Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz kovsol #29774 üzenetére

Köszönöm, így már elérhető.

Végigolvastam, de ennyire kuszán, megfoghatatlanul megfogalmazott valamit... :U

Az elején ezt írják:
    “Baleset” jelentése, egy hirtelen és előre nem láthatóan bekövetkező fizikai esemény, amely mechanikai, vagy villamos meghibásodásból ered.
    Ez a rész még rendben is van.

Később azonban a 3. pontban ("Amiről nem gondoskodunk") az előbb említett "fizikai eseményt" (legalábbis amit pl. én értenék fizikai esemény alatt, pl. ha leejtem a gépet, és bármelyik része deformálódik, törik) már kizárják:
    i. helytelen használat, például: olyan kezelés, amely a termék fizikai jellemzőit, küllemét, vagy felületét károsítja, vagy megváltoztatja a terméket, vagy károsítja a folyadékkristályos kijelzőt;[...]

Semmi kitétel nincs itt a "baleseti fedezetre". Tehát ha leejtem és betörik a kijelző, akkor így jártam? Az nem számít balesetnek, hanem helytelen használatnak, amit a szerződés szerint nem fognak így javítani sem?

Egyedül a következő pontokban említik, de (számomra) megfoghatatlanul:
    vii. gondatlanság (csak tekintettel a kibővített jótállásra; a kétségek elkerülésére, „jótállás plusz baleseti fedezet” kiterjed a figyelmetlenségre [Figyelmetlenségre? Ez pontosan mit jelent? Sehol nincs definiálva.]); valamint
    viii. baleset (csak tekintettel a kibővített jótállásra; a kétségek elkerülésére, kibővített jótállás plusz baleseti fedezet [Hiányzik az állítmány. Nem "nyelvtannáciskodok", csak ennek így semmi értelme nincs, jelenthet ezt is, jelenthet azt is, attól függően, épp mi az érdek - és nem a vásárlók érdeke, tapasztalataimból kiindulva.]), meghibásodás, tűz, folyadékok, kémiai anyagok, más anyagok, árvíz, vibráció, túlzottan magas hőmérséklet, nem megfelelő szellőzés, áramingadozások, túlzott, vagy nem megfelelő táp- vagy bemeneti feszültség, sugárzás, elektrosztatikus kisülés, beleértve a villámlást vagy egyéb külső erőket és hatásokat.

Összegezve: én ezt olvasom ki belőle, hogy a "baleseti fedezet" nem vonatkozik töréskárra (akár kijelző, akár a váz egyéb részei (most vázat veszek alapul)). Ellenben vonatkozik pl. túlzottan magas hőmérséklet miatti kárra, tűzkárra vagy elektromos kisülésre.
    Szóval ha leejtem és betörik a kijelző, javíttathatom saját költségen. De ha egy tábortűz mellett tűzbe ejtem és szétég, akkor igényelhetem a javítást (illetve hát akkor már a cserét).

Te hogy látod? Csak szeretném tudni és érteni, mit vásárolok ezzel, ismerni a "határokat".

Vagy van esetleg köztetek olyan, akinek ilyen gyári garancia baleseti fedezettel van, és mondjuk egy leejtés miatti törés végett sikeresen garanciáztatta/javíttatta?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák