- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykó78
tag
válasz
wolf1000 #27396 üzenetére
Semmilyen neten található beállítás nem fog 1:1-ben passzolni a tiedhez, minden panel alapbeállítás eltérő.Sajnos.
Ha pontos, színhelyes beállításokat szeretnél, mindenképpen műszeres kalibrációra van szükség. Főleg a gamma helyére húzkodásához. Akkor jelentkezik az általad is tapasztalt sötét tónusok elkenése ha ez nincs beállítva.
Ha gondolod és egy kis pénzt is hajlandó vagy rá áldozni (szerintem ilyen kategóriában kötelező ezt meglépni) privátban küldök elérhetőséget a kalibráló szakihoz. Hétfőn kalibráltattam a 3. tévémet, éppen egy Sonyt és újfent profi munkát végzett. -
blakey
titán
-
wolf1000
csendes tag
válasz
norrberth #27346 üzenetére
1000 hála, bejött a beállítás!
Más!
Tesztelgetem a gépet, csinálom a képbeállításokat de sehogy nem akarja hozni azt a szintet amit elvárnék.
Szürkeárnyalat nagyon gyatra, tehát sötét jeleneteknél rossz a képrészletezés!
A tesztben lévő beállításokkal fakó zöldes képet kaptam, főleg a profi1 szinhőmérséklet miatt!
Ez a 2. ledtvm. A másik az a konyhai 22colos samsung. Jó tudom hatalmas a méretkülönbség de a feketét/szürkéket sokkal jobban jeleníti meg! A sony 1 10 éves samsung SD plazmát váltott le, ahhoz meg kár hasonlítgatni....
Ki milyen beállításokkal nyomja?!? -
Mankó
veterán
Ezen én is gondolkoztam, hogy ha veszek egy droidos 65w857(9)-et és feltolom a Kodit rá, akkor kiválthatja e a jól bevált Beelink MxIII-mat?
Annál pl az első volt, hogy letakarítottam a gyári droidot és helyére a nandra felraktam egy LibreElecet és arra pedig a Kodit. Azóta sincs semmi problémám vele. -
Joshi
titán
válasz
WonderCSabo #27393 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszás tudtommal nincs Androidon.
ui.: próbáld ki a Kodit, de szerintem nem lesz jó. De beruházhatsz egy Beelink MiniMXIII-ra LibreElec-el, ennél olcsóbban nincs kadenciahelyes lejátszás.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PpenoO #27353 üzenetére
En par hete vettem egy ilyet, csak 50 colos verziobol (49XD8077). Sajnos nagyon tuzetesen nem volt idom meg kiprobalni, de ratoltam jo par videot USB-rol, es meg vagyok vele elegedve teljes mertekben.
Apropo, egy kerdesem lenne is az itteni szakikhoz mar hozza. Az Androidos lejatszokkal el lehet erni a 24p lejatszast? Lathatolag nem valt 24p-re, mert stuttering van, sajnos. Azt olvastam, hogy HDMI bemenetrol alapbol tudja, de az Androidos lejatszo (pl. pendrive-rol jatszok le filmet), mar nem egyertelmu.
-
kets520
tag
Ez alkalmas 50W808 falra szereléséhez. http://www.jofogas.hu/vi/48187355.htm
-
Joshi
titán
válasz
ruszrob84 #27390 üzenetére
Jogos, meg aztán félrevezető az is, hogy az XD helyett XtípusszámD-ként jelöli a Sony az USA készüléket. Fura, pont ezért nem is célszerű összehasonlítani az EU készülékekkel.
Egyébként a "kirohanásom" nem csak ez miatt volt, hanem azért is mert sokan nincsenek tisztában a jelölésekkel pedig nagyon fontosak. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Gaborka30
aktív tag
A MM-ben 370k a SONY KDL-65W857CSAEP (mint írtátok fentebb) .. Mehet még lejjeb az ára, vagy az ez amiért már érdemes és sokkal lentebb úgysem lesz?
A másik kérdés: ha megveszem, akkor inkább személyesen, vagy meg lehet bízni a kiszállításban? Ha kiszállítás, akkor mire kell figyelni az átvételnél?
Köszi!
-
Joshi
titán
válasz
ruszrob84 #27379 üzenetére
Az X jelzésű tehát mondjuk X8ezer az 2015-ös modell, az XD8ezer az pedig 2016-os. Na most az X8százD teljesen más széria. Az X8ezer(nyolcezer) nem Triluminos és a Motion Flow is gyengébb mint a 2015-ös X8500 (nyolcezerötszáz). Még mindig más széria az X800 (nyolcszáz) széria ami viszont az X8500 (nyolcezerötszáz)-hoz áll közelebb technikai paramétereket tekintve.
-
einstein
senior tag
válasz
asprey #27357 üzenetére
Nekem a saját tévém alapján úgy tűnik - talán valahol olvastam is erről - hogy a jel nélküli fekete képen, mint amit linkeltél is, sokkal rosszabb a bevilágítás mértéke, mint valós képtartalom mellett. Ezt kikapcsolt dinamikus kontraszt, illetve fekete kiemelés mellett értem. Lehet hogy még így is játszik a tévé a háttérvilágítással, ezt nem tudom, és talán ez az oka, de a lényeg, hogy a felhősödés mértékét nem az ilyen képek (menü / csatornaváltás stb) alapján kellene megítélni szerintem.
-
asprey
tag
Sziasztok! Vissza vittem nagy csalódás volt, vissza kaptam az árát. KDL-65W859
Várom az LG65UH8507 csütörtökre meg lesz!
Olyan felhős volt a kép még csatorna váltás közben is nagyon látszott a szerviz meg elhajtott, hogy ez ilyen.customersupport.HU@eu.sony.com
okt. 24. (2 napja)
címzett: saját magam
Tisztelt ......... úr!
Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Sony ügyfélszolgálatával.
Minden LCD (beleértve a LED) kijelző a legalacsonyabb osztálytól a legmagasabbikig háttérvilágítással rendelkezik, mely lehetővé teszi az éles és tiszta képek megjelenítését. Ezen háttérfény esetenként látható lehet sötét képek megjelenítésénél (a kapcsolat típusától függetlenül: TV, HDMI, USB...) a TV beállításaitól függően. Ezen jelenség azonban nem minősül hibának, így szervizeltetést nem igényel.
Az alábbi beállítások megváltoztatásával az Ön által panaszolt jelenség mértéke csökkenthető:
Amennyiben a kontrasztarány és a fényerő helytelenül lenne beállítva az esetben a TV-n az úgynevezett Ambient szenzort (fényérzékelő) lenne szükséges bekapcsolni:
HOME/Beállítások/Megjelenítés/Kép/Fényérzékelő
Illetve a Mozi üzemmód aktiválásával szintén csökkenthető a háttérfény:
HOME/Beállítások/Megjelenítés/Kép/Képüzemmód
Köszönjük!
Bármilyen más Sony termékkel kapcsolatos kérdésével a későbbiekben is forduljon hozzánk bizalommal.
Esete a következő esetszámmal lett nálunk regisztrálva: 15006518. Ha további információra lenne
szüksége ez esettel kapcsolatosan, kérjük ne változtassa meg a címet a levélre való válaszoláskor,
hogy ezáltal könnyebben kezelhessük azt.Üdvözlettel,
Richárd -
blakey
titán
válasz
Ladislaoca #27354 üzenetére
Sajnos nem tudom a választ mivel nem találkoztam még ilyen hibával, de valószínűleg a kártyához van köze. Kártya nélkül is csinálja?
-
Ladislaoca
tag
válasz
blakey #27344 üzenetére
Azt hiszem ide vágó korábbi kérdésem:
Inviteles CI+ kártyás kábeltévém van.
Azt tapasztaltam, hogy a guide-ban korábban beállított műsor rögzítése közben ha bekapcsolom a tévémet akkor leállítja a rögzítést.
Ha viszont manuálisan elindítom egy műsor rögzítését, akkor azután akárhányszor ki-be kapcsolhatom a tévét a műsorrögzítés nem áll le.
Ez mitől lehet? -
PpenoO
őstag
KD-55XD8005BAEP, mérvadó tesztet nem találtam róla illetve a topikban sem lett megemlítve még. Valakinek van tapasztalata vele?
-
Joshi
titán
válasz
blakey #27351 üzenetére
Igen de te meg azt írtad, hogy a 65W859 teljesen hétköznapi termék ami igaz is, csak én hozzátettem a 7-800k árat is amit te már figyelmen kívül hagytál. Meg aztán léteznek olyan "prémium" TV-k is amik semmilyen kiemelkedő technikai háttérrel nem rendelkeznek mégis prémium áruk van (pl B&O).
-
blakey
titán
Igen, arról írtam, ritkán szoktam másról beszélni.
(#27350) Joshi
Ezt írtad:
"Attól függ hogy mi számít prémiumnak, én azt mondom hogy a prémium 65" fölött kezdődik olyan 7-800k-nál."
Erre meg egyszerű a válasz, nem 65" fölött kezdődik, sehol sincs jellemző, stb.
Szerintem már túl sok időt vesztegetünk erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest