- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz kovsol #29774 üzenetére
Köszönöm, így már elérhető.
Végigolvastam, de ennyire kuszán, megfoghatatlanul megfogalmazott valamit...
Az elején ezt írják:
“Baleset” jelentése, egy hirtelen és előre nem láthatóan bekövetkező fizikai esemény, amely mechanikai, vagy villamos meghibásodásból ered.
Ez a rész még rendben is van.Később azonban a 3. pontban ("Amiről nem gondoskodunk") az előbb említett "fizikai eseményt" (legalábbis amit pl. én értenék fizikai esemény alatt, pl. ha leejtem a gépet, és bármelyik része deformálódik, törik) már kizárják:
i. helytelen használat, például: olyan kezelés, amely a termék fizikai jellemzőit, küllemét, vagy felületét károsítja, vagy megváltoztatja a terméket, vagy károsítja a folyadékkristályos kijelzőt;[...]Semmi kitétel nincs itt a "baleseti fedezetre". Tehát ha leejtem és betörik a kijelző, akkor így jártam? Az nem számít balesetnek, hanem helytelen használatnak, amit a szerződés szerint nem fognak így javítani sem?
Egyedül a következő pontokban említik, de (számomra) megfoghatatlanul:
vii. gondatlanság (csak tekintettel a kibővített jótállásra; a kétségek elkerülésére, „jótállás plusz baleseti fedezet” kiterjed a figyelmetlenségre [Figyelmetlenségre? Ez pontosan mit jelent? Sehol nincs definiálva.]); valamint
viii. baleset (csak tekintettel a kibővített jótállásra; a kétségek elkerülésére, kibővített jótállás plusz baleseti fedezet [Hiányzik az állítmány. Nem "nyelvtannáciskodok", csak ennek így semmi értelme nincs, jelenthet ezt is, jelenthet azt is, attól függően, épp mi az érdek - és nem a vásárlók érdeke, tapasztalataimból kiindulva.]), meghibásodás, tűz, folyadékok, kémiai anyagok, más anyagok, árvíz, vibráció, túlzottan magas hőmérséklet, nem megfelelő szellőzés, áramingadozások, túlzott, vagy nem megfelelő táp- vagy bemeneti feszültség, sugárzás, elektrosztatikus kisülés, beleértve a villámlást vagy egyéb külső erőket és hatásokat.Összegezve: én ezt olvasom ki belőle, hogy a "baleseti fedezet" nem vonatkozik töréskárra (akár kijelző, akár a váz egyéb részei (most vázat veszek alapul)). Ellenben vonatkozik pl. túlzottan magas hőmérséklet miatti kárra, tűzkárra vagy elektromos kisülésre.
Szóval ha leejtem és betörik a kijelző, javíttathatom saját költségen. De ha egy tábortűz mellett tűzbe ejtem és szétég, akkor igényelhetem a javítást (illetve hát akkor már a cserét).Te hogy látod? Csak szeretném tudni és érteni, mit vásárolok ezzel, ismerni a "határokat".
Vagy van esetleg köztetek olyan, akinek ilyen gyári garancia baleseti fedezettel van, és mondjuk egy leejtés miatti törés végett sikeresen garanciáztatta/javíttatta?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM C + állványgyűrű ( Nikon )
- Canon M50 mkII fényképezőgépváz + kiegészítők (gyári doboz, karcmentes - EF - EFM adapter, vaku)
- Canon EF-M STM széleslátó - 11-22mm f4-5,6 IS objektív (karcmentes, dobozában)
- Canon EF-M STM IS f3,5 - 28mm makró-objektív (karcmentes, gyári doboz)
- Sigma WR UV szűrő (86mm)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest