Új hozzászólás Aktív témák
-
rapiddani
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem. Van nekünk egy Sony Vaio VPCEH2C1E/B típusú notebookunk, el szeretnénk adni.
A probléma az, hogy nem tudjuk beárazni, sehol nem látunk ilyet használtan.
A gép 2015 februárban lesz 3 éves, sokat használt, de kívül-belül hibátlan állapotú (hölgy tulajdonos).A kérdésem, hogy szerintetek mennyit lehetne elkérni érte reálisan?
Előre is köszi!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
hajcsaka #9398 üzenetére
Nem a Sony Vaio a titok nyitja (és egyetlen gyártó vagy modell sem), hanem az EFI boot: UEFI - Community Help Wiki.
-
hajcsaka
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #9397 üzenetére
Igen át is mehetnék ... nekem 2 éve fut Ubuntu a gépemen /teljes megelégesedésemre
/.. ezért nagyjából tudom hogy kell feltenni egy rendszert,nem az a baj , hanem az amit leírtam, ezért fordultam speciálisan ehhez a csoporthoz ...
Van valami spéci módszer amit nem tudok a Vaio-nál ?
a gép a lányomé typ: Sony Vaio SVE1112M 1 ew.
köszi ha kapok bármilyen segítséget !
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
hajcsaka #9396 üzenetére
Szia!
Gyere át a Linux abszolút kezdőknek topikba és teszünk rá valami rendes operációs rendszert. Nem tetszeni fog neki, hanem imádni fogja! A Linux Mint a csajoknak nagyon bejön, Ubuntu alapú de annál jobb-szebb. Kezdésnek tökéletes lesz.
A Microsoft nagy újítása
az UEFI picit megnehezíti a konkurencia telepítését, de nem lehetetlen a dolog. A telepítő médiát kell megfelelő módon kiválasztani.
-
hajcsaka
csendes tag
Sziasztok egy másik fórumban egy srác kérdezett de leoltották hogy a kérdését itt tegye fel de itt már nem volt kedve megkérdezni a problémát , ugyanakkor nekem épp hasonló gondjaim vannak a géppel és ezeken mentem keresztül. :
"Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon amatőr kérdésnek fog tűnni, amit most felteszek, de már totál kiégetett és nem találom a megoldást. A barátnőm vett egy -csodálatos- Sony Vaio SVE1112M1EW notit, amin gyárilag Win8 fut, de szeretné, ha Ubuntu vagy Win7 futna rajta, mert a Nyócasvindóz "megőríti"!Oké, gyorsan létre is hoztam egy telepítő pendriveot, viszont az Istenért sem tudom bebootolni. Elég volt rájönni arra is, hogy nem lehet egyszerűen inditás után biosból állítani a boot priorityt, neeeeem, ki kell kapcsolni, azán az Assist gomb megnyomása utána lehet választani DE, ha az Indítás pendriveról lehetőséget választom, akkor "Operating system not found", ha pedig a biosban állítom a boot priorityt external devicere, akkor simán betölti a win8-at. Van egy lehetőség még, a boot mode, ami lehet legacy meg uefi, amivel eddig nem találkoztam még. Valaki legyen szíves és mondja el, hogy mit csinálok szarul!
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!"
Kérem segítsetek !
köszi
-
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Így, hogy a sony felhagyott a notebook gyártással, megéri még használtan venni? Lesznek e még frissebb, pl. win10 -es driverek?
-
Atimen33
tag
válasz
SeniorTilla #9390 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Sziasztok
Van egy kis problémám.
Leformáztam a barátnőm SONY VAIO "VPCEH2JE1" laptopját és mindent vissza tettem ami sony-s dolog.A smart networkot is visszatettem de abban nem jeleníti meg a wifit és bluetooth-ot üres az a kis ablak és azt írja ki ha rámegyek a kis smart network ikonra hogy wireless kapcsoló ki van kapcsolva . -
-
Atimen33
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, nem tudok két gép között dönteni.
Az egyik egy Sony svf1532l1 es 160 ért a mediamarktbanhttp://www.mediamarkt.hu/mcs/product/SONY-Vaio-Fit-Core-i5-notebook---Windows-8.1-%28SVF1532L1%29,103952,504830,1200613.html?langId=-19
Mellete szól hogy 2 év garancia van rá, és hogy eredeti win8 ot is kapok hozzá
A másik egy lenovo, amit családtagtól vennék meg 130 ért 2 évesen
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-z500-59-356348-p129155067/#termek-leiras
-
Petyyyyy
addikt
Mielőtt befonom a szemöldököm: még mindig VPCF23P1E. Nem találom azt a megfelelő chipset drivert, amivel helyesen működne a billentyűzet világítás 8.1 alatt. Nem elhanyagolható fícsör, viszont fogalmam sincs hol találtam meg legutóbb a működő verziót. Arra emlékszem csupán, hogy 3,8MB mérettel rendelkezett.
Ezen remek infók alapján valaki tudna segíteni ebben?
-
-
tomchy
tag
Sziasztok!
Adott egy VPCSE2C5E notebook.
Ehhez szeretnék QHD (2560x1440) monitort csatlakoztatni. A HD Graphics 3000 elvileg nem tudja HDMI-n kitolni ezt a felbontást 60hz-en (30-on ment, de az nem megoldás).
Viszont van egy Radeon HD 6470M is, de valahogy ezzel sem sikerült megoldani. Dell monitort próbáltunk az oázisnál, de ott azt mondta a "szaki" srác, hogy a Radeon is csupán játékoknál tud működni, teljes mértékben nem tudja átvenni a HD3000 szerepét.
Lehetséges valahogy, hogy normálisan (60hz-en) működjön egy külső QHD monitor ezzel a laptoppal?
Köszi a választ!
-
redbulz
tag
válasz
mrlujoak #9379 üzenetére
Köszönöm a felajánlást! Ha megtennéd kérlek, hogy a Passmark programmal leméred a gépet, én is ezzel néztem az enyémet. Előre is nagyon szépen köszönöm, ezzel is okosabb leszek! (meg talán a többiek is
) Főleg a cpu-ra és a gpu-ra adott pontok érdekelnek, meg persze az összpontszám.
-
redbulz
tag
válasz
mrlujoak #9371 üzenetére
Szia, illetve Sziasztok
Engem is érdekelne a teljesítménye ennek a gépnek. Picit konkrétabban, hogy a CPU mennyire fogja vissza azt a GT 740m-et. Még konkrétabban jelenleg egy Packard Bell, Intel B980, GT 630M, 4GB ram tulajdonságokkal bíró notival szoktam World of Tanks-ot játszani általánosságban 20-30 fps között(időnként szép kis csökkenéssel), eléggé buta grafikával. Megérné egy ilyenre cserélnem? Van ilyen irányú tapasztalatod/tapasztalata valamelyikőtöknek ezzel a géppel kapcsolatban?
-
zsoleszkai
tag
Sziasztok!
Adott egy Vaio SVF15 laptop és a tegnapi beindítás után az jött elő, hogy az FN gomb és az F? billentyű nem a megadott funkciót csinálja. Az F1 billentyűtől el van tolódva, tehát a touchpadot nem lehet kikapcsolni mivel lett a némítógomb. Erre a hibára van valakinek valamilyen ötlete?
Köszönöm!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Fritz Teufel #9375 üzenetére
Ha teljesítményből nincs hiány, akkor mindegy milyen idős.
Elfelejtettem bechelni egyet, pedig kíváncsi lettem volna mennyit hoz a takarítás meg az újrapasztázás.Amúgy meg komoly igények..
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Petyyyyy #9374 üzenetére
Az elég jó fajta, bátran használhatod! Igazából éppen ez volna az egyik ajánlott... A saját gépem is megérett a takarításra és az újra pasztázásra, mégis csak elmúlt 6 éves. Lassan az utódláson kell gondolkodnom.
Az irányt már kilőttem, csak a vas keménységének meghatározása van hátra. El kell futnia a Steam-nek Linux alatt pár évig röccenés nélkül.
-
Petyyyyy
addikt
Na, sikerült a dolgok végére járni. HDD cserére szorul a kicsike (VPCF23P1E), szerény 1155 bad sectorát tekintve.
Gondoltam ha már itt járunk, ki is takarítom rendesen. Levettem a hűtőt, levakartam a régi pasztát - ami egyébként elég trehány munkának tűnt. Mind a CPU, mind a GPU körben úszott a pasztában, de a chip tetején épp csak egy átlátszó réteg - és újra is kenném, viszont itt lenne egy kérdésem: Használhatom a kéznél lévő Noctua NT-H1 pasztát vagy más fajtát kell kerítenem? -
simongab
senior tag
válasz
scott_free #9369 üzenetére
Videoszerkesztéshez főleg CPU kell, és ha full HD ban akarsz dolgozni, akkor i5, de inkább i7 szükséges
több effekttel de kompromisszumokkal 5000, kompromisszumok nélkül 10000 pont kell:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
-
mrlujoak
veterán
válasz
Úgy két hónapja pont egy ilyet vettem.
Sony Központi Szalon, 139900 HUF.Videószerkesztéshez már lehet gyenge lesz.
ODD-t úgy tudom lehet cserélni merevlemezre, ráadásul a csavar egyszerűen elérhető. (három pöttyös csavar)A merevlemez is (két pöttyös csavar) és a ram is külön ajtó alatt elérhető, így könnyen cserélhető. Nem kell hozzá a fő burkolatot megbontani.
Az akkuidőm nagyon jó, a hangzás fantasztikus.
Hardveres gondom eleddig nem volt, a Broadcom wifi (meg az Atheros) sajnos a win 8.1 alatt rosszalkodnak, ami 2-3 hetente abban nyilvánul meg, hogy a max letöltési sáv lecsökken.Ilyenkor 3 opció segít.
1) noti újraindítás
2) router újraindítás
3) szoftveresen a wifi ki, majd bekapcsolása.A Sony a problémát példásan kezelte, miután jeleztem a hibát - és ugye sem az Atherost gyártó Qualcomm-nak, sem a Broadcomnak nincs megoldása (ergo nincs újabb driver) - küldtek egy külső, USB-s Belkin wifi adaptert.
Szerencsére nincs rá szükségem, remélem nem is lesz.Jól tudod, a Sony eladta a noti részlegét, így ezek az utolsó Sony Vaio modellek. Ezután már csak Vaio néven futnak, és ezért is csak 2 év a garancia, nem vehető mellé kiterjesztett gari már.
-
válasz
Nem alkalmas, videoszerkesztéshez legalább i5-ös cpu-val vegyél gépet.
-
scott_free
senior tag
hi,
erről mi a véleményetek: SONY VAIO Fit 15E SVF1532C1EW ?
videószerkesztéshez megfelelő?ill. lehet bele az odd helyére hdd bay-t tenni? (pl. ilyet)
mennyire nehéz benne a vincsit, ramot cserélni? ill. mennyire megbízható?
(mintha olvastam volna valami olyat, hogy a Sony már abbahagyja a notebook-gyártást?)köszi!
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Petyyyyy #9366 üzenetére
Esküszöm nem értem.
Leállítottam, újraindítottam, megkíséreltem újra telepíteni és voila, működik. Szó nélkül telepít.
Szerk: Igen, közben rájöttem miért nincs UEFI lehetőség...
Viszont az integrált eszközöket sem lehet piszkálni, AHCi-IDE mód sem állítható az azért furcsa.
A telepítés kész, hiba nélkül végbement. Driverek viszont vannak 8.1 mellé is, azokat töltöm most. -
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
A segítségeteket kérném. Adott egy VPCF23P1E laptop amire 8.1-et szeretnék telepíteni.
Eddig a gyári hetes volt rajta, de eléggé össze van már gányolva. Kerestem BIOS frissítést és felhívtam a supportot is, ahol közölték, hogy nincs frissítés hozzá. Ez több, mint meglepő számomra.
USB-ról próbálom telepíteni (Rufus-szal készült, BIOS-os géphez MBR partícióhoz) viszont partícionálás után azt képes mondani a telepítő, hogy "Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében."Azt tudni kell, hogy a laptop BIOS-a olyan szegényes, amilyet még nem láttam. Nincs lehetőség boot módot választani (UEFI/Legacy), nem látni az eszközöket, stb.
Van valakinek valami ötlete hogy orvosolhatnám a problémát? -
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9363 üzenetére
a Sony hivatalos oldaláról töltöm le a pontos típushoz tartozó Windows 7 64 bites drivert és nem fogadja el, de a Windows 8 alatt minden rendben van
-
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Lenne egy Sony Vaio VPCEH1S1E típusú laptopom, és az lenne a problémám hogy ha Windows 8-at teszek fel a gépre akkor minden teljesen rendben van (természetesen a drivereket is felteszem), de ha Windows 7-et próbálok feltenni (64bit) akkor egyszerűen a vezetékes netet nem látja (Eszközkezelő: Ismeretlen eszköz: Ethernet) Pedig hivatalos oldalról töltött 64 bites ethernet drivert teszek fel. Tehát Windows 7 alatt nincsen vezetékes internetem, csak Windows 8-nál
Mi lehet a probléma ? Találkozott már valaki hasonlóval ?
Próbáltam már külön leszedni a net driver, meg eszközkezelőből eltávolítani is de semmi sem segített -
atlasz52
tag
válasz
Fritz Teufel #9347 üzenetére
SONY VAIO VPCEB3S1E Megnéztem ugyanez a laptopom nekem is,kb 5 éves nekem tökéletes még az akkum is.
A korábbi hozzászóllásomat is ide/ karirulez névhez/ szántam.üdv -
simongab
senior tag
válasz
Fritz Teufel #9359 üzenetére
Igen, az összes drivert feltettem...
-
-
-
simongab
senior tag
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Adott egy Sony Vaio laptop német billentyűvel.
Hogyan lehet elővarázsolni magyar ékezeteket? -
válasz
Fritz Teufel #9353 üzenetére
Szánalmas olvasni ezt a demagóg dumát a windowsról...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
karirulez #9348 üzenetére
Azért írtam, mert a melegedés hosszú távon kinyírja a gépet. Ha melegedik, akkor tisztítani kell és újra pasztázni. Nyugodtan menj el ebbe az irányba. A szervizben azt is elmesélheted, hogy milyen problémád van a géppel. Ott lesz olyan, aki már találkozott ilyesmivel.
Egyébként ez a hiba Winfos alatt eléggé gyakori, szoftverhibáról van szó, utána néztem. Teljesen márkafüggetlen, Windows bug. Legtöbbször a reinstall javítja a problémát. Nálad a teljes újratelepítés után is fennáll a probléma, így ott valami más is lehet. Innentől már, így távolról, magára valamit is adó hozzáértő ember nem ad tanácsot.
Azzal, hogy ki lesz tisztítva és újra lesz pasztázva, növeled a gép élettartamát. Ha meg már úgy is ott vagy, esetleg helyrehozzák a másik problémát is. A Vaio szerviz meg már csak azért is ajánlott, mert ott nyilván több ilyen géppel, hasonló problémákkal találkoznak mint egy általános szervizben. Szóval, ne pazarold az időt a házi ráolvasással és varázslással. Windows alatt egyébként sem egyszerű a hibajavítás még szakemberek számára sem. Egy egy eredendő adottság azon a op. rendszertelenségen. -
atlasz52
tag
válasz
phaseOne #9343 üzenetére
Hasonló Sonym van,én feltennék egy teszt programot,pld aida 64 -et.
Nálam a hőfokok processzor,alaplap, stb 50-60 c fok között vannak.
A vinyó nem szereti ha mozgatják.Tesztelni kellene azt is.
A nem megfelelő driver okozza a kék halált.Az eredeti szoftver hozzá win7 home prémium volt szerintem.
A kép ha nem jelenik meg az alaplapi videókártya a felelős érte. -
simongab
senior tag
Sziasztok
Használt VPECH VAIO mat újrahúztam, de sehogy sem tudom belevarázsolni a Control cenerbe ami a gombokat (assist- vaio) intézi. Csak az energia és a rendszerinfo van benne. Azon kívül a Vaio Care állandóan leáll
Kéne egy kis konkrét segítség
Köszi
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Asus Tuf A15. Ryzen 6 6800h. 32gb ram . 1tb + 4tb m2 ssd
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Lenovo X1 Carbon gen4 i7-5600U, 8GB RAM, 2k érintő, hibás billentyűzet!
- HP Compaq 610. CPU T5870 2 Magos. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapot. Töltővel.
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest