, próbálkoztam is néhánnyal, de egyik sem lett olyan, amit szerettem volna... nagyon sok háztartási keksz alapú, de az teljesen más
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
nem gond, nekem bejön a sugar
most jut eszembe, hogy fiunk kapott csomószor óvodai mikuláscsomagba meg húsvétra olyan borzalmasan rossz termékeket, amitől majdnem hánytam... édesítőszeres "csokit" vásároltak bele, aminek az ízétől tényleg hányingerem lett
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
PuffyDog
tag
Biztos velem van a baj, de annyira nem értem ennek a csokinak az istenítését. Annyi meg annyi jó minőségű csokit kapni, ezeknek az akciós árához képest is a feléért.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
AtHoS
nagyúr
Én garatmalom-tól rendeltem BL-55, BL-80, BL-200 lisztet.
Egyelőre új vagyok a sütögetés részben (egy hónapja van kenyérsütő gépem) és sütiket, kekszeket nem is igen fogok készíteni, szóval kizárásos alapon marad a kenyérsütés
Eddig 400g BL55 + 25g BL80 összetétellel készültek a kenyerek, melyek állagra, ízre megfelelőek voltak (bár a sütési fázis első 8 percében a szépen púposra megkelt tészta teteje beszokott esni, pedig a javasolt vizet már visszacsökkentettem az eredeti recept szerinti mennyiségre a pluszban hozzáadott búzasikér és burgonyapehely ellenére. Ja az élesztő mennyiségét is 1dkg/500g liszt-re, tehát a 10dkg élesztő kocka 1/4-ét használva )
A BL200-as liszt még nem lett kipróbálvaread-only mode on the forum
-
st6969
őstag
És ne felejtse otthonról magával vinni
(tudom, hogy létezik rozsdamentes szívószál is, de onnan indultunk, hogy az alutasakos gyümölcsléhez most már papír szívószálat adnak, ami "kissé" csökkenti az élvezeti értékét.)#19642 weiss
Mi így hívtuk azt az akkoriban időszakosan előforduló förtelmes mellékízét a házitejnek gyerekkorunkban. Ízhatározóban nincs ilyen, felejtsd el -
törölt tag
-
-
edk-
őstag
Bery Jones Chia Seeds, 1kg: https://www.alza.hu/sport/bery-jones-chia-seeds-1kg-d6223003.htm?o=1
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest