Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz hm_guesswho #12550 üzenetére
Nekem JBL 5.1 Sorround van, keretedbe még pont belefér. Jól szól, 300 wattos sub nagyon durva, persze így se egy hifi minőség, de azért jól szól. Bose biztos jobb de annak csak a Bar drágább, ez meg így egyben van, akciósan 170-ért vettem lehet még lesz akcióban.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Hálóban lévő tv hangját szeretném kiváltani egy alap olcsó soundbarral. Olyan típus kellene aminek a tv szabályozza a hangerejét vagy van taviranyitoja. Mélynyomó sem szükséges ha elfogadható hangja van. nem a mozi a cél csak a tb dobozhangja nem tetszik. Lehetőleg minél olcsóbban mit érdemes venni? -
hm_guesswho
tag
Köszi, ezt is szemmel tartom! Igazából nem is gond, hogy nincs mély a bose mellé, mert nem szeretnék állandóan hadakozni a szomszédokkal. Sajnos tudom milyen az, amikor nem lehet egy ilyen helyzet miatt a másiktól aludni Viszont kecsegtető ennek is a tudása. Még a bose smart soundbar 300-at is kinéztem
-
Ájvé
veterán
válasz hm_guesswho #12553 üzenetére
JBL 5.0 Multibeam is jó, ezt TV-hez vettem jól szól, Dolby Atmos van benne, de ki lehet kapcsolni.
-
Methox91
junior tag
válasz hm_guesswho #12553 üzenetére
nem adnék pénzt érte , túlárazott belépő szint... ha van lehetőséged menj el és probáld ki a boset és utanná egy samsung q800a soundbart . Mindenben jobb a samsung.
-
Zola01
tag
válasz Azteeek #12552 üzenetére
Ha nem probléma a külföldi rendelés, akkor ajánlom a BlitzWolf soudbarokat:
(most akciósak, ingyen szállítás, európai raktár)
[BlitzWolf AirAux AA-SAR1]
[BlitzWolf BW-SDB2 XR]
Nekem a legelső széria van, a BlitzWolf BW-SDB1. 20k volt pár éve és árához képest nagyon jól szól, mai napig hibátlanul teszi dolgát faternál, minden nap be van kapcsolva.(Oo\ SKYLINE /oO)
-
lac1978
csendes tag
Sziasztok!
Decemberben vásároltam egy LG SN 4 2.1 Soundbart. Lg tévéhez van kapcsolva optikai kábellel. Pár napja el kezdte azt csinálni hogy minden előzmény nélkül el kezd ordítani a mélynyomó majd abbahagyja és lassan villogni kezd rajta a zöld led,majd újból ordít a mélynyomó. Ezt így folytatja míg ki nem kacsolom! Visszakapcsolásnál csak a zöld led villog és nem szól a mélynyomó. Ha párosítani akarom akkor gyorsan villog de van mikor egy óra is eltelik mire összekapcsolódik a mélynyomóval. Majd kis idő múlva kezdődik az ordítás előröl.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Mi lehet a megoldás? Garanciába vissza vinni és javíttatni? -
válasz lac1978 #12558 üzenetére
Hát ebből valszeg gariztatás lesz.
Amúgy mit értesz ordítás alatt? Random kiad valami hangot vagy csak felmegy a hangerő miközben hallgatsz valamit?
Nem lehet hogy valami más vezeték nélküli eszköz zavar be neki?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #12519 üzenetére
Tartott kemény 1 hétig az öröm. Ugyanaz a hangszóró, amelyik múltkor is elkezdte a szarakodást megint leszakadt a soundbar-ról. Most viszont hiába nyomom a hátulján az ID Set gombot, hogy újra párosítsam, nem kezd el villogni kéken, folyamatosan kéken világít.
Visszaküldöm garanciába, nem érdekel, ilyen szart meg ne vegyen senki, ha rám hallgat.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
lac1978
csendes tag
válasz AuraSync #12559 üzenetére
Igen a mélynyomón felmegy a hangerő! A mélynyomón ordít ugyan az mint a középsugárzókon! Nem messze volt tőle a wifis router de azt is elraktam és így sem jó! Xbox van közvetlenül mellette de az előtte is ott volt és 1 hónapig nem volt semmi baja! Lg Magyarországot is megkerestem. Ott azt tanácsolták hogy reseteljem de ez sem segített a hiba megmaradt!
a másik tanácsuk nekik is szerviz volt ha nem válik be resetelés! -
Mazsika
őstag
Sziasztok, lg c1hez keresek hazimozit (lg?) A lenyeg az lenne, hogy csak optika van koztuk, de szeretnék a tv taviranyitojaval iranyitani mindent. Elvileg az lg tudja BTn vagy valami ilyesmin. Megolhato ez valoban, vagy kell kozejuk egy hdmi?
Köszönöm !Dáccsika
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Soundbart szeretnék vásárolni egy Philips TVhez (70PUS8535). A keret ~100k körül lenne, de nincs kőbe vésve. A kérdésem az lenne, hogy érdemes azonos márkán belül maradni? Illetve mi lehet a jobb választás, egy 2.1-es rendszer Dolby Atmos képességgel vagy egy olyan rendszer, ahol vannak fizikai hangszórók is (pl. 5.1)? Pakolás szempontjából nekem előny lenne a 2.1 esetleg 3.1, mert asszonyka már a Subra is csúnyán néz, csak nem tudom, hogy a DA mekkora parasztvakítás vagy tényleges élmény.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
válasz CactuS #12563 üzenetére
100k alatt a valós Atmos képesség parasztvakítás.
Leginkább annyit jelent,hogy tudja értelmezni az ilyen kódolást,de attól még nem lesz sokhangszórós térhatás.
Ez olyan mint a DD,vagy a DTS képesség.
Attól hogy megszólal egy 2.1-en is egy ilyen hang,az akkor is sztereó lesz.Ha nagyon kerülnéd a külön subos soundbarokat,akkor 100k alatt talán a TCL TS8111 lehet érdekes.Itteni vélemény alapján nem egy rossz cucc (némi kompromisszummal),de máshol se írnak rosszakat róla.
Esetleg ott van még nem sokkal 100k felett a JBL Link Bar.Tesztek szerint sub nélkül is korrekt a hangja,persze izmos mélyekre nem érdemes számítani,viszont utólag bővíthető a hozzávaló subbal.
Ha csak beleférne az a sub nagy perpatvar nélkül,akkor szerintem Samsung A650,vagy T650.
3.1,később ha van rá igény akkor aránylag kis pénzből bővíthető hátsókkal 5.1-re.
100k felett viszont nagyot kéne ugrani árban ahhoz hogy megérje az árát egy Samsung soundbar (pl q800a).Szerintem a Philips soundbarokat felejtsd el.Semmilyen pluszt nem kapnál attól hogy az is Philips,viszont hangra kevesebbet kapnál.
[ Szerkesztve ]
-
Zsombi1987
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG uf778v tv-m amit összekötöttem egy JBL SB400 al Hdmi arc on keresztül. Egyszerűen nem tudom hangra bírni sehogysem. Optikai kábel nem játszik mert kitört a tv-ből… a soundbar telefonra csatlakoztatva ad hangot, de hdmi arc ról sehogy sem szólal meg. Mit lehet tenni?
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszi. Sejtettem, hogy a fizikai cuccok jobbak. A mélynyomó szerintem átmegy, anélkül kb. szerintem amúgy nincs is értelme meglépni a dolgot. Amit most így néztem, hogy pl a Q60t 5.1nek van írva, de egyik képen se látok hátsó hangszórókat. Ez azt jelenti, hogy azt külön kell megvenni?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
És akkor egy T650, amit 3.1nek ír a honlap is bővíthető? Mert akkor így nem igazán értem, hogy mi értelme a külön 3.1, 5.1 jelölésnek a részükről.
-
-
CactuS
Arcképgyáros
Értem. Átlagos használat mellett egyébként érezhető a különbség mondjuk egy T650/A650 vs Q70T között? Ha jól olvastam, akkor idővel mindkettő bővíthető akár hátsó hangszórókkal, csak az A650 kb a plusz hangszórókkal kerül annyiba, mint az alap Q70T.
-
csƵ
addikt
válasz CactuS #12571 üzenetére
Ezek mind átlagos használatra való soundbarok.
Az egyéni preferencia kérdése, hogy melyiket mennyivel érzed jobbnak. A gyengébbet is meg lehet szokni, ha nem hasonlítgatod mindig egy jobb hangú soundbarhoz.
A legjobb ezeket egymás mellett meghallgatni, ha van rá mód és el tudod dönteni, hogy megéri-e a felárat. Mert önmagában minden hangcucc megfelelő, míg nem kell máshoz méregetni. -
CactuS
Arcképgyáros
Ez egy jogos , bárt lövésem sincsen, hogy van-e olyan hely, ahol ezek ki vannak állítva egymás mellett. MMben pl. nem találtam meg mindkét típust.
Arra esetleg van mód, hogy elengedjem a soundbar távvezérlőjét? Vagy ez csak Samsung TV esetén működik?
-
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok!
Hangprojektor vásárlása előtt vagyok.
A kiszemeltek: Samsung q800a vagy q70t
Mindkettő ugyebár 3.1. amit lehet 5.1.-re bővíteni.
Megéri a közel 100 000 Ft-os különbséget a q800a a q70t 5.1-es fejlesztésével szemben?
Kb. a q800a árán tudom 5.1-re fejleszteni a q70t.
Rtings alapján nincs nagy különbség a kettő projektor között, kipróbálni nem volt még lehetőségem egyiket sem.
Köszi a válaszokat előre is .
-
-
mályva
aktív tag
Sziasztok.
Tud valaki segíteni?
Vettem egy hangprojektort, a tv hez, de nem szól..rácsatlakozik HDMI arc on, de ennyi nincs hang.
Elvileg optikai kábel kell hozzá, hogy szóljon de nem értek hozzá, pedig sok bemenet van a hangprojektoron is, és a tv-n.
Kérem tud valaki segíteni hogyan tudom megoldani, hogy szóljon a hang?
A dobozban semmi nem volt csak a hangprojektor táp töltő kábele amit az áramba kell dugni
tv: SONYKD-55XE7005BAEP Smart LED televízió
tv bementek: Csatlakozók:Wi-Fi tanúsítvány 802.11b/g/n, RJ-45 Ethernet bemenet, RF bemenet, IF bemenet, Kompozit bemenet, 3x HDMI bemenet, Digitális hangkimenet, 3x USB port, Fejhallgató kimenet, CI nyílásElvileg a digitális hangkimenet az az optikai kábel, de nem tudom, hogy milyen kell.
2 db hdmi kábel is van itthon, de nem megy hdmi arc-on...Más ötlet?hangprojektor az ez !!: https://bevachip.hu/sharp-ht-sb107-65cm-90w-bluetooth-hangprojektor-p798098/
Köszönöm.
Megbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
-
Zsombi1987
csendes tag
válasz Zsombi1987 #12565 üzenetére
Erre esetleg valaki? Simplinket bekapcsoltam, már mindent próbáltam.. Valakinek nincs ilyen tipusú tv je soundbaral?
-
vadcoca
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a fórumban a Samsung Q60T és az A650 közül választanám valamelyiket.
Hisense 65A7500F TV-hez használnám, film nézéshez, plex-el hajtva. Zene max háttérben, ritkán.
Árban kb egyformák jelenleg, többet nem költenék rá később sem, tehát hátsó hangfal pár nagyon esélyes hogy később sem lesz hozzá.
Ez alapján a Q60T mellett annyi szól, hogy állítólag hátsó hangfalak nélkül is tud valami 5.1 szerűséget előadni. Ez mennyire mókus vakítás? Próbálta már valaki?
Az A650-et viszont többen is elfogadhatónak írtátok az árához képest.6x9 = 42
-
vilga
tag
válasz Zsombi1987 #12587 üzenetére
Nem ilyen sonym van, de a hangbeállításoknál ki lehet választani hogy tv hangszóró vagy hangrendszer.
Ez is csak egy tipp.. meg hamár túl vagy rajta..
update: Bocsi nem neked akartam, hanem mályva-nak[ Szerkesztve ]
-
lovi8
tag
Sziasztok,
Megjött a 900a Samsung, a távirányítón sajnos nem tudok hangerőt állítani.
Esetleg találkozott már valaki ilyennel?A segítséget előre is köszi mindenkinek
-
veterán
válasz vadcoca #12588 üzenetére
Nem gyárt rossz cuccokat a Hisense,de audioban van még hova fejlődniük.
Én a Samsungra tenném le a voksom.
Amúgy a virtuális 5.1 imitáció nagyon messze van az igazi 5.1-től,sokat nem ér.Szerintem többet ront a hangon mint amennyit hozzátesz.Egy hátsó szettel ég és föld a különbség.
A Q60T mellett egy valami szól az A650-nel szemben.
4K képes a HDMI-je.Ez akkor jöhet jól,ha közvetlen a soundbarra is dugnál valamit (pl konzol,pc,médialejátszó).
Az A650 HDMI-je csak FHD.Egy összehasonlítás Rtings-en: [link]
-
vadcoca
tag
Köszi a választ!
Én is Samsung ban gondolkozom, a hisense az a tv 🙃. Csak írtam hogy azzal a tvvel használnám, hátha van valami ismert ellentmondás Samu vs hisense viszonylatban.
Hát akkor lehet hogy valamikor ajándékba kell kérnem egy hátsó párt😎
Linket köszönöm, megnézem.[ Szerkesztve ]
6x9 = 42
-
-
SPQR301
tag
válasz AuraSync #12578 üzenetére
Érdekes, ez a cikk December 20-ai, akkor már meg volt jelenve a FH5.
Lényeg a lényeg, van benne Dolby Atmos, lásd: [link]
"Joining the fantastically improved visuals in FH5’s new AV system-stretching engine is an impressively revamped Dolby Atmos sound engine. This features what the game designers call ‘ray tracing’ for audio. In other words, the Dolby Atmos sound system will use the same location principles of graphical ray tracing to detect environmental factors such as tunnel walls, close-by buildings, nearby cars, impact sounds and so on to place both reflected and direct sounds more accurately within a 360-degree soundfield built around your position in the game world. This includes overhead effects, where appropriate (and where you have a speaker system capable of delivering overhead effects convincingly)."
Meg hát, nálam kiírja a sound bar, amikor elindítom a játékot, hogy van atmos. Amúgy annyira nem érzem átütőnek, mint pl. az Oriban. Azt el is kezdtem újra végigjátszani, annyira sokat dob rajta a hang. Az első végigjátszásom után megnéztem róla egy dokumentumfilmet, amiben kiemelték, hogy nagyon ráfeküdtek a hangra. "Látszik".
-
ricsip
addikt
válasz SPQR301 #12596 üzenetére
Amúgy 2 féle ATMOS támogatás terjedt el a piacon: van az első, amikor felismeri azt ATMOS-t, tudja dekódolni a jelet, de nem tudja megszólaltatni mert nincs rá dedikált hangszóró, ezért végül nem fog hallatszani semmivel se több annál, mintha nem is tudná kezeln és csak a sima 5.1-es fallback üzemmódban küldené ki az embernek. Viszont mivel dekódolni már képes, ráírhatja a dobozra h. ATMOS, és így a tudatlan user azt hiszi jó vásárt csinált.
Meg van az a fajta, ami felismeri a formátumot, képes dekódolni is, és van hozzá dedikált hangszóró is ahol ki tudja küldeni a jóember füléhez, és így elvileg jobban is fog szólni, mint az 5.1-es alap.[ Szerkesztve ]
-
-
SPQR301
tag
válasz ricsip #12597 üzenetére
Most esett le, hogy arra gondoltál, hogy az a téma, hogy a Soundbar támogatja-e az Atmost. Arról beszéltünk, hogy egy játék (Forza Horizon 5) támogatja-e.
Jó ez a fórum, de azért sokszor felmerül bennem, hogy a Reddit rendszerében mennyivel könnyebb egy témában több párhuzamos beszélgetést átlátni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest