- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
-
Zizi123
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3569 üzenetére
"a 650 ezer Ft-ba kerülő Sonos cuccnál jobban szól a 10 éves LG-m."
Haaaaat ez erosen koltoi tulzasnak tunik.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Tommmysun #3567 üzenetére
Igen, nem tudom az LG-knél ez mennyire szabványos, de ezek szerint meglehet csinálni. Innentől fogva simán lehetne alkalmazni. Nem hiszem, hogy ez teljesen egyedi megoldás lenne.
Mondjuk a HDMI ARC is annyira szabványos, hogy egy LG és egy Philips cucc között sosem tudtam működésre bírni.
"...még 150E-ért sem kap az ember semmi kiemelkedőt." (sőt írhatnál sokkal többet) - Igen, ezt írtam nem is olyan régen: a 650 ezer Ft-ba kerülő Sonos cuccnál jobban szól a 10 éves LG-m.
-
Tommmysun
aktív tag
Ahogy fent is írtam ... szabványos, valóban jól működő megoldások nincsenek, ez látszik az általad is linkelt Samsungos fél megoldásnál is (ha rendesen meg lehetne oldani, akkor ott sem csak az egyik funkció működne).
Egyébként a linkelt LG szerintem már sehol sincs valós raktárkészleten, ezen az áron, de mindegy is, mivel egyértelmű, hogy egy-két próbálkozáson kívül nincs általánosan működő megoldás az optikai kábeles bar-oknal (kivéve ahol tanítható az infra vevő, de annak ugye semmi köze az optikai kábelhez és általában a kicsit magasabb ársávban érhető csak el), így szerintem irreális elvárás, hogy ez minden ilyen eszköz esetén alap szolgáltatás legyen, tehát ha fontos ez a funkció, nem árt vásárlás előtt utána nézni, hogy van-e bármilyen trükkös megoldás a problémára. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #3562 üzenetére
Szabványos megoldás tudtommal nincs rá, így vagy működik vagy nem, de olyan egységes megoldás, mint pl a HDMI-nél az ARC szerintem nincs. Egész egyszerűen gondolom azt próbálja érzékelni az eszköz, hogy jön-e hang adat vagy nem, ami meg ugye egyáltalán nem megbízható. Mivel konkrét vezérlésre vonatkozó információk biztos nem mennek oda-vissza az optikán.
Az árkategóriára meg tudom, hogy manapság igaz csak amit írtam, meg azt is tudom, hogy még 150E-ért sem kap az ember semmi kiemelkedőt. Azért is írtam, hogy SAJNOS
.
-
a2d2
addikt
válasz
Laca19 (a) #3564 üzenetére
Samsungéknál sem volt ez megoldhatatlan feladat: [link]
Mondjuk ez meg nem kapcsol ki -
a2d2
addikt
válasz
Laca19 (a) #3562 üzenetére
Ezért nem értem én sem hogy ha lekapcsoláskor tudja figyelni hogy jön-e adás az optikán akkor bekapcsoláskor miért nem? Tervezés és elektronika kérdése az egész.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Tommmysun #3560 üzenetére
"Azért nem mert az optikai hang- vagy analóg csatlakozásoknál semmilyen szabvány nem támogatja az oda-vissza kommunikációt."
- Már korábban itt említettem, hogy nálam ez teljesen működik, hogy optikai kábelen ki-be kapcsolgatom az eszközöket, illetve tudom vezérelni az eszközök hangerejét. Persze itt nem hitték el, mert hogy ezt nem lehet, meg biztos olyan eszközt használok ami BT-os és tulajdonképpen a BT vezérli, nem az optikai kábel...persze... főleg olyan eszközön, amin nincs is BT. De tessék, itt van egy 4 éves 60 ezer Ft-os soundbar használati útmutatójából részlet.-Amúgy a régi Netcast rendszerű TV-m is, de az új webOS is kiírja a funkciónál magyarázatként, amikor optikai kábelt választok ki, hogy ezzel a funkcióval vezérelheti a külső eszközök hangerejét.
"...de sajnos 80-90E alatt - ahogy más is írta - tényleg már annak is örülni kell, ha kicsivel jobb a hang, mint a TV-n"
- Ez mai viszonylatban igaz csak, mert régebben bizony egy 50-60 ezres soundbar is nagyon odatette magát, akár jobban szól, mint egy mai 3-4-szeresébe kerülő darab. -
Tommmysun
aktív tag
Azért nem mert az optikai hang- vagy analóg csatlakozásoknál semmilyen szabvány nem támogatja az oda-vissza kommunikációt.
Sajnos a 30E kategória is a 15E-el van egy szinten (legalul) így teljesen mindegy mennyi ennek a soundbarnak a valós ára! Bármilyen szomorú is, de sajnos 80-90E alatt - ahogy más is írta - tényleg már annak is örülni kell, ha kicsivel jobb a hang, mint a TV-n, egyéb más extra dolgot véletlenül se várj tőlük!
A kikapcsolás sem azért működik mert az optikai kábelen megy bármilyen jel is erre vonatkozóan, hanem azért mert érzékeli a soundbar, hogy x ideje nincs hang lejátszás (ebben a kategóriában már ez is meglepő funkció).
Max annyit tudsz tenni, hogy veszel egy univerzális távirányítót, amire ráprogramozod a TV-t meg a SB-t.
-
Draken
őstag
Nem kerestem konkrétan vissza, de mintha korábban is lett volna ilyen jellegű probléma a jbl 450el. Ha jól emlékszem, valakinek az oldotta meg ezt a váltogatás/ki-be kapcsolás gondot, hogy a tv-t visszaállította alapra, majd jó lett tőle! Ha ettől nem javul meg, már csak az adott tv topicját tudnám javasolni, hátha ott is belefutott valaki valami hasonló esetbe!
-
a2d2
addikt
válasz
Joezyka #3548 üzenetére
Szerváltam egy optikai kábelt.
A hangprojektor sikeresen kikapcsolt (készenléti állapotba került) a TV kikapcsolását követően bizonyos idő elteltével, viszont feléleszteni nem tudja a TV.
A hangerőszabályozás sem megy a TV távjával.
Ez így teljesen értelmetlen. Asszony már most készen van tőle. -
Deav
csendes tag
válasz
Zizi123 #3551 üzenetére
Szintén zenész.
Mint írtam tegnap reggel lehúztam a tv-ről Én is és mire hazaértem, továbbra is kikapcsolt állapotban volt.
Tehát alátámaszthatom, hogy a tv kelti fel...Megpróbáltam sima HDMI-be dugni, a tv jelzi,hogy van audiorendszer csatlakoztatva, de ha nem szólal meg, akkor dugjam az ARC-ba. Persze,hogy nem szólal meg.
-
a2d2
addikt
-
Draken
őstag
Én végül yamahát vettem és a hozzá adott optikai kábellel kötöttem össze, más nem volt kéznél.
Ami biztos: így nem kapcsolódik be a tv-vel együtt a soundbar és a tv távjával sem tudod állítani a hangerőt, jelenleg még így van, nem volt időm hdmi kábelért elmenni, sőt, automatán nem észleli azt sem a tv, hogy csatlakoztatva van egy külső hangforrás és le kéne kapcsolnia magát, így neked mindenképp hdmi-vel kéne összekötnöd. Az sem árt, ha a tv-d tudja az arc vagy cec hdmi-t (nekem nem tudja pl) -
Deav
csendes tag
válasz
Zizi123 #3535 üzenetére
Reggel kikapcsoltam a tv-vel együtt, majd még kikapcsolt állapotban lehúztam a bart a tv-ről. Mikor eljöttem otthonról ki volt kapcsolva.
Ha bekapcsol a tvhez való csatlakoztatás nélkül, akkor más lesz a hiba.Arra tudok még gondolni, hogy a wifi router és a bar-mélyláda vezeték nélküli kapcsolatában léphet fel egyfajta interferencia.
Mert kb 1,5m hatótávolságon belül vannak. Bar a tv felett, router a tv mellett, mély a tv alatt.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Évek óta gondolkoztam már egy hangprojektoron, most black fridayen vettem végül egy Philips-et.
Megérkezett a cucc, gondoltam elmegyek optikai kábelt venni hozzá, de előtte lenne egy kérdésem:Én két dolgot várnék el tőle:
- a TV be/ki kapcsolásával kapcsolódjon be/ki a hangprojektor is
- valamint továbbra is elegendő legyen a TV-n állítani a hangotAz első pont miatt gondoltam hogy ide digitális optikai összeköttetés kellene de nem tudom hogy a TV beépített hangerőszabályzója szabályozza-e ezt a digitális kimenetet?
A második ponthoz meg pl sima jack-RCA kábel és a TV fejhallgató kimenete jó lenne, viszont itt meg nem tudom hogy analóg bemeneten megvalósul-e a be/kikapcsolási automatizmus.Köszönöm!
-
Because
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy elfogadható soundbar-t?! a terv, hogy számítógép és tv is erre lesz kötve, tv a gép felett a falon. megállnék 15000ft környékén.
Köszönöm!
-
Tommmysun
aktív tag
Csak próbaképpen azt esetleg nem nézted, hogy ha teljesen kikapcsolod a TV-t (kikapcs gombot hosszan nyomod a távirányítón), akkor is random felébred a soundbar?
(#3535) Zizi123 nah pont te is most írtál ezzel kapcsolatban! Én úgy próbálnám ki ahogy fent írom, mert a TV azzal is kizárható. Lehet nincs különbség a két módszer eredményében, de hátha....
-
Zizi123
senior tag
gurus: Nagyon koszonom, hogy probalsz segiteni, de nem teljesen vagom, hogy miert nekem irkalsz olyanokat, amit nem is en mondtam, de mindegy is.
Ha megtenned, hogy kuldesz 1 par linket (akar privatba is, hogy ne farasszuk tobbieket), ahol a mi problemankrol van szo. Mert azert lassuk be, hogy nagyon fura, hogy itt a forumon is sok SB450 van, de csak 2 embernek kapcsolgat be folyamatosan, akiknek szinte pont ugyanolyan TV-je van, a tobbieknek nem.
Nem hiszem, hogy csak nekem van megtorve a kabel. Azt sem hiszem, hogy a rossz minosegu HDMI kabel lenne a ludas, mert bar nem 1 csucsminoseg, de igy is 6eFt volt. (A MM-ban 11eFt).
Csak a te kedvedert kifogom probalni, hogy kihuzom a villamvedos elosztobol, es megnezem anelkul, hogy nehogy az aramellatassal legyen a gond megis. -
gurus
aktív tag
válasz
Zizi123 #3519 üzenetére
Nálam a kábel csere megoldotta azóta semmi probléma pedig pont ezeket produkálta amit leírtál. Nem lötyög semmi!! ezt honnan vettétek? minőségi cucc gagyi ÁRAM kábel és távirányítóval de ezt mindenhol leírják TELE VAN VELE AZ GOOGLE EZZEL A HIBÁVAL,TV beállítása is fontos ott lesz a hibaforrás ha kábel jó BÁR EZT KÉTLEM.Itt mindenki vitatkozik ami nem baj de még azt se hitték el hogy Jbl 5.1 bar már megvettem volt aki azt írta nem is lehet sehol kapni te meg azt írod ilyen hiba nincs a neten.
-
Deav
csendes tag
válasz
Zizi123 #3513 üzenetére
Igen, már a 7.0 van rajta.
Nekem már ahogy bekapcsoltam új korában őket és bármit is állítottam volna, vagy telepítettem volna, már akkor ezt csinálta.Tehát nem lett párosítva se telefonnal, se más program nem lett telepítve a tv-re se.
Azóta állítgattam a tv-t is, bar-t is és a helyzet ugyan az.Cseréltem kábeleket is, de semmi.
-
Deav
csendes tag
válasz
Joezyka #3517 üzenetére
Beállításoknál nekem is Audiorendszer van kiválasztva. De ha a tv-vel együtt kapcsolódik be, váltogat közte és a végére vagy mind a kettő marad, vagy csak a tv. Ritka, hogy a bar szóljon. Olyankor csak a bár kikapcs, majd be.
Ez még idegesítőbb,mint hogy visszakapcsol....
-
Joezyka
senior tag
nekem is SONY tv-m van (igaz nekem w43KDL756C) ARC-on van bedugva és működik minden tutit.
A beállítások/hang/ menüpontban ki tudod választani, hogy az audiorendszer szóljon. Én ha bekapcsolom a tv-t, kb 2-3 mp-ig szól a tv hangszórója, addigra érzékeli, hogy megy a hangbár. TV kapcsolással együtt kapcsolódik a hangbár is be/ki. Nekem LG SJ7 van, az igaz, de azóta kb azt se tudom, hogy hol a távkapcsolója a hangbárnak -
radesz
csendes tag
Kedves Mindenki!
Soundbart/hangprojektort(nem tudom van-e különbség) szeretnék venni és szeretném a segítségeteket kérni. Sajnos teljesen laikus vagyok a témában, de a felhasználási módokat fel tudom sorolni, illetve a ráfordítható összeget.
- Napi rendszerességgel telefonról bluetoothon keresztül hallgatnék spotify-t, rádiót. Ha tudja a rádió funkciót az kellemes plusz lenne
- Vezeték nélkülit szeretnék, fontos, hogy mély láda is legyen hozzá. a lehető legkevesebb kábelt akarom
- Tv-t, xboxot ritkán kötnék rá, a tv-m egyébként is régi darab(UE40EH5300), nincs benne wifi, bluetooth, de van optikai kimenet és nem lenne baj ha van hdmi csati a soundbaron
- kb 25nm-es szobába venném, szín mindegy
- kijelző jó ha van rajta, de nem ez a fő szempont
- ár: kb 40-55e ft között
- preferált márka nincs, amiket eddig láttam azok közül a samsung és a sony volt szimpatikuselőre is köszönöm a javaslatokat
-
Draken
őstag
Bármilyen soundbarnal működik az a dolog, ha hdmin keresztul kötöm össze és bekapcsolom külön a soundbart arra vált át, ha ki, akkor automatikusan vissza a tv hangja? Épp beuzemeltem a yamaha-t, eddig jó, éles teszt még sajnos nem volt, de az optikai kábel így alapból nem a legjobb, amit adtak hozzá (külön allitgatni, hogy épp melyik szóljon+optikai alatt nem állítható ugye a tv távjával a hangerő). Tv-n sajnos még nincs cec se arc!
-
Zizi123
senior tag
Vegre 1 sorstars.
Nekem az 1-el regebbi Sony-m van az 55XD8505, es pont ugyanezt csinalja. Folyamatosan bekapcsolja az SB450-et. Hulyet kapok tole. Nem tudom, hogy mire allergias az SB450, hogy mit erzekel oylan jelnek, amire fel kell, hopgy ebredjen, de iszonyat idegesito.
En tobb honapja hasznalom igy, mar nagyon ott tartok, hogy at kellene rakni nem ARC-os HDMI-re, es akkor nem kapcsolgatna, de akkor meg mind 2 taviranyitot hasznalnom kellene.
Vagy marad az optika, de akkor meg nekem kell manualisan kapcsolgatni a JBL-t.
Neked ha jol gondolom, akkor mar az Android 7.0 van rajta?
Mert az enyemet (tavalyi modell) meg 5.1-el adtak ki, utana vartam a frissitest 6.0-ra mint a messiast, de nem javitotta meg a hibat, es most oszre igertek a 7.0-t, de akkor valoszinuleg ez sem fogja megjavitani...
Rohadtul irni kellene a Sony-nak, hogy valamit csesszenek mar neki, mert ez nem normalis.
Kivancsi lennek, hogy ha Sony soundbarom lenne, azt is ugyanigy felkeltene folyamatosan?Probaltam mar rendszer visszaallitast, az sem olja meg, es igazabol semmi programot nem telepitettem a Kodi-n kivul, de az pedig nincs elinditva, igy az nem szorakozhat a kimenettel.
-
Tommmysun
aktív tag
De nem teljesen értem, lötyög a kábel csatlakozója a konnektornál és azért kapcsolgat be a soundbar, vagy mi vele a gond?
Nekem amúgy panelban lenne, de nekem nem is hangerő, hanem hangminőség kéne. Hangerőben a HT-CT790 is bőven elég!
Az 5.1-ért ha valóban jó a hangja, akkor még lehet eladom amúgy
, de a 450 sok szempontból nem tetszik (nem a hangjával van baj), arra biztos nem cserélem le
-
gurus
aktív tag
válasz
Tommmysun #3510 üzenetére
Sajna 5.1 jbl nél is ezt az áram kábelt adták.De ez pár száz forint .hangzás mindent kárpótol ha hallanád szerintem rögtön eladod a tied legyen 450 vagy 5.1 bar.írtan panelba nem szabad ott tuti meg lincselnek és áramfogyasztása is 3x akkora mint a tied. Ezt gondolom tudod kis hangerő kis fogyasztás és fordítva.tv-ém kevesebbet eszik pedig 65 colos mint a 5.1 bar(persze hangerő maxon értve)
-
Tommmysun
aktív tag
Nekem is ilyen TV-m van .... menüből ki kell választani, hogy csak az audiorendszeren szóljon a hang! Most nem otthon vagyok így sajnos pontos menüt nem tudok, de be lehet állítani, azt is hogy mindegyiken szóljon, vagy csak itt, csak ott, stb.. Nekem a soundbar is Sony, amit full automatikusan felismer, meg kezel a TV, de eleinte számítógép hangszóróval használtam és ott is tudtam állítgatni ezeket a dolgokat.
Normál esetben max annyi fordulhat elő, hogy a TV hamarabb bekapcsol mint a soundbar és az első pár másodpercben ezért még a TV-n jön a hang, de utána automatikusan át kell váltania!
gurus Miiii, na ne már, ha ez így van akkor még jó hogy nem SB450-et vettem
, egy ilyen elhelyezéshez kb az egész szobát át kéne rendeznem
-
F_Peter
őstag
Biztos hogy mind a kettőn az arc - ot használod?
Más eszköz nem csatlakozik? Tv audio illetve Arc beállításokat nézd át szerintem, ott lesz valami.Harman volume csökkenti a dinamikát, így nem lesznek hírtelen nagyon hangos vagy nagyon halk részek.
A mélynyomón a frekvenciat állítod hogy mennyire mély tartományokat vegyen át. A legalacsonyabb esetén csak a legmélyebb hangok fognak a subbol szólni, minél nagyobbra teszed annál magasabb frekvenciák jutnak rá ezzel jobban segítve a bar részt. Ha nagyon magas akkor már nagyon pozicionálhatóvá válik a mélynyomó. Ízlés és szoba kérdése, de a közepe körül próbálgasd.
A fázis kapcsolót hagyd 0-n, kivéve ha az veszed észre hogy nem hallasz mély hangokat. ☺️A bar hátulján a kapcsoló a mélyhangokat befolyásolhatja, hogy azok mennyire verődnek vissza a falakról.
-
Deav
csendes tag
Sziasztok!
Nos, átvettem , beüzemeltem a BF-en szerzett JBL SB-450-em.
Király hangzás, könnyű beüzemelés.
De lenne pár kérdésem:
Az egyik ami "zavaró", hogy ARC-on tv-re van kötve. TV kikapcs, projektor kikapcsol. Eltelik pár perc és a projektor vissza kapcsol. Kézzel kikapcs, de újra vissza. Ez mehetne a végtelenségig...
Mi lehet a hiba? Tv-hez senki nem nyúlt, se bluetooth kapcsolódás.Illetve amikor bekapcsolom a Tv-t (Sony 55XE8505), elkezd váltogatni a tv hangszóró és az audiorendszer között, majd egyszerre szól mind a kettő. Projektor kikapcs, majd vissza, akkor marad csak a JBL.
Végül egy kis közvélemény kutatás. Ki milyen beállítással használja?
Filmhez a Virtual Surround tuti, zenéhez annyira nem.
A Harmann Volume valahogy nem jön át a különbség. Az mikor és mire lenne jó?A mélyláda hátulján lévő tekerőt, hol érdemes használni? Melyik irányba ,mit érhetünk el?
Köszönöm.
-
Draken
őstag
válasz
mayerovits #3504 üzenetére
Először is lemaradtam az extremeaudionál róla, másodszor pedig sikerült behúznom edigitalon bf keretén belül
természetesen nem sajnáltam azt a 3ezer ft-ot a +1év garira. A rendelésem után még 1órával is lehetett rendelni, 2órával utána viszont már elfogyott!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest