Hirdetés
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág #297 üzenetére
Nem csak az érintőképernyőt szokás?
-
bongeszo
aktív tag
válasz
tiszavirág #297 üzenetére
Jah, azt én is kihagytam és jó karcos lett. Amúgy használat közben nem veszem észre...
-
mazsi70
senior tag
Háát ,megvettem !
Ismerkedek vele....
Az első benyomások : minőségi anyaghasználat ,sok szolgáltatás . -
-
Márton
nagyúr
köszi szépen!
Ha beállítok -1 EV-t a videófelvételhez, kikapcsolás után
megjegyzi ezt, vagy mindig be kell állítani?Tényleg nem jelenik meg PC-n mass storage-ként?
A sajátgépen sem, mint eszköz?
Van egy fényképezőm ami szintén nem kap meghajtójelet, de ott
van mint eszköz, tallózható, másolhatók róla a képek. -
Ivory
csendes tag
Én is rendeltem, már nagyon régóta akartam egy "komolyabb" fényképezőt. Igazából tükrös gépben gondolkodtam 550D, vagy 600D, de egyrészt nincs 200 ezrem egy ilyen hobbira, másrészt valószínű felesleges lett volna még egy ekkora beruházás. Héten keresgéltem kompaktokat, most épp szükségem van egy fényképezőgépre és körbenéztem hogy mi újság ezen a piacon. Így találtam rá a Hx9v-re is csak az ára miatt le is tettem róla. Aztán mégiscsak foglakoztatott a dolog és lám, pont a héten beakciózta 75-re az egyik webshop. Meg is rendeltem nyomban, meg mellé egy 8 gigás kártyát meg egy nagyon olcsó állványt. Így 82-ben megállt ez a mutatvány, kb innen indult a hét elején és innen indul a többi shopban a masina. Egy időre letudtam a fényképező problémám viszonylag elfogadható áron, ha pedig nem jön be mégsem (amit kétlek) akkor is kitudok szállni belőle nagyobb bukó nélkül.
Köszi a segítséget! Hétvégén remélhetőleg már kattintgathatok is
-
mazsi70
senior tag
válasz
tiszavirág #289 üzenetére
Most akarom megvenni a HX9V-t 85ezerért....
Van a neten 75ezerért is ,de 10 nap a szállítás !
Üdv ,Mazsi ! -
tiszavirág
tag
Szervusz,
Használtam a családomban lévő Canon EOS 500D-t is videózásra,így azt
mondhatom, hogy feldolgozhatóság szempontjából semmilyen különbséget nem tapasztaltam .mov, ill. .mts kiterjesztésű anyagok között.Ps: Minőségben viszont, a Hx9v videói klasszisokkal jobbak, mint a fent említett Canoné!
üdv
-
Soni84
tag
3.3cm nekem kicsit soknak tűnik, az majdhogynem biztos hogy optikával értendő. Ha hazaérek lemérem neked!
Egyébként csak kíváncsiságból, miféle sínbe lesz ez belerakva, mi célból?Mégvalami: a korábbi verziója a HX5V sokkal vékonyabb. Esetleg Canon S100 még ami vékonka, ezeket fontold meg
Bár attól függ mire lesz!
-
mazsi70
senior tag
válasz
tiszavirág #284 üzenetére
Szia Tiszavirág !
Kérdésem a következő : A mov. kiterjesztésű videót rosszabb vagy jobb konvertálni -dolgozni
vele ,mint az avchd-t ?Üdv ,Mazsi !
( Canon sx230 vs. Sony hx9v )
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág #284 üzenetére
@Tiszavirág: köszönöm szépen, elmentettem a videómódokról szóló írásodat!
Kár hogy erre a Sony nem gondolt és sehol nincs leírva
@Ivory: Class 4 simán elég, nekem is az van Sandisk. Felvétel, lejátszás probléma nélkül megy legjobb minőségben.
-
Márton
nagyúr
Vacilálok a 2 gép között.
Egy fontos szempontom van még: a vastagság.
HX9V tulajok: légyszives mérjétek le nekem alul a
gépeteket milyen vastag! Speciális feladatra venném,
muszáj beleférnie egy 3cm széles sínbe!Ugyan néztem az adatlapját, ahol írják hogy:
Mélység (mm) 33,9
de lehet ez a becsukott optikával együtt értendő
Szóval csak a "téglalap" milyen vastag?köszi!
-
Ivory
csendes tag
Tudnátok ajánlani ehhez a kamerához egy jó memóriakártyát? Nincs tapasztalatom benne mi mire elég, első körben 8GB-ra gondoltam, valami elfogadható árban, de ezt csak Én gondolom, mindenféle alternatívát elfogadok. Illetve ha van valakinek tapasztalata pót akksival, mármint ebből is melyiket érné meg beszerezni az is érdekelne. Mennyit bír, stb..
Köszi!
-
Tulku
veterán
Én csak saját tapasztalatból tudok meríteni, a p videóknak szemmel láthatóan élesebb képe van nálam (plazmán és monitoron). És itt én pl az 50i-t hasonlítom a 25p-vel (ugyan olyan bitrátán) persze monitoron jobban "szaggat" a 25p, de ez plazmán a mozgáskompenzáció következtében megszűnik.
A 25p és 50p között már svenknél, mozgásoknál elég tetemes a különbség monitoron, de plazmán ez is lecsökken (Szinte alig látható, ellenben ha egy 25p-s videó 30 mbit/s-os bitrátával bír és egy 50p-s is, akklor következik, hogy egy képkockára vetítve a 25p-s részletesebb. Itt van pl a pana GH2 látható előnye a sanyikkal szemben) -
greggae
tag
Nyilván állókép esetén nincs jelentősége sem az fps-nek, sem a interlace-nek, de állóképet miért venne fel valaki mozgóképként? Az alig mozgó kép viszont már mozog. Elég, ha a fűszálakat fújja a szél, már ott észlelhetők az i-s filmeken a törések.
Persze jobb tévéken kevésbé látványosak a hibák, de aki érzékeny erre (mint én is), azt még zavarhatja. -
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág #274 üzenetére
Akinek van újabb hx9v videója (eredeti, nem újratömörített)
feltehetne pár mp-et valahova.
Össze akarom hasonlítani a hx7v-vel, mivel az 50i és
abból most van pár családi videó nálam.
Főleg arra lennék kiváncsi, kevésbé mozgó, statikus témánál
jelent-e előnyt képélesség szempontjából az 50p egy lcd tv-n.köszi!
-
tiszavirág
tag
Szia !
Ugye alapvetően kétfajta videó mód közül lehet választani: intelligens automatikus(i"filmkocka") és jelenet választás(SCN).
Az előbbivel soha nem foglalkoztam, viszont az utóbbival végeztem egy kis éjszakai tesztet, zaj, szín és egyéb szempontok alapján, alap beállításnál. Nappal nincs zaj, de a többi megállapítás itt is érvényes lehet.
Két fontos megjegyzés az elején:
-létezik egy sehol nem dokumentált makro mód, a maximális nagyítás 2,5x zoom állásnál adódik, a frontlencsétől kb. 4cm-től már lehet fényképezni és videózni
- csak a nagy érzékenységű (ISO) módban érhető el az összes fehér egyensúly beállításJelenet választás:
1, lágy megjelenítés: közepes tónus, átlagos zaj, nincs af megkötés
2, tájkép: közepes tónus, átlagos zaj,fókusztól függően jelentősen csökkentett közelpont, nincs makro üzemmód
3,szürkület: melegebb tónus, alacsonyabb zaj, fókusztól föggően csökkentett közelpont,nincs makro mód
4,nagy érzékenység:hidegebb tónusok, átlagos zaj, nincs af megkötés
5,tengerpart: átlagos tónus, átlagos zaj, nincs af megkötés
6, hó: átlagos tónus, átlagos zaj, nincs af megkötés, egy kicsit világosabb leképezés
7, tűzijáték:nagyon meleg tónus, alacsonyabb zaj, fókusztól függően csökkentett közelpont, nincs makro módüdv
-
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág #264 üzenetére
Tessék a rövid verzió
http://www.youtube.com/watch?v=5fNZ2Iqoejg -
-
Soni84
tag
Na de kihalt ez a topic.
Senkinek nincs megosztandó albuma?
Movie móddal valakinek tapasztalata? -
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág #254 üzenetére
És az 1080 60p-s üzemmód is 28M, mint az 1080 50p-s. (nekem usa verzió van)
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Akartam venni Sony HX9V-t kedvező áron csak lemaradtam róla !!!
[link]
Esetleg tudtok 70ezer környékén valahol ? -
Soni84
tag
válasz
scarabaeus #256 üzenetére
Tegnap tettem fel, ingyenesnek tűnik.
Szerk: megnéztem, igazad van, 14 napos trial
Tipp: Az autómata brightness settingst nem ajánlom a videókra engedni, mert elég érdekes dolgokat művel
Igazából nekem csak erre kellett videó editor.
Szerk: most hogy látom fizetős, nem tud valaki egy ingyenes szimpla videó editort amiben lehet a fényerősséggel és szaturációval, warmness-el játszani? Semmi más nem kell nekem@Tiszavirág: Köszi a választ, szóval akkor maradok a progresszívnál és azt alakítom vissza ha szükség lesz rá.
Más: nem próbálta valaki a movie scene mode-okat? Ahogy észrevettem ha iSCN-en van akkor autómatikusan kapcsolgatja a fényképező. Van annak valami előnye ha manuálisan állítom be? Egyáltalán van a scene mode-ok közt észrevehető különbség?
Próbáltam keresni a neten róla infót, de semmi. Mindenhol csak review-ek.
Aztán kipróbáltam magam a twilight mode-ot! Amit észrevettem:- nincs makrófókusz, tehát ha valamihez közel mész nem fókuszál be rá.
- kevesebb a zaj sötétben
Ezt sötét fényviszonyok mellett teszteltem, máshogy eddig nem volt alkalmam, illetve más scn módot sem próbáltam.Van valakinek a fentihez hasonló tapasztalata?
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág #254 üzenetére
köszi,
akkor már csak arra kellene 100%-os választ kapnom,
van-e élőkép videófelvétel közben az SD kimeneten?Valakinek nincsen MD3-as kábele?
Egyáltalán, hogyhogy nem adnak egy ilyen értékű fényképezőhöz
olyan kábelt, amivel tv-n visszanézhető a felvétel?
Már a 10ezres Canon-omhoz is adtak. -
tiszavirág
tag
Szia !
Elsőre logikusnak tűnik a magyarázatod, de a tapasztalataim szerint a helyzet nem ilyen egyértelmű.
Az interlaced videókkal több baj is van. Egyrész a fésű effekt mozgó objektumoknál:
Másrészt a horizontális, ill. ferde vonalak esetében az aliasing:
Harmadrészt, a deinterlacing pedig soha nem tökéletes, valamennyi minőség vesztéssel jár.
A HX9v esetében 1080/i50 24Mb/s, ebből lehet 1080/p25 , míg a 1080/p50
28Mb/s,tehát a p50 nagyobb tömörítést alkalmaz. Elvileg gyengébb
képminőséget kellene kapnunk, de ezt nekem a gyakorlatban eddig nem sikerült detektálnom, talán pont a fentiek miatt.Viszont a p50-nek kézzelfogható előnyei vannak: szuperül lassítható az így készült felvétel és a gyors mozgások is szebben rögzíthetők és mindezt progresszív módon.
P50-nel készült felvételeknél szemmel látható blokkosodást, csak nagyon
gyenge megvilágítás esetén láttam.Normál megvilágítás mellett, tehát nappali bel,vagy kültérben, ill.este átlagosan, a szemnek kellemesen kivilágított beltérben nincs ilyen probléma.Egy alacsony kontrasztú felület megfelelően részletgazdag leképezése a
HX9v-nél nagyban függ a kezdeti EV értékének helyes beállításától, amiről
már volt szó. Kompakt kategóriához képest szépen muzsikál ilyen téren is.üdv
-
tiszavirág
tag
Szia !
1, Tapasztalataim szerint szemmel látható a különbség, főleg a kritikus szituációkban. A lényegesen kisebb bitráta miatt pl. low light helyzetekben hamarabb és csúnyábban blokkosodik a kép.
2, Az interlaced technika még az analóg TV-s korszakból származik és alacsony sávszélességet igényel. Manapság is használják pont emiatt, bár a problémái miatt egyre gyakrabban alkalmazzák a deinterlacinget, vagyis a progresszív képpé alakítást.
üdv
-
Márton
nagyúr
A hx7v ugye csak 50i videót tud, ami
gyakorlatilag 25p adatmennyiséget jelent.
A hx9v viszont már 50p-s, így illene 2x akkora
bitrátán kódolnia. Megteszi-e ezt? És ha nem,
akkor nem vesztünk a dologgal sokat? Nem
megy a képminőség rovására? Gyakoribb
tömörítési hibák, kockák, darabos színátmenet
homogén felületeken (pl. égbolt) stb.
Az 50i is majd' leesik a tv-ről, olyan részletgazdag. -
Soni84
tag
Egyébként itt találtam egy egyszerű és ingyenes videó editort:
http://download.cnet.com/VideoPad-Video-Editor/3000-13631_4-10906278.html
Itt pedig videó tutorialokat róla:
http://www.nchsoftware.com/videopad/tutorial.html
Kb. annyit tud mint a Picasa, csak videókkal.
-
Soni84
tag
Bárcsak lehetne tiszavirág kommentjeit LIKE-olni.
Csak annyit mondanék rá: ámen!Kérdés: 1080p PS 50p átkovertálva mennyivel jobb minőséget ad mint 1080p MP4-ben?
Interlaced videófelvételnek mi értelme? -
greggae
tag
válasz
tiszavirág #246 üzenetére
Köszönöm. Én is ezeket a módokat találtam, de az mp4-et első ránézésre is sokkal életlenebbnek találtam, meg utólag ellenőrizve is, úgyhogy maradok a PS-nél. Az egyetlen gépemen, amiben elég erős a hardver a hd videók lejátszásához, nincs Windows, a linuxos szerkesztők meg igen betegesek, szóval ezt a szerkesztgetést több szempontból is elhalasztom kb. egy évtizedig.
Addig esetleg megszerkeszthetném a pár órányi dv felvételemet, ha lenne rá időm.
-
tiszavirág
tag
Szia !
Néhány megjegyzés a felvetéseidre:
Videó közben folyamatos AF van, a FOCUS TRACING funkcióval viszont az élesség síkját te magad is áthelyezheted. A Focus Tracing működése. Ez felfogható egy fajta manuális fókuszálásnak.
Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy egyik alkalommal mi fért bele 2 órába: 120 perc folyamatosan működő kijelző mellett, több részletben kb. 20 percnyi 1080p50 videó rögzítése.
A HX9v egyik sajátossága, hogy hajlamos a csúcsfényeket kiégetni, ezért az adott megvilágítástól függően, a kezdeti EV értékét negatív irányba valamennyivel célszerű korrigálni a felvétel megkezdése előtt. Napfényben, vagy más pontszerű fényforrás mellett pedig kötelező ! Ez ad természetes hatású végeredményt.
Videó közben a megvilágítás automatikus korrekciójának esetében, az átmenet minden esetben rendkívül finom, a szemnek nagyon kellemes.
A kompozit SD videó kimenet használható mind lejátszásnál, mind élő kimenetként felvétel közben is a megfelelő kábellel.
üdv
-
Márton
nagyúr
Köszi, akkor az EV -1 vagy -2-es álláson
nem fog olyan könnyen kiégni a kép, de mégis
automata marad az írisz, tehát sötét helyen világosodik, stb.
Ez a váltás mennyire sima, folyamatos?
Videókameráknál nem gond, de sok Canon fényképező
pl. elég nagy ugrásokkal oldja csak meg, ami a képen
hirtelen expozicióváltásokat jelent. Nem szép.Még 2 kérdés: a kompozit video out-on ad-e ki jelet
videofelvétel közben?
A másik pedig: Tatabánya vagy környékén van-e valaki
aki használ ilyet?
thx -
tiszavirág
tag
Szia !
Alapvetően 3 lehetőséged van:
-AVCHD PS mód 28Mb/s:1080/p50 -ből konvertálás után 1080/25p lesz.
-AVCHD FX mód 24Mb/s :1080/i50-ből ------------------------------------------->
-Mp4 1440x1080/25p mód 12Mb/s: közvetlen lejátszás.
Próbáld ki őket !
Amelyik módszer meg konvertálást igényel, ott pedig válaszd ki a számodra szimpatikus editort, mindegyiknek van próbaverziója.
PS.: Amúgy is számomra elképzelhetetlen, hogy bármilyen témájú videó felvételek utómunkáihoz ne használjak valamilyen editáló programot.
üdv
-
Rotburg
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, a gyári töltőjének a kimenete 5V 0,5A, problémát okoz-e ha 5V 1A-es töltővel kínálom meg a szerkezetet? Mivel hosszabb útra megyek és olyan töltőt vinnem kell, a Sonyét itthon hagynám, ha ezzel nem ártok a készüléknek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Soni84
tag
EV az az hogy mennyire világos vagy sötét a kép. Tehát ha sötétnek látod a displayen(ami egyébként szvsz nagyon jól visszaadja amit utána késöbb látsz a monitoron), akkor világosítod a felvétel ELŐTT, ha pedig világosnak akkor sötétíted. Bár javarészt sötétíteni fogsz rajta, mert szerintem az autó EV idegesítően világosra állítja be a képet/videót.
Amit beállítasz az autómatán marad természetesen, csak sötétebben vagy világosabban.
Sorry, zoom alatt fókuszt értettem! -
Márton
nagyúr
köszi,
az EV akkor micsoda? Nem fotó mód érdekel, hanem videó.
Ha nagyon kiég egy kép (felhők, stb), visszább tudom
húzni az expót? S ha igen, ez akkor manuálison marad
(pl. svenk közben nem annyira jó), vagy lehet eltolni
az automata értékhez képest az expozíciót, és akkor
auto marad, csak mindig picit sötétebb.
Egyébként canon kameránál ugyanezt tapasztalom,
autohoz képest, -1 -2-es expo érték a jó.manual zoom válaszod nem értem, nem kérdeztem erről.
Fókusz van-e manuális, hogy ne állítgassa az autófokusz
a dolgokat videó közben.gps okés
-
Soni84
tag
- Nincs, de EV-t tudod állítani +-2 -re
- Focus tracking van, de az nem konkrétan hagyományos manual zoom
- Passz, ezt majd megmondja valaki aki sokat recordol
- Fizikailag szerintem lehetetlen lenne nagyobb kapacitású, de ugyanakkora akksit belerakni, bár ebayon elég sok 1060Mah-os utángyártottat látni.
- Ezt a kérdést nem igazán értem, a GPS csak 2 kordinátát ment el(meg azt, hogy merre nézett a kamera), amit aztán bármelyik mapon megnézhetsz. Térkép nincs benne semmilyen. -
Márton
nagyúr
Sziasztok tulajok!
Áruljátok el, videó módban:
- van-e AE shift vagy manual exposure?
- manual focus?
- kb. mennyi ideig bírja a felvételt a gyári akku?
- van-e nagyobb kapacitású, utángyártott?
- gps vevője mennyire haszhálható? térképet lehet alá tölteni,
vagy fixen van benne valamilyen gyári drótozva és kész?köszi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
klimokrisz #239 üzenetére
Igen ennyit. 2 évente úgyis cseréli az ember.
-
klimokrisz
tag
"Jelenleg 72155.- a legolcsóbb helyen (220volt) tehát megérte kivárni."
http://www.argep.hu/product_1500193.htmlNa igen de csak 1 év garancia !!!! Ennyi garanciát adnak csak a fényképezőgépekre?
-
Soni84
tag
Itt pedig egy kép:
kb. 60km/óránál autóból koszos üvegen keresztül, autómata módban, bezoomolva kb. 10x-esre.
A fényképen utólag kontrasztot állítottam. -
Soni84
tag
Sziasztok!
Most találtam rá a fórumra lévén nemrég én is HX9V kamera tulajdonos lettem. Ez a fényképező egyszerűen csodákra képes! Napról napra lenyűgöz. Aki eddig gondolkodok, hogy vegyen-e, annak azt üzenem: AZONNAL!
Egyszerűen ilyen árkategóriában nincs jobb "all-around" fényképező. Csak kár hogy nincs raw...Akinek kérdése van vele kapcsolatban szívesen válaszolok(bár gyanítom nem én vagyok az egyetlen akinek van).
Addig íme egy videó amit most lőttem. MP4, 1080P, iSCN, -1 exposure.
Youtube linkMellesleg ahogy észrevettem szinte majdnem mindegyik képen leveszem az EV-t max. 1-el, mert túlságosan kivilágosítja magát.
Afterprocess pedig szimplán Picasa-n keresztül megy. Csak a képeké nyilván.Szerk: a videó azért ilyen fakó mert esős időben lett felvéve. Kifogtuk a legrosszabb időt...
-
greggae
tag
Köszönöm. Hát lehet, hogy megérte volna várni, de senki nem szólt időben, hogy várjak.
85000 körüli árakat találtam elég sokáig, és annyiért vettem, mert kicsit sürgős volt. (Könnyen jött, könnyen megy - mondaná az orosz favágó.)
Nem lehet rábírni a készüléket 25p-s felvételre legjobb felbontásban?
A Samsung tévénk nem tud 50p-s felvételt lejátszani. Váltott sorost meg használjon, aki kitalálta. :|
Esetleg van olyan szoftver, ami viszonylag gyorsan és veszteségmentesen tud konvertálni 50p-ből 25p-be? -
Dodok
csendes tag
válasz
tiszavirág #234 üzenetére
Igen, igen. Csak úgy megörültem az első próbálkozásoknak, hogy még soha nem készítettem ilyen fotót és videót.
Jó géppel is lehet rossz képet csinálni.
Üdv -
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Hatalmas köszönet Tiszavirágnak aki privátban fantasztikus szaktudásával és segítőkészségével hozzá járult ama döntésemben, hogy a hx9v válasszam majd.Köszönet még egyszer!!!!!!!
-
rptr
tag
Koszonom a tanacsokat/kommenteket!
A Sony nekem is szimpatikusabb, viszont, ha mar Sony, akkor lehet a HX100V mellett dontenek. A review-k es youtube-os videok alapjan videozasra ugyanolyan jo, mint a HX9V, de fenykepezesre talan jobb (na meg ott a 30x-os zoom is).
-
Dodok
csendes tag
Sziasztok!
Most lettem most lettem boldog tulajdonosa egy HX9-nek. A döntésemben, hogy ezt választottam ez a fórum is nagyban hozzájárult.
Tiszavirág!
A türelmes útmutatásaid alapján kezdtem el tesztelni a kicsikét.
Már-már elhiszem magamról, hogy tudok fotózni.
Köszi mindenkinek. -
tiszavirág
tag
válasz
tiszavirág #228 üzenetére
Minden előbb leírt megjegyzésem, a legjobb minőséget adó PS módra vonatkozik.
-
tiszavirág
tag
Szia !
"Az a 29 legjobb minőségben rögzített videónál csak 18. Ugyanis a FAT fájlrendszer 4 Gb-nál nagyobb fájlméretet nem kezel és ebben a minőségben 18 perc alatt éri el ezt a méretet.
Ez annyit jelent, hogy 18 percenként újra meg kell nyomni a MOVIE gombot. SD-90-nél is van ez a korlát, viszont nem kell nyomogatni a gombot, hanem -több darabban ugyan-de folyamatosan rögzít, nem áll le. Alacsonyabb minőségben valóban 29 perc a korlát."Elég érdekes dolgokat írsz, én teljesen mást tapasztaltam a saját készülékemet használva:
Az egyhuzamban rögzíthető videó anyag hossza hivatalosan max.29perc 59mp lehet, a gyakorlatban többször tesztelve ezt, nekem 29perc 48 mp +- 1 mp adódott. A kamera ebben az esetben 3 fájlt rögzített,egymás után automatikusan, 2db kb.2 075 000 KB-ost és 1db kb. 1 657 000 KB-ost. Az egyes fájlok hossza az egyik alkalommal rendre,10:43, 10:38 és 8:28 volt.Természetesen minden számadatban lehetnek apró eltérések a felvett anyag jellegzetességeitől függően.
üdv
-
bongeszo
aktív tag
Én fél éve hasonló cipőben jártam mint te. Gyerek születés előtt kellett videókamerát és fényképezőt vennem. Én a HX9V melett döntöttem és nem bántam meg. A Panát nem próbáltam de a Sony egy tökéletes cucc. Ráadásul jó áron jutsz egy jó kamerához és egy jó kompakthoz. Ne riasszon el, hogy fényképezőnek néz ki ez egy szuper full HD-s kamera!
Szerintem nem bánod meg ha ezt választod!
jah, én csak legjobb minőségben videózom de még soha nem tűnt fel az időkorlát... -
mome
tag
Az a 29 legjobb minőségben rögzített videónál csak 18. Ugyanis a FAT fájlrendszer 4 Gb-nál nagyobb fájlméretet nem kezel és ebben a minőségben 18 perc alatt éri el ezt a méretet.
Ez annyit jelent, hogy 18 percenként újra meg kell nyomni a MOVIE gombot. SD-90-nél is van ez a korlát, viszont nem kell nyomogatni a gombot, hanem -több darabban ugyan-de folyamatosan rögzít, nem áll le. Alacsonyabb minőségben valóban 29 perc a korlát.Én még soha nem vettem fel 18 percet egyhuzamban. Sokkal élvezhetőbb egy családi videó is ha több beállásból rövidebb "snittekből" van összeillesztve.
Én a méret és a 2 az 1-ben miatt vettem a HX9V-t.Az SD-90 előnyei:
-működik a felvétel hálózatról is (Sony csak akkuról, kb 4000 egy pótakku)
-talán valamennyivel kényelmesebb fogás (bár én hamar megszoktam)
-forgatható LCD
-nem kell 18 percenként MOVIE-t nyomniBiztos van még más is, de én nagyjából ezeket mérlegeltem, majd a HX9V mellett döntöttem és nem bántam meg.
(Havernak SD-90 van, tehát volt alkalmam tesztelni) -
rptr
tag
Uj digitalis vasarlasan torom a fejemet es rengeteg teszt elolvasasa utan kettore szukult a kor. Igazabol a video a lenyeg, de szamit a fenykep is (semmi extra elvarassal, ha egy kompakt minoseget hozza mar boven jo).
Sony HX9V
Panasonic HDC-SD90
Nagyon tetszik a Sony, de a 29 perc felvetel korlat problema lehet (asszony gyerkocot szeretne videozni foleg es ugyan nem keves a 29 perc, de e miatt kezdtem camcorder-ek utan nezni).
Erdekelne, hogy ki melyiket valasztana. Esetleg valakinek van-e mindkettovel tapasztalata? Csak jokat irtak a Pana-rol es a Sony-rol is, ugyhogy nem igazan tudok donteni.
-
tiszavirág
tag
Szia !
A két masina szenzora és képfeldolgozó rendszere egyforma, de azért van néhány
fontosabb eltérés :-teljesen más optikai rendszer,ekv. 25-250 vs.24-384
- a Hx7v-ben nincs manuális fókusz és manuális expozíciós mód, továbbá nem tartalmaz tájkép módot és fehéregyensúly sorozatot sem
- a Hx7v csak interlaced módban rögzíti a FULL HD videókat, míg a nagytesó progresszív módon (1080p)Az árgépen ha jól látom a HX7v 63e-től indul, a HX9v pedig 83e-től.
Ki-ki döntse el megéri -e neki.Nekem Hx9v-m van és főleg videóra használom, így nem is volt kérdés melyiket válasszam.
Privátba küldök egy kis összefoglalót a HX9v-ről.
Üdv
-
prime77
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a választ.Egyébként most néztem youtube-on egy videót róla.és valóban feltűnt nekem is ,hogy svenknél szaggat a kép.Hát igen akkor nem hiába a 20-30 ezres különbség köztük és ugye a 10 - 16 optikai zoom sem mindegy.
Még egyszer köszönet az infóért.
Üdv!!!!!!! -
mome
tag
A HX7V 1920x1080 50i videó felvételre képes, míg a HX9V 1920x1080 50p-t tud.
A 1080 50i Interlace azaz váltósoros, képkockánként felváltva a páros és a páratlan képsorok kerülnek rögzítésre, a 1080 50p-nél ez folyamatos.
Folyamatosabb egyenletesebb videót eredményez, főleg svenk közben.
Ez (nekem) megér 30 ezer forintot.
Ezen kívül tudtommal valóban csak a zoom-ban különböznek. -
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy mi a különbség a hx7v és hx9v között.Csak az a 10 és 16x zoom?Ennyi lenne?Vagy a hx9v szebb képeket és jobb videókat is csinál?Kérem valaki írjon már erről pár szót mert itt van egy hx7v 50 ezerért és az csak nem 85 meg 90 ezer mint a hx9v ami valljuk be elég sok pénz érte.De ez csak az én véleményem.
Előre is köszönöm!!!!!!!
Üdv!!!!!!! -
analyzer75
csendes tag
gyerekek, remek masina, szinten sok-sok ev SLR (pl F4) es DSLR tapasztalattal a hatammogott mondom. a szo klasszikus ertelmeben "dolgozni" termeszetesen nem alkalmas, de messze tulmutat a compact kategorian. nagyon szeretem!
-
Pöfögő
csendes tag
Közben a HX9 ára lement 76400.-ra, kérdés, hogy meddig fog lemenni az akciós ár...
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
.morrowind. #215 üzenetére
Kösz. Én mindig belefutok a fura elírásokba, tévesztésekbe.
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv! Az új 20-asról lehetne nagyon sok és részletes legújabb linkeket?
Vagy azt a kérdést, hogy a gép linkjén alul aszongya: VÁLTOZATOK - ÉS 2 DB ERŐSEN KBÖZŐ FOTÓ A GÉPRŐL.
Nem értem.
Kösz a felfedezőknek! -
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Azt én is írtam valahol, hogy röntgennel sem találok különbséget a 20 és a 30v specifikációi között, úgy hogy az ördög a részletekben lakozik (majd)
És igen, azt várta volna az ember, hogy a 10v lesz a folytatás (mondjuk egy jobb fotómóddal, és kreatívabb videó móddal) ehelyett lebutították...
-
Tulku
veterán
válasz
klimokrisz #208 üzenetére
Utód a 20 és 30v lesz...a 10v csak 1080i-t fog tudni.
Szerintem a 30v lesz az ütős darab...de majd meglátjuk... -
klimokrisz
tag
Most nézem a HX20V - is megjelent és mégjobb.
[link] -
klimokrisz
tag
Megjelent a Sony HX10V-es gép.
[link]Csak azt kellene megtudni, hogy jobb a HX9V-nél vagy sem.
-
tiszavirág
tag
válasz
bongeszo #204 üzenetére
Szia,
Én ilyet vettem és itt. Teljesen meg vagyok elégedve. Természetesen én is HX9v-hez használom.
üdv
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy milyen sd kártyát ajánlotok a géphez. Én jelenleg egy 8gb-os class 4 sony-val használom, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve de kéne plussz tárhely.
A gyári sony sajna túl drága valami olcsó de minőségi típust keresek. 8 vagy 16 gb-s kéne!előre is thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest