Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Jó, mondjuk nem mind1, hogy idle vagy full terhelés alatt és hogy milyen ventilátorral verte meg, mert a Thermalright a hűtőbordáihoz a Vantec Tornado ventit ajánlja, és azzal is szokták tesztelni, márpedig az hangosabb, mint egy repülő hajtóműve.
-
sziszegő
senior tag
Én várnék még ezzel amig megjelennek a 939 es cpu-k és a hozzá való alaplapok mert még is csak tovább lehet bőviteni mert gykorlatilag a 940 az holtvágány.
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
strike-force #190 üzenetére
Nem kell, hogy letesztelje, mert a PH! leteszteli helyette ugyebár... :D :DD :DDD
-
azért, ha majd összeállt a system, 1-2 tesztet megereszthetnél a p4 ellen, hogy mit villant...
mittomén, játéktesztek nem annyira érdekelnek (esetleg 3dmark2k3), superpi, tömörítés (winrar) meg ilyenek, csak most nem jut eszembe más____
közben megnéztem a ph-s tesztet...
sandra cpu/mmedia
sandra/aida memory
winace
wav->ogg vagy wav->mp3
photoshop
nem kell mind csak úgy hogy mennyi a gyorsulás/lassulás [ :D ] százalék szinten. -
erdoke
titán
válasz
strike-force #186 üzenetére
OK, kösz!
-
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #183 üzenetére
Ez közel 20 dekával több mint a Swiftech, szerintem egy jó ventivel már nehezebb a Zalmannál. Zalmanom pedig van.
Ha 14-15 körül lenne Swiftech, az lenne az igazi. -
válasz
strike-force #183 üzenetére
még1 teszt
[L]http://www.systemcooling.com/thermalright_slk948u-01.html[/L] -
Weight:
635g (heat sink only) (de vágod, ez már csavros rögzítésű)
swiftech-el nem tudok mit kezdeni, mert én is berendelek egyet, az amd xp-re (slk900a)
amúgy itt nézz körül:
www.thermalright.com - amd heatsink - slk948u
15k körülre jönne ki ez is. swiftech-et is tudnék csak az mivel újdonság 18+ -ba lenne és annyival nem jobb.
teszt:
[L]http://www.1sweetpc.com/reviews/heatsink/slk948u/index.php[/L]
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
strike-force #181 üzenetére
Aha. Ennek mennyi a súlya, és mennyi zsé kellene rá? S478 Swiftech csere nem érdekel? :))
-
Thermalright SLK 948U
Feature:
All copper design for maximum performance
Soldered fins to base to ensure effective contact
92mm stock fan for more cooling capability
Bolt thru mounting method ensure full security for LAN party
Both AMD Athlon64/Athlon64 FX and Intel socket-478 compatible
Technical Spec.:
Dimension:
L95 x W64 x H45 (mm) Fin only, without fan
L67 x W32 (mm) heat sink base
L89 x W38 (P4 mounting frame)
L101 x W38 (K8 adapter installed on P4 mounting frame)
AMD: Athlon64 FX 3200+/Athlon64 3200+ and above
Intel: Pentium-4 socket-478 3.2 GHz and above -
erdoke
titán
válasz
strike-force #179 üzenetére
Nekem az Opteronra kellene, ez a 948u gyanúsan P4 a nevéből.:)
-
-
erdoke
titán
1. Nem tudok ilyen helyet, ezek is az USA-n belülre lettek rendelve.
2. Május 1-től az uniós vámszabályok érvényesek ezekre a cuccokra, talán 50 € fölött vámköteles, ha jól tudom. Április 30-ig vmi 300 v. 350 $ volt ez a határ.
3. Ismerős rokona jött éppen haza, ő rendelte kint, és ő hozta haza. Nem releváns adat, ha zt mondom neked, hogy 2 hét, mert kicsi az esélye, hogy ekkora mákod lesz, mint nekem. -
Enclave
aktív tag
HI!
A topicot ugyan nem olvastam végig de ha nem gond lenne néhány kérdésem: :U
1. Melyik bolt az ahol külföldre is lehet rendelni? (én több helyet is néztem de mind csak az USA-n belül vállalta a szállításokat)
2. Vám meg ilyenekkel mi van? Nem dobták meg nagyon az árát? (már ha kellett fizetni)
Mert én Athlon64-et néztem és egy ismerős még tudott is volna hozni csak hát a vámot nem tudtam,hogy mennyi így nem is mertem vele hozatni...
3. Mennyi idő alatt ért ide?
Köszönöm a válaszokat előre is -
erdoke
titán
válasz
strike-force #173 üzenetére
Olcsóbb helyről jött.:D
-
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #170 üzenetére
Még nem tudom. Netezni, ilyesmi. :DD:DD:DD
Vegyes felhasználás.
Swiftechet nem tudsz az Opetronomra? -
-
erdoke
titán
Nos megjött a RAM és a proci az USA-ból! :C:C:C
OCZ regiszteres ECC-s PC3500, 2*512 MB dual kit (2-3-2-6), és egy OSA146CE... sorozatszámú Opteron 146.
Sajna most meg SK8V-t nem nagyon lehet itthon kapni.:O -
erdoke
titán
Természetesen a dual Opteron 246 jobban tetszene, de nem futná a keret a két procit, és az alaplap, ami tud AGP-t is, nagyon drága (MSI, Tyan csinál ilyeneket pl.).
A RAID tömbösítés talán még így is belefér, a VIA K8T800 déli hídja tud olyat, hogy 2 db SATA és 2 db PATA lemezből 0+1-et csinál. -
erdoke
titán
3,2C és 2*512 400-as Infineon után milyen inteles gépet vennél? IC7-G-ből többet ki lehet facsarni, mint bármelyik másik lapból. Szolid tuninggal (221-es FSB) 39 másodperces SuperPí, stb.
Ehhez képest a 64 bit jelent majd komolyabb előrelépést, illetve a kisebb disszipáció. A Cool'n'Quiet hiányát sajnálom leginkább, S940-es procikba még nem implementálta az AMD. Mind1, majd yoól downclockolom a rendszert.:P -
erdoke
titán
válasz
hobizoli #158 üzenetére
Talán az én hibám is, mert kicsit rátettem egy lapáttal, mindig kimért logikával és enyhe gúnnyal válaszoltam. Elég hamar kikattant.;]:))
Mindenesetre folyamatosan arcoskodott (ő az AMD főmérnökével szokta ezeket megbeszélni, én mit is tudhatok erről, most is egy Optronnal zsúfolt szobában ül, hasonlók). A válaszaimat el se olvasta rendesen, sőt gyakran már a saját kérdéseit megválaszolta helyettem ugyanazon hozzászólásban.
Nem tagadom, kicsit felkaptam a vizet én is ezen a stíluson, de elég jól palástoltam.:)
Azóta egy másik fórumozónak bemásoltam oda T2k másik topicbeli megnyilvánulását a kérdésemmel kapcsolatosan, esetleg nézd meg. -
erdoke
titán
válasz
hobizoli #156 üzenetére
Nem nagyon olvashattad, mert a felét törölték. Döntően nem miattam, de azt PPéter írta is.
A Reg ECC-s RAM-ot a nem regiszteres PC3500-hoz hasonló áron szerzem be, Kingstonból pedig itthon is lehet kapni elérhetű árú regiszteres 400-ast.
Nem az a gondom, hogy vitathatatlan kenne, az Opteron 146 jobb vétel, mint a 3400+, hanem az, hogy T2k azt mondta, hogy 14x-es Opteront nem érdemes venni, hanem a 24x és az FX, az már döfi.
A 333-as DDR szintén butaság részéről, gyakorlatilag úgy van, ahogy te írtad, csak a régi szériát nyugaton már jó ideje nem lehet kapni, csak a C0 és újabbakat.
Ahogy már többször elhangzott ebben a topicban is, az Opteron 146 megegyezik egy elméleti FX-49-cel.
SK8V lesz, 250Gb nagyon bizonytalan. -
hobizoli
nagyúr
Olvastam, de SZVSZ van benne vmi okossag azert, nem gondolod?
A Reg ECC-nel bunteto ciklussal is szamolj, ez a sima A64-nel nemvan, mivel unbuffered nem ECC-s RAM is jo hozza, es hiaba csak a fele az elvi RAM savszelessege, megis alig lassabb azonos orajelen, sot, mivel ugyannnyiert nagyobb orajelu A64-t is kapsz, az meg mar tuti gyorsabb is...de ezt le irtak neked ott is.
Az egy CPU-s uzemu 1xx-s Opteron-nak SZVSZ sincs semmi elonye, foleg mivel a korabbi szeriasok tenyleg csak Reg ECC DDR333-t tudnak, csak az ujabbik, a CG stepping-tol keni-vagja a belso RAM vezerlo a Reg ECC DDR400-t, illetve A64 eseten a CL2-t DDR400-nal.
Arrol a deszkarol en is azt olvastam eddig, hogy majd lesz...elvileg rendes integralt SATA-s NF2 is lett volna hamar, aztan...
hobizoli -
erdoke
titán
Hehe, nemrég leugattak a hwsw-en, hogy mekkora butaság 1xx Opteront venni, mert az csak 333-as memóriát kezel. Bezzeg a 2xx Opteron,meg az FX!
LOL :DDD, kicsit le vannak maradva. 12xxx hozzászólással ilyen tudatlanul beszólni.:((
Bezzeg S940-es nForce3 250 Gb-ről nem nagyon nyomják az infót.:)) -
Integra
titán
nekem az az érzésem, hogy az S940 meglesz, de mivel csak high-end júzer cucc lesz és az S939 lesz a ''kommersz'' mainstreem, ezért feltehetőleg az S940 jön ki később, támaszkodva az S939-es deszka tapasztalatokra. elég ciki lenne ha bebőgnének a legutibb vasukkal és kellenek az gyakoralti eredmények is, hogy azokat biztosan felültudják múlni majd az S940-es deszkákkal.
-
hobizoli
nagyúr
Minap lattam egy kepet egy S940 es egy S939-s CPU-rol a labak felol nezve, szoval egy labbal van kevesebb -mino meglepo:D-, de a turengetegben hianyzo labak nem ugyanott vannak, kettovel el van tolva poziciojuk.
hobizoli -
L3zl13
nagyúr
939 és 940 közötti különbségek:
-1 pin :DDD
-Támogatott procik (940: Opteron+Mostani FX-ek, 939 Jövőbeni FX-ek)
-Az eltérő procik miatt más fajta memória
Az nF3 250 elvileg támogatja a 940-es procikat. Sőt valahol még olyat is írtak, hogy 2 processzort is képes kezelni. (Akkor pedig mindenképp csak Opteron jöhet szóba) De hogy lesz-e rá a közeljövőben alaplap? :F -
Integra
titán
huhh, passz hogy hol olvastam:(
bevallom lassan már nem is emlékszem pontosan a 939 és 940 közötti különbségre sem, de asszem tuning szempontjából jóval erősebb a 940.
nézem a gyártók oldalait egyenlőre még sehol semmi, borzalmasan lassan indul be bármi is most, úgy néz ki. -
erdoke
titán
Kösz, de hol olvastad? És mikorra? Mert jelen pillanatban sehol nem látok S940 nForce3 250-et. Talán már a jövő héten meglesz a proci és a RAM, lassan lap is kellene alá. Kicsit(?) körülményesnek tartom a K8T800->nForce3 250Gb cserét, a kutya nem fogja tőlem megvenni a S940-es lapot.:O
-
-
erdoke
titán
Valaki nem tud esetleg többet az nForce3 250Gb S940-es jövőjéről? Mindenhol S939-et látok, de nem tudom, ez azt jelenti-e, hogy nem is lesz 940.:F
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #143 üzenetére
294 $ a tray, a box talán 309 v. 319 $.
-
-
erdoke
titán
Úgy tűnik, az nForce3 250Gb chipre nem fognak S940 lapot építeni, legalábbis eddig csak a 939-es változatokat mutatták be.:O
Ha így marad, akkor SK8V. -
erdoke
titán
Valaki, aki esetleg tud szerezni reális áron Opteron 146-ot? Vagy tud mondani biztos forrást?
-
_az
senior tag
Nekem is :DDD
-
Gorneck
legenda
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Tényleg maximalista vagy. Szerintem a világon semmi nem használja érdemben a duál memóriát, nekem leglábbis így tűnt. Már bánom, hogy Canterwood-ot vettem, elég lett volna egy AMD XP egy KT600-zal.
Nekem inkább tetszik a sima A64, az 1MB cache és a végre valahára bekerült SSE2, na meg persze a jó ára és hogy beéri normál DDR-rel. nos, ezek igen szimpatikussá teszi. Az is lehet, hogy lecserélem az Intel-t rá...
Persze, te tudod, nem akarlak én lebeszélni, sokkal tapasztaltabb vagy ezekben a dolgokban.:DD
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
opteronnal szerelt szervert még nem láttam csak ibm-et! Se hp se dell nem szerel egy gépet sem azzal...remélem jól tudom...
erDOKe: miért jó az hogy egy ram regiszteres? Komolyan mondom, ha az a rohadt msi lap vmi értelmes bios-szal rendelkezne, már a tuningot kipróbáltam volna...a ram meg csak azért érdekelne, mert nálunk szaros 333as vagy kisebb hynix és infineon ramokkal szerelik őket... -
_az
senior tag
OFF
Na szép... :DDD
Nem hajtasz egy kicsit a maximum high-tech irányába???? Mert akkor várd ki a későbbi A64-eket (új tokozás) meg a PCI expresst :DDD
Én egy gagyi 3000-es A64-nek is örűnék...
ON
Amúgy készült valahol játékteszt opteronnal??? Mert ugyebár az AMD oldalán hirdetik, hogy ''for servers and WORKSTATIONS''
Kiváncsi lennék... -
erdoke
titán
-
Atlantis
veterán
Pedig király lenne egy Quadro...Mondjuk bosszantó, hogy nincs rajt TV-kimenet, bár tény, hogy nem ez a fő terület, amire szánták...
Dok, mi bajod a sima A64-gyel? Miért nem elég az egycsatornás memóriavezérlő? Ezt csak úgy kérdem, mivel az elején ezt kapásból kizártad.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Atlantis #116 üzenetére
NaHH ez volt az, de a 2000sel is volt már dolgom!
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/3dsmax5-quadrofx3000.html[/L]
a tesztet meg ne értsd férre, én munkaköröm nem a teszt, hanem a szerverek javítása (hardveres ill szoftveres)...ez a kis teszt csak a kevés munkának köszönhető... -
Gorneck
legenda
Off
dual 3.2es xeon+quadro fx+3dmark03=5600pötty
jól néz ki a 3.4es p4 is
On
''radeon8500le'' nem akarlak megsérteni, de ez nagyon hülyén nézne ki egy opteronos v a64 rendszerben, majd egy évig...szal te tudod, de mostanság a játékok többségének 1gb ram és 5950 v 9800pro/xt kell és ez már szinte kötelező...a proci alatt akár lehet egy 2.4es vagy 2.6os (mind2 jól húzható legyen)!
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
Viccelsz? radeon8500le-m van! Még egy évig marad!!! :D
Amúgy érdekelne az a xeonos teszt...
Azt a végén veszek egy 2.6-os p4-et 25-ér :)) -
erdoke
titán
Nem, ez az én topicom...;]
:))
Ha van pénzed, és 2-3 évre tervezel, akkor lehet jó választás az A64, ha 2004 áprilisában vásárolsz. A kérdés az, hogy mire használnád a gépet? Játékra elég lesz még jó ideig egy A64 3200+, amit később húzhatsz 3400+-ra. Hosszabb távon a 64 bit támogatása biztosan nem jön rosszul. Ezen kívül szükséged lesz egy izmosabb videókártyára is, ha 2-3 évre tervezel. Itt két lehetőséget látok: 1. amikor kijön az X800 (Pro) és az NV40, esni fog a 9800XT ára. 2. Veszel egy olcsóbb kártyát (9600XT?) és jövőre cseréled egy X800 Prora/NV40-re. -
Gorneck
legenda
2-3 évre manapság nem lehet tervezni, mindig vannak újjítások és mindig lesz jobb szebb és olcsóbb! Az opteronnal szerelt gépek nem épp játékre készülte illetve otthoni felhasználóknak, de mind1...egy A64-gyel jobban járnál...de minnél nagyobb procit vegyél! Ja és várd meg az új videókártyákat, mert azok már tényleg lehetnek 2-3éves beruházások:D
egyébként ahhoz hogy rendesen fusson minden nem kell opteron...
elég egy 865 v 875ös lap, 1gb ram, 2.8 v 3.0ás 800as, 5950 v 9800xt!
Off
Minap teszteltünk egy dual xeon-os gípet meg egy quadro fx-et....érdekes eredményt mutatott 3dmark03-ban
On -
_az
senior tag
Ez a zén topicom... (THX Fless) :)
Szal tegyük fel, hogy bespejzolnék egy ''gagyibb'' Opteront - 1400-1500 mhz-től kezdődnek ugye...
Namost ez mennyi pluszt adna nekem? Vágyálmom egy rendesen futó rendszer, meg hogy ha leülnék játszani, fusson jól, meg ilyenek. Ja igen, hosszútávra fektetnék be (2-3 év).
Alapból A64-re gondoltam, a 3000, vagy 3200-ra, ha addíg leesik annyira az ára :)
Szal hogyisvanez... :U -
zeus84
tag
UPGRade????????????,
-
xcbiker
addikt
Mellesleg tényleg jók a teszteid! Gratu!
Én most egy pár 256MB-os Geil PC4400-at teszteltem, a tulaj nem kis elkeseredésére. - mivel az én ramjaim jóval olcsóbbak voltak és még jobban is mennek. :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Gumi és felni topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest