Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Dreher, Heineken, Steffl...ebben a sorrenben
-
jeges
senior tag
nos, ebbe' a roh@dt melegbe' az a legjobb sör, amit éppen iszogatok...
hál'stennek van még a hűtőbe' -
NorbArt
csendes tag
Szerintem akkor is a buzasörök viszik a pálmát.
Bár néha elemgy a Soproni vagy a Mászok sör is, persze csak kerekes cigarettával -
NoLF
veterán
na sörbarátok, hátha valaki nagyon okos és tudja a választ a kérdésemre:
a szlovák/cseh söröknél (biztos van másutt is ilyen) mit jelent az üvegen (pl Zlaty Bazant egyes fajtái, de van Pilsnerben is) a 10% vagy 12% felirat? vmelyik alkotóelem lehet, de melyik? Alkoholtartalmat is ráírják, az simán 5 körül van ahogy kell...
Tegnap is ittam egy cseh barna sört (Bernard), arra 13% volt írva 5,1% alkoholtartalom mellett, finom volt... de mi az a 13%? -
lorcsi
veterán
SDréher...jó volt..bára borsidi se rossz de a dréher jóbb..
-
SGC
tag
Most jól esne 1 jéghideg Nestlé ájsztí AZZAL a lánnyal (a reklámból). Még az sem lenne baj, ha Antóniónak szólítana...
-
c*
aktív tag
1.San Miguel
2.Carlsberg
3.barmelyik angol csapolt sor (angol teruleten! -
Integra
titán
kövezzetek meg, de nekem a borostyán izlik...
-
SGC
tag
-
I. Richard
senior tag
Amiből sokat lehet inni: KOZEL : olcsó, gyenge(3,8%), finom....
-
VENDI
tag
A HIDEG ÉS SOK SÖR.A NAGYON HIDEG ÉS NAGYON SOK SÖR.hökkk,na
[Szerkesztve] -
Bibby
addikt
Legjobb alkoholmentes sör?
Kérlek ne négyeljetek fel a kérdésért... -
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles #377 üzenetére
én meg melózom a 30 fokos irodában. el ne keseríts...
otthon vár egy jégbehűtött velkopopovycky kozel... mmmm -
mefistofeles
veterán
Szerintem az egész topic-ból az a végkövetkeztetés vonható le, hogy A LEGJOBB A SÖR!!!!...aztán, hogy ezen belül kinek a pap, kinek a papné, az már csak ízlés, szükség stb. dolga......
...miközben ezt írom, egy hideg Stella csörgedezik lefelé a torkomon, és egész jónak találom.....
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Az óbudai Nagyszombat utcai BMF épület/Arpád gimi mellett van egy Honi üzlet, ott volt valami házi főzésű, műanyag dobozos okosság, olcsó is volt, és nagyon ízlett. Ja és literes volt, műanyag flakonban.
Állandóan azon éltem.
Egyetértek, hogy két ugyanolyan sör sem feltétlenül ugyanolyan, pl a legutóbbi barna Staropramen kifejezetten kv-s kesernyés volt, az azelőtti sokkal kevésbé, az inkább karamellesebb. És nem csak az én véleményem/szájízem szerint, mert mindkétszer ugyanazzal a társasággal fogyasztottam.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Amúgy ittatok már házi készítésű sört? Én ittam tavaly szerenádon két tanárnál is, de valami hihetetlen finom volt!!! Amúgy nektek sosincs olyan érzésetek, hogy két azonos márkájú sör között is van ízben különbség? Értem ezalatt azt, hogy ittam tök jó Borsodit is, meg irtó szart is, pedig elvben ugyanannak kellett volna lennie a kettőnek.
És ugyanígy egy csomó más márkával is. Meg a Heinekent szokás úgylátom szídni is, dicsérni is, de én imádom...
Mondjuk inkább lehet 3 borsodit iszok, mint 2 heinekent, vagy becks ugyanazon az áron...
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid #372 üzenetére
Edel? sztem finom...
ne várd hogy olyan íze legyen mint a malátasönek -
erdeya
senior tag
A legjobb sör, az, amelyik ingyen van.
Amúgy még mindig a pocsoja ízű szűretlen búzát szeretjük. Edelweis mongyuk... -
parandroid
félisten
válasz
AMD!4ever #369 üzenetére
Hááát, nem tudom, én nagyon finnyás vagyok sör terén, szerintem rengeteg a rossz sör. A jókat könnyebben felsorolom.
Egyébként Angliában is ittam jó és rossz sört is - kb 50-50% arányban. Az is igaz, hogy csak világos sörrel próbálkoztam. A Guiness nekem (még régebbről tudom) például nem jön be.
p -
AMD!4ever
őstag
hát szerintem sincs olyan hogy legjobb sör!!! kinek mi az izlése inkább!
Ellenben legrosszab sör van!!! Tes*o gazdaságos sört kostólt már valaki,nekem 1 üveghez volt szerencsém.....pfúúúj. -
parandroid
félisten
válasz
mefistofeles #364 üzenetére
Szükséghelyzetre vonatkozóan igazad van. A kérdést én azonban olybá fordítanám, hogy ha nem vagy különösebben szomjas, de azért elkélne valami jó pofa söröcske, és előtted van vagy 1000 féle, akkor melyiket választanád? Na jó, természetesen hangulattól is függ, meg attól, hogy mit ettől előtte, meg hogy afrikai vagy európai fecske-e. De mégis?
p -
j.bravo
addikt
válasz
de ha 45 fokos melegben kiszikkadva bevánszorgok valahová, és csak hideg sárkány sört tudnak a kezembe nyomni akkor abban a pillanatban az a világ legjobb söre
...........
(Na erre mondtam feljebb, hogy a legjobb sör az, ami éppen van)
kinőttem már - sajnos vagy szerencsére?- a kamaszkorból, amikor elég, ha valamiben alkohol van...
Viszont ha Prágában jártok, ki ne hagyjátok az U Flekú-t. Óriási baklövés lenne... hogy úgy mondjam (főiskolai emlékek) ''elvi hiba, 0 pont''.
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
válasz
Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de én két egyforma sört nem ittam. Van olyan, amit kifejezetten szeretek (pl.: Stella, Bud), és van olyan, amit egyszerűen nem bírok meginni (ezt nem részletezem, mert egyik gyárat sem akarom megsérteni
).
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
válasz
ez meg így ahogy van egyértelmű, szerintem.
a Leffét kihagytam volna egyébként?
1242 óta csak csiszoltak már rajta vmit hogy fini legyen -
mefistofeles
veterán
Egy ''rendes'' sörivó ember szerintem nem tud megnevezni egy legjobb sört.Aki kijelenti, hogy márpedig az XXXX az egyetlen üdvözítő nedü, az vagy még igencsak kezdő a sörfogyasztás szép sportjában, vagy nagyon menőnek akar látszani, és megnevez egy italt, amit arany árban mérnek, és mellesleg egyszer már látott róla képet egy magazinban.............
....pár tucat sörgyár termékei már lefolytak a gigámon, de ha megkínoznának se tudnék legjobbat mondani.Persze lehet, hogy én vagyok egy érzéketlen torkú alkoholista, de ha 45 fokos melegben kiszikkadva bevánszorgok valahová, és csak hideg sárkány sört tudnak a kezembe nyomni akkor abban a pillanatban az a világ legjobb söre...........
Most ha jobban bele gondolok, tényleg velem lehet a hiba.Se legjobb filmet, se legjobb ételt, zenét, nyaralóhelyet, stb nem tudok felsorolni....
[Szerkesztve] -
bpz
csendes tag
Teco gazdaságos Viking sör
Tuti a másnaposság -
j.bravo
addikt
divot: értettem én azt
Kimaradt a saját véleményem... szóval a legjobb sör, amit életemben ittam, szintén csak egy helyen kapható...(Belgiumban mondjuk még nem jártam, de ennél sokkal jobb biztos nem lehet) Ez az egy hely pedig Prágában van, az U Flekú nevű (legendás?) söröző. Szintén helyben főzik, szinte fekete, és leírhatatlan, milyen finom.
[Szerkesztve] -
aesir
veterán
Az eredeti a Corona Extra. Ez valóban mexikói sör. Amit itt Coronitaként árusítanak az hasonlít hozzá, de közel sem ugyanaz. Nyilván van a kettőnek köze egymáshoz, mert a design megegyezik, de közel sem ugyanaz a sör.
A kommerszek közül szerintem a legjobb a Becks, a valóban finom söröket pedig Belgiumban készítik kis háziüzemekben, és nagyjából csak a környéken lehet kapni. -
-
NoLF
veterán
NoLF, a sörbarát.
bizonyára nagyon sokféle sör létezik, amelyiket még nem kóstoltam, de a megkóstolt sörök száma is igen tekintélyes az én esetemben.
a teljesség igénye nélkül, ami éppen eszembe jut és emlékszem hogy nagggggggggggyon finom:
egyértelmű első helyezett: Zlaty Bazant, FEKETE (úgy néz ki mint a guiness, és olyan finom hogy .... ahhh. sajnos kis hazánkban nem lehet kapni, szlovákiában 100 ftot kérnek az üvegesért...)
többi finomság: Zlaty Bazant, Pilsner Urquell, Staropramen, Budweiser Budwar, Heineken, Fosters, Carlsberg, Carlsberg Elephant (7,5% alkohol), Edelweiss, Löwenbrau, König Pilsener hirtelen nem jut több eszembe de még van vagy 100 amit imádok
és a kommerszebb vonal: Borsodit szeretem, kövezzetek meg de szerintem jó a Coronita is (olaszországban meg még sok helyen miért Corona és nem Coronita?)
meg van most egy olyan itthon hogy Pannon Ászok, hát tök jó íze van.
Amstel Kaiser Gösser és társai pedig szintén kellemesek -
rdi
veterán
válasz
Thulcandra #351 üzenetére
Nocsak! Csak nem fölvettek valakit egy egyetemre ?
Kisebbfajta zseni lehet
Amint a gyomra is mutatja -
j.bravo
addikt
válasz
Thulcandra #349 üzenetére
Mondhatta volna (mondhatja legközelebb), hogy nem szabad neki, egészségügyi okokból... két olyan barátom is van, aki tényleg nem ihat; az egyiknek a mája nem tudja lebontani (megnemmondom mi a betegség neve), a másiknak allergiás tünetei vannak tőle (kiütések, fulladási roham).
Ha a barátod kollégái ezt nem értik meg (más kérdés hogy igaz-e), akkor le lehet írni őket... -
j.bravo
addikt
Lehet hogy már írták, de mindig az a jó sör, ami éppen van
-
Thulcandra
senior tag
Jófajta házipálinkába bele tudnák fulladni, bezzeg tegnap csak a komersz löttyöket tolták elém, a vodkát még nagy undorral legyűrtem, aztán kaptam v.mi éktelen kommersz körte aromájú tiszta ipari szeszt, na azt már haverral itattam meg... Nemtom miért, de neki ízlett, meg is ivott fél liter. Mondjuk ki is dőlt szépen. Dehát felvették egyetemre, ergo tegnaptól legálisan ihat, anélkül, hogy alkoholistának nevezhetnék
szerk: OFF
[Szerkesztve] -
divot
veterán
válasz
Thulcandra #349 üzenetére
Én például nem szeretem a házipálinkát. Amikor ifjú néptáncos voltam, ebből állandó ''balhéim'' voltak, mert ugye ott kvázi kötelező a hp-t vedelni. Én meg szartam rá, de elég kemény küzdelem volt, mire elfogadták, hogy én ezt nem iszom meg.
Ez a meló után kötelező jelleggel be kell menni a kocsmába meg egyszerűen kiábrándító, és primitív szokás. -
Thulcandra
senior tag
Egyik ismerősőmet leépítés miatt kirakták a gyárból, hát elment zullágernak, 1 hétig bírta, mert a többiek kiutálták, ugyanis ő sosem iszik alkoholt... Legszívesebben agyon b@szkodtam volna azokat a köcsögöket talicskával, meg szívlapáttal
Nem szeretem ha v.kit a környezete kényszeríteni akar az ivásra. -
divot
veterán
Rosszabb minőségű bort nem szabad inni. A boltokban 350-400 forintért lehet venni kiváló minőségű chilei Cabernet-Sauvignont, attól nem fog fájni a fejed másnap, mint a szanaszétcukrozott Dankó Pista, meg egyéb szaroktól. És igazán nem lehet ráfogni, hogy drága lenne. Nem is értem, hogy éri meg nekik ennyiért átfuvarozni a fél világon.
-
divot
veterán
Ez az egész attól függ, hogy milyen környezetben nő föl az ember, és aztán milyen környezetben folytatja az életét. Ha például maradtam volna dolgozni abban az ipari létesítményben, ahol a gyakorlatomat töltöttem, akkor a mai napig unicumot töltenék a korsó barna sörbe, mert ott az volt a menő műszak után. Szerencsére nem így alakult.
-
tiv83us
veterán
Ertem mit mondasz, de azert a ''gasztronomiai-eletkor'' eleg szorosan kapcsolodik a valos eletkorhoz. Emlekszem meg 7-8 eve mi is Durbints Sogorral csaptuk szet az agyunkat, ma mar ra sem neznek az ilyen szarokra.
Ezt arra ertem, hogy inkabb a tizenevesek nemtudjak ertekelni a jo italt, es kepesek mindent szart meginni meg osszekotyvasztani csakhogy usson. Emlekszem milyen nepszeru is volt korunkben a 4/1-es VB. Megittunk 2-3-at es fetrengtunk. Aztan masnap ment egesznap a fosas/hanyas/aspirin zabalas. -
tiv83us
veterán
Na azert a vorosboros kolat nemcsak kamaszkorban isszak. En mar nemigazan vagyok kamasz es megis sokszor jol esik bedonteni az arcba egy parat.
Mindig is szerettem es szerintem fogom is egy jodarabig. Nameg a kornyezetemben is iszogatjak az emberek /30-40-50 ev/, szoval nem neveznem ''gasztronomai kamaszkor''-beli italnak.
De hogy ne csak off legyek, szamomra a Heini a sor.
Most sokan mondjak itt a sok ilyen-olyan mittomen hol fozott soroket aminek a nevet sem tudom kiolvasni, /gondolom ittak olyat eletukben egyszer-ketszer es ezaltal a ''legjobb lett''/ de a hetkoznapok sorei kozul nekem mindenkepp a Heineken a nyero -
divot
veterán
válasz
I. Richard #334 üzenetére
Én csak az ilyen ''a csapolt kőbányainál finomabb nincs'' típusú hozzászólásokra gondoltam. Mert amikor még úgy kellett összeszedegetni a negyven forintos korsóra a lóvét a fősulin, akkor is pontosan tudtam, hogy pld. a borsodi az borsodi, se több, se kevesebb, de bizonyosan nem az űberállesz.
-
joergie
őstag
Nekem a pilsner a rémálmom, nem ízlejen.
Tegnap barátom talált egy 5ezrest, ugyhogy mindenkit meghívott egy valamire, és mondtam, hogy vagy heineken, vagy vadász(boroskóla), semmi más.
Erre hoztak nekem tuborgot, amiből dömping van itthon(a háznál). Eszméletlen.
3-4 éve nem ittam heinekentPedig a reklámok nagyon bejönnek
-
KMan
őstag
válasz
I. Richard #334 üzenetére
Jó, persze a Pilsner 400-500 között mozog, helyfüggő az összes persze.
Az ami sztem a legjobban megéri az árát, ha nem otthon, hanem a haverokkal isszátok ugy hogy beultok valahova, Pl. Dreher,Stella,stb...300-350körül
Amikor kb 1 éve Hotelben száltunk meg (nyaralás meg minden), akkor semmi lerészegedés nem volt, de elment a vacsihoz 2-3 pohár Guiness (kisüveges)
Aztán a negyedik este kérdem a pincértöl, miközben hozza ki:
-Elnézést, mennyibe kerül egy pohár Guiness?
-1200 forint
Uram!
-Öööööööhhh, akkor még egyet lesz szíves!Köszönöm
-Kérem!
Majdnem szívrohamot kaptam...
(nem felvágás, nemkell leordítani)
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
König Pilsener is nagyon finom
(cseh-német féle sör szal pilseni)
-
akom
őstag
FOSTERS !
Fosters a legjobb sör a világon! -
I. Richard
senior tag
''Legjobb sör'': Finom, nem drága, erős
, stb.
Asszem a topic címe NEM az, h. ''Melyik a legfinomabb sör?'' Itt asszem az is bejátszik, hogy mi az, amit az ember ''minden nap'' szívesen iszik!!!
Nem tudom miért kell az...
nem mindenki jut el Angliába sörözni, nem mindenki tud 300-400 forintos söröket inni
no offense... -
guti1
tag
Edelweiss...
-
divot
veterán
Hogy itt milyen sokan nem ittak még jó sört...
-
I. Richard
senior tag
-
acer_
aktív tag
dreher, tuborg.
-
Sick Boy
őstag
-
Damage
senior tag
Hülye kérdés....
Az Amstel és a Borsodi, de csak mértékkel....(mérték=korsó) azután jöhet a következő HIDEG fél literes adag.... -
@rglaaf
veterán
Kronenburg nálam a nyerő meg régebben a Hansa pils de már nem látom sehol
-
Batman
őstag
Csapolt Stella!
Nálam ez a best of! -
ngabor2
nagyúr
A Belle Vue Kriek-nél (meggyes belga sör) a framboise (málnás) nekem jobban bejött. Először valami perverz dolognak gondoltam sörbe gyümölcslevet tenni, aztán megkóstoltam. Utána egy darabig a sör mellé vettem valamilyen málna ízű üdítőt. Elég sok ízén javított.
Amit viszont nem rontanék el semmivel, az a jól behűtött Hoegaarden.
Egy időben a Dreher bak is nagyon bejött. Volt egy kellemes édes mellék/utóíze. -
Tomoty
senior tag
Foster's rajongó voltam, most láttam közértbe 169Ft-ért a 0,33 üvegest...
Vettünk belőlle 15 üveggel. Háááát a minősége már nem a régiTudtommal régen NEM Made in France volt az üvegen
-
KMan
őstag
Világos - Pilsner
Barna - Guiness (bár inkább fekete...imádom a szinét is) -
Gomezz
senior tag
válasz
parandroid #314 üzenetére
A Rolling az nem sör csak egy gyenge utánzat.
Ha igazán jót akarsz akkor a Cseh sörök között keres! -
parandroid
félisten
Szexárdon van (volt
- mittomén, jó rég voltam) egy vendéglátóipari egység, ami ennek a bizonyos amerikai sörnek a nevét viselte. Ízléses amcsi csehó-fíling, boxokkal, Marylin-poszterekkel és óriási kivetítővel. Sajnos már 5 éve nem jártam arra, pedig hívtak találkozóra idén is. De majd jövőre lecsekkolom, megvan-e még. Ott szoktam (szoktunk) rá némiképp a Rollingra.
p -
Gomezz
senior tag
Ez olyan mintha azt kérdeznék melyik a legjobb zene szám a világon?
A sörök 30-4%-ka finom és minőségi, hol ezért hol azért.
De mondjuk az egyik kedvencem a Dreher Classic.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
válasz
parandroid #309 üzenetére
Hogy mersz amerikai szarságot a topicba írni?!
-
piqla
őstag
helynekken eleg gyengus sor szerintem
-
parandroid
félisten
Hogy nem láttam eddig ezt a tocsikot.
Egy szavazat a Heinekenre. Stella is jó, a harmadik meg legyen a Rolling.
Na, akkor most megyek, bontok egy minihordót, tisztára megkívántam...
p
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
még bejön a stella + az edelweiß
ja és ha nincs más akkor a borsodi is jöhet. -
HERR Z
veterán
Nállam az Efes volt a nyerő amíg lehetett kapni...török rízssör...nagyon selymes íze volt
Mostanában Gösser, Tuborg , Becks, Holsten ami megy, illetve pár barna...
de az Efes... -
_seth_
veterán
Radeberger valóban az egyik legjobb
Staropramen is jó
(vmi ilyesmi a neve na de amikor sört iszok sokszor vacakol a ramom
)
-
divot
veterán
Ebben a rohadt melegben vettem magamnak öt sört. Megivási sorrendben:
1. Belga meggysör. Édes, 10% gyümölcstartalommal, fincsi üdítő, bár becsapós, mert 5,6% az alkoholtartalma.
2. Verneszgrűner. Jó keserű, pils típusú söröcske, ugrás a mélyvízbe a meggysör után.
3. Krusovice. A csehek nagy találmánya, bár eddig csak a barnát ismertem, de a világosban sem kellett csalódnom.
4. Budvájzer. No comment.
5. Radeberger. A legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest