Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsid

senior tag

válasz belaazallat #2011 üzenetére

Meg nem mondom milyen ház, de elől van 2 venti valamint hátul 1. Tegnap próbálgattuk ( én csak online vettem részt ), nyitott házban, idle 35-6 fok körül ment a proci, indítottunk egy CPU-Z stress testet, szépen felpörgött maxra a processzorhűtő, HWinfo64-gyel követtük a hőfokokat. kb 1 perc alatt ment el 70 fokig, 69,8 °C volt az utolsó amit láttunk ezután instant kikapcsolt a gép, teljes azonnali leállás ( kipróbáltuk többször is, mindig ugyanez, mindig 70 foknál ). Csak némi várakozás vagy áramtalanítás után tudod újra bekapcsolni.

A gyári hűtő az elég kicsi ( nem is világos miért nem adtak APUhoz legalébb egy Wraight Prismt), korábban dedikált kártya nélkül játszott a gyerek, ott szerintem nem volt meglepő hogy nem bírt az 5600G-vel a hűtő, ezért kapott most egy GTX1660-at talán, az IGP-t kikapcsoltuk de így is előjön a leállás.

A stress teszt az nyilván extrém terhelés, a kissrác csak Fortniteozik ami azért nem kimondottan processzorintenzív játék, oda elégnek kellene lennie a gyári hútőnek is.

Ezért is néztem rá a saját Ryzen 7-emre, mert ennél is 70 fok felett van a die temp, de youtubeon random rákeresve minden látni 5000-res Ryzeneknél 70 fok feletti hőfokot 40% alatti terhelésnél.

Ezért is gondoltam, hogy feljebb kellene állítnai a shutdown tempet de ilyen opciót nem találok. :F

Új hozzászólás Aktív témák