- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
Lala6
őstag
Itt ami előttem van szerkezet abból tuti, hogy 5V jön ki, mert annyi kell a scannernek ami rávan dugva.
Dehát nem is ez a lényeg, hanem még mindig nem tudom, hogy milyen a notebookokon levő com port. A notebook.hu oldal tulajdonosát nem lehet felhívni, mindig foglalt mindkét száma :( -
eddie303
őstag
Idézet innen: [L]http://www.aggsoft.com/rs232-pinout-cable/pinout-and-signal.htm[/L]
'' Signals May Have No Fixed Meaning
Only 3 of the 9 pins have a fixed assignment: transmit, receive and signal ground. This is fixed by the hardware and you can't change it. But the other signal lines are controlled by software and may do (and mean) almost anything at all. However they can only be in one of two states: asserted (+12 volts) or negated (-12 volts). Asserted is ''on'' and negated is ''off''. For example, Advanced Serial Port Monitor may command that DTR be negated and the hardware only carries out this command and puts -12 volts on the DTR pin. A modem (or other device) that receives this DTR signal may do various things. If a modem has been configured a certain way it will hang up the telephone line when DTR is negated. In other cases it may ignore this signal or do something else when DTR is negated (turned off).
De ha ez nem kell, úgyis mindegy :) -
eddie303
őstag
Van egy olyan probléma, hogy soros porton kellene legyen 12 volt, ami laptopoknál nem nagyon van, mert az akksi 10.8 voltos szokott lenni, a töltõrõl meg annyira úgyis leszabályoz.
Szerk:
Oops, most látom, hogy RX/TX/Test kell csak, ezexerint nem szóltam semmit :U
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Lenne egy kérdésem. A notebook soros port az nem ugyanolyan, mint az asztali PC-ken levő?
Volt itt nálam nemrég egy notebook és sehogy nem tudtam működésre bírni a soros kommunikációt egy pénztárgéppel, ami ugyanakkor egy sima PC-n simán működött. A pénztárgép a szabványos RS 232 portot használja(RX, TX, föld, más nem kell). Most fedeztem fel a www.notebook.hu oldalon egy kiemelést, hogy ''valódi soros port'' [L]http://www.notebook.hu/hu/notebook/ecs/ecs-g320-2[/L], ezekszerint léttezik nem valódi soros port is notebookon?
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10)
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest