Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RC9

tag

válasz Gyuri27 #11842 üzenetére

ez az megin h. ki minek a hive..
    Ha én váltok akkor ugy váltok h. mindent...
    Nem szeretem a köztess állpotokat azt én kiforratlannak érzem meg nem tartom megbizhatonak.
    Lassu de biztos váltáshoz jó a köztes állpot.

Minidg volt ilyen váltásoknál pl. van olyn lap ami kezel agp-t meg pci-e t is.
    Meg van olyan is ami anno kezelt sd ramot meg ddr-t. Én ezekben sosem biztm mer ez mindig a kezdet.

Akkor váltok ha már biztos és minden megfelelö.

Ha értitek értitek ha nem nem :DD

am. mind a kettötöket megértem.

egyikötök azt erölteti h. egy processzort veszel viszonylag olcsó és majd tudod használni a következö lapodban (egy lépés a váltáshoz) nem rossz ötlet..

a másikotok pedig ugy csinálná h. venne egy lapot mit mindent kezel és am3 as. tehát venne egy lapot meg egy procit a többit tudná ksöbbre tartogatni amig esnek az árak addig használná a ddr2-t gondolom én. ez is egy lépés a váltáshoz.

Ez viszont mindenki szive joga és pénztárcája eldönteni.

• band1103

őstag

Tehát dezz azt mondja hogy jelenleg ugyan azt a chipset-et használják mind AM2+-hoz mind AM3-hoz és ezért nem lenne jelenleg értelme annak a dolognak viszont ti nem is a jelenről beszéltek mint dezz hanem arról az eljövendő időkről mikor már lesznek sokkal újabb chipsetek is AM3 alá amik viszont már nem jelennek meg AM2+ alatt, és akkor jönnének ki a DDR2-es foglalatú AM3-as lapok? Teljesen világos mit nem értettetek egymás közt :DDD !

dezz:
    "...1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen...."
    De ők ez utánról beszélnek. Nem?

mod.:
    "...nem biztos, hogy hozzájárul ..."
    Hááát, ha már megcsinálta a kompatibilitást akkor nem tehet sok mindent. Legfeljebb nem ati-chipsettel hozzák ki hanem rácsap az nv

• dezz

nagyúr

Ezért írtam, hogy jelenleg, és még legalább fél évig a középkategóriában, és majd' egy évig a felsőben.

A következő tényezők csökkentik az esélyét AM3 + DDR2 lapok kijövetelének:
    1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen.
    2. Akkorra meg már valószínű olcsóbb lesz a DDR3.
    3. Az AMD is DDR3 platformként kezeli az AM3 platformot, így nem biztos, hogy hozzájárul a DDR2-vel való párosításhoz.
    4. Az AM3 foglalatba nem mennek bele az AM2 és AM2+ tokos provik. (Tehát, hiába működnének a DDR2 memória miatt, nem lehet beletenni. Így a vevők köre lecsökkenne az AM3 tokos procik tulajaira.)

Nos, akkor már sokkal ésszerűbb lesz kihozni egy AM2+ lapot az új chipsettel, nem gondolod? (Ami nem zárja ki eleve az AM2 és AM2+ procik használatát.)

ps. csak a tényszerűség kedvéért, ezt az ábrát én propagáltam már hónapokkal ezelőtt. (Még vitáztunk is rajta Olival, mert nem hitte el. :) )

Új hozzászólás Aktív témák