Hirdetés
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Holnap a hutot is lenyomom, es visszaadom azt is.
Mellesleg meg nincs kesz a teszteles, mert meg az A64-et meg P4-et nem teszteltem le. Inkabb ugy mondanam, hogy a teszteles nehezebbik resze keszen van, mert a sajat gepemnek mar ismerem a korlatait (az lesz az egyik ellenfel), illetve a P4-ek tuningolasaban is mar eleg (:D) jartas vagyok. :DD -
fLeSs
nagyúr
Nos, megnyugtatlak, a jobbik lapot valasztottad, es nem csak a featurelista miatt, hanem tuningban is jobb.
SK8V-ben elindult a gep meg 2420 MHz-en is, ebben meg a max az 2350 MHz.
Mar mindent kiprobaltam, de sehogyansem indul el a gep 2400 MHz-en.
1ebkent mivel ez a hobbim es ez a munkam is egyben, ezert meg a feltetelezes is serto, hogy elfelejtek vmit. :DD :DDD -
erdoke
titán
-
fLeSs
nagyúr
2350-en vagyok most.
2400-at mar probaltam (az volt az elso :D), de akkor nem ment.
Mindjart maglatjuk, hogy most megy-e, hogy fokozatosan jutok el odaig. -
erdoke
titán
válasz
strike-force
üzenetére
:DDD
Nagyjából erről van szó, és akármennyire is tisztelem fLeSs előéletét és eddigi munkásságát, biztos, hogy én is neki fogok itthon feküdni a nemes cél érdekében.:DDD -
erdoke
titán
Bocs, nem úgy értem a tanácsokat, hogy te ezt nem tudnád, hanem esetleg nem jut eszetbe. Ne vedd sértésnek ezeket, de mivel a saját új konfigomról van szó (ahogy írtad is, még csak a neten láttam screenshotokat a BIOS-áról), a szokásosnál azért jobban be vagyok sózva.:B :D
Ja, Cool n Quiet már ismerős. Tudtommal az FX és az Opteron nem támogatja, nem látom értelmét, hogy az alaplap támogassa.
Vagyis dehogynem, talán a következő két magos Opteronom már tudhatja.:C -
-
fLeSs
nagyúr
LOL! SK8N uccso BIOS, es nincs procifesz allitas... :DD
-
Sir Pocok
őstag
Ebből mikor fog teszt születni?
-
fLeSs
nagyúr
1ébként az ASUS az oldalán azt írja, hogy az SK8N és az SK8V is CnC támogatott alaplap.
Kirpróbálom majd. -
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Mindjárt belerakom az SK8Nbe.
-
fLeSs
nagyúr
A fesz a 1001es biosban max plusz 150 mv, tehát 0,15V, az 1002es biosban pedig plusz 0,2V, más opció nincs is.
a hűtő sztem jó. -
erdoke
titán
Gondolom a hűtéssel nincs gond 2330 MHz-en sem. Feszemeléssel megy ennyit, illetve ha nem, akkor feszemeléssel megy többet?
3,6 fölött nem próbáltam, az utóbbi időben a memória kifacsarására gyúrtam, talán nem is bírt volna olyan magas frekiket. Don Vittorionak van 2 db válogatott EE magos 3,0C-je...;]:))
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
a 215 per 215 tuti lassabb, mint a 233 per 194, a memsávszél nem számit annyit, mint P4nél, ráadásul gyorsabb is majdnem 200 mhzcel.
p4es alaplap nem kell, van itt annyit, mint az állat, viszont egy olyan p4 kéne, ami megy kb. 3,7 GHzet stabilan.
Az nekem mind1, hogy 3 vagy 3,2 GHzes. -
erdoke
titán
Hát akkor vmi 215/215-ön fogom hajtani, ha ott még stabil lesz a PCI. Azért csak hasznos lenne az a fránya PCI-lock, tolhatnánk a 228/228-at.:U
Ha nagyon muszáj, 3,2-es P4-et tudok adni holnap IC7-G-ben... De tényleg csak ha nagyon muszáj. RAM-om már nincs hozzá, de az van neked. -
erdoke
titán
Hát ha így, akkor így.:) Itt mit mond az AIDA? Nem mintha sokat számítana a memória sávszélessége az AMD procijainak a rövid pipeline mellé társított töménytelen cache-sel... Ezért nem marad le nagyon az egycsatornás MCH-vbal szerelt A64 a tesztekben, és ezért lesz a cache-ben a különbség S939-től kezdve.:P
-
-
fLeSs
nagyúr
233on viszont teljesen jól megy, már a sokadik tesztnél tartok, és nem fagyott, meg hasonlók.
-
fLeSs
nagyúr
A feszkókkal kapcsolatban egyébként nem kell aggódni, én veled ellentétben láttam már az alaplapod BIOSát. :t :DDD
-
erdoke
titán
Ezek tényleg nem túl jó hírek, de az FX-52 még nem rossz szint az árához képest. A RAM-nak mennie kellene 228-on a gyári időzítésekkel 2,8 V-on.
Tipikus Winbond chipes modul ezek szerint, mint a Kingston HyperX 434-es. Amíg megy, addig brutálk időzítésekkel megy, utána viszont semmit nem bír.
3 féle BIOS van, majd próbálkozok én is. A NB-nek és a V-Linknek is lehet feszt adni egyéként. -
fLeSs
nagyúr
2350en a specviewperf lefagyott, de ez már jónak számit, mert 2400on el sem indul :D
Most 2330on járatom, ha ez a teszt lefut, akkor stabilnak mondható a cucc.
Még az SK8Vben megy az 1001es BIOSszal. -
Sanya
nagyúr
AMD K8 FX/Opteron (S940) alaplap
Asus SK8N nForce3,DDR333,SATA,Dual LAN 53 350 66 688
Asus SK8V Via,DCDDR400,SATA,LAN,5.1 53 350 66 688
MSI K8T Master L 0 0
[L]http://www.multimediatower.hu/[/L] -
fLeSs
nagyúr
Most 2300-on stabilnak tünik, de így a RAM csak 191 MHz-en jár. Még kísérletezgetek vele.
-
fLeSs
nagyúr
Na van három rossz hírem:
1. a proci nem stabil 2400 MHz-en
2. a RAM nem stabil 230 MHz-en semmilyen időzítésekkel (sokat játszottam vele)
3. nem kaptunk FX procit, szal az kilőve
Most az van, hogy ebben a lapban értelmes tuningeredményt még nem tudtam elérni, ahol stabil is a proci, szal most jön az SK8N.
1ébként 1002-es BIOS-szal próbálkozok. Próbaként most visszateszem az eredetit, de nem hinném, hogy attól stabil lenne a proci 2400 MHz-en. -
-
erdoke
titán
válasz
strike-force
üzenetére
Januári lapokba nem hiszem, hogy beletették volna. Bár itt van egy ilyen: ''Date 2004/01/12 Description SK8V Beta BIOS 1002.019'' [L]http://www.asuscom.de/pub/ASUS/mb/socket940/sk8v/1002-019.zip[/L]
-
-
-
erdoke
titán
válasz
strike-force
üzenetére
Megelőztél, bár én pont az ellenkezőjét mondom.:D
Mindjárt megnézem a tesztet mikor postolták.
Szerk: Meg is van: ''ASUS SK8V - Date: Tuesday , February 10, 2004'' Ez bizony az 1001 volt.
[Szerkesztve] -
-
erdoke
titán
A BIOS Advanced menüjében a CPU Speed/Voltage Setting opciónál lehet állítani a szorzót. Itt [L]http://www.hardocp.com/image.html?image=MTA3NjA0NDc3MjVGY1l6bG9oQ1VfM181X2wuZ2lm[/L] FX-53-mal teszteltek, és él a menüpont (másik képen látszanak a magasabb szorzók értékei egészen 4000 MHz-ig:D).
-
erdoke
titán
Mé', fizikailag és földrajzilag is létezik olyan, hogy szerkesztőség? Azt hittem, csak felvágtok vele, amúgy mindenki a sajár sufnijából netezik.:DDD
Szigorúan tilos közölni, ha egyetlen MHz-cel is jobban tuningolható benne!:D
Viszont All Caps Bold Italic, ha a VIA-ban megy többet.;]
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Csütörtökön tuti jó a délután, csak még azt nem tudom biztosan, hogy a kora délután 2-3 óra körül, vagy a késő 5-6 körül. Emiatt ne kokszosítsd el a vadonás új konfigomat az utolsó tesztnapon...:D
Swiftech maradhat még egy darabig, ha azt csütörtökig nem tudod letesztelni. -
fLeSs
nagyúr
Ehh, keversz vmit.
Itt most nem a szinkron/aszinkron dolgokról beszéltem, hanem arról, hogy az Athlon64-es procik esetében a memóriaórajel nem mindig a referencia szerint alakul (133/166), hanem az osztótól függ, amit te nem tudsz megváltoztatni. Bennevan egy grafikon az A64-es cikkemben, nézd meg.
Lehet 240/240, mért ne lehetne? -
erdoke
titán
Nem feltétlenül kell látszania a BIOS-ban a szorzózárállítási opciónak, ha lockos proci van benne. Elvileg a CPU mikrokód alapján felismeri, hogy pontosan milyen proci van beledugva, és elvileg semmi akadálya, hogy bizonyos menüpontok ne is jelenjenek meg, ha annak nincs értelme a felismert procinál. Különben is ez fos AMI BIOS, itt minden előfordulhat.:D
A visszavételt majd kigondolom, holnap napközben írok mailt. Mindenesetre a szétbarmolt procidobozt is hozd, hátha kint úgy szeretik garizni a cuccokat.:F -
fLeSs
nagyúr
Na közben VGA-kat is kell tesztelnem, meg a g@gyi IC7-et vissza is kellett vinni gariba, szal nemcsak Opteronból áll a világ.
Amíg tesztelgettem, addig gondolkodtam, és 2400 MHz-en nem fogom lebenchmarkolgatni abban az esetben, ha az FX szorzóját megtom emelni. Azért ha, mert nem láttam szorzóemelést a BIOS-ban sehogyan sem, sztem pedig inaktívan ugyan, de kéne lennie. Azért nem mérem le ebben az esetben, mert a 2400/200 MHz memó az ugyanaz, mint az FX-53 (az is 2400/200).
Ha nemtom megemelni az FX szorzóját, akkor lemérem.
1ébként ki fogom próbálni SK8N-ben is, hogy tényleg 2400-e a vége.
Még talán abban az esetben lemérem az Opteront tuningolva, ha a memó bír 235-240 MHz-et, akkor 235/235-ön vagy 240/240-en lemérem, hogy lássam a memsávszél növekedésének a teljesítményre gyakorolt hatását.
Ja és igen, kéne vhonnan egy übertuningP4... :DD
Ja és megírhatnád, hogy a cuccok visszavételét hogyan gondolod, mikor/hol/stb. -
-
erdoke
titán
''Szal, egy FX-53-at vettél, legalábbis 2400 MHz-en sztem stabil lesz.''
:C:DD:C
Hazudnék, ha azt mondanám, titokban nem valami hasonlót szerettem volna.:B
Mindenesetre 290 $ + postaköltségért bárki hozzájuthat a dobozos Opteron 146-hoz. Itthon 93e...:(
228-on 2,75 V-tal ment a tesztelt PC3200-as öcsike a gyári 2-3-2-6-os időzítéseken, talán egy próbát megér, hogy ez bírja-e a 230 MHz-et mondjuk 2,8 V-on.:P -
-
fLeSs
nagyúr
Nos, a PCI sztem sem gáz, mert akkor már 240-en sem ment volna.
A RAM-ot próbáltam 333-as beállítással és 3:2-es beállítással is, tök mind1, nem megy feljebb.
A HT órajele amióta tuning van, azóta 400-ra van állítva (ez ugye növexik az ''FSB''-től függően).
Most egy próba erejéig 230/230-ra beállítottam a cuccot, 2,5-3-3-7-es időzítésekkel megy 230-on a RAM, erősebb időzítésekkel még nem próbáltam, ma már nem is fogom, mert húzok el.
Alapon 2-3-2-6-on járattam a RAM-ot, meg 242-es FSB-nél is, úgy 204 MHz-en járt a CPU-Z szerint.
Szal, egy FX-53-at vettél, legalábbis 2400 MHz-en sztem stabil lesz.
PS: 230/230, 2,5-3-3-7-en AIDA: 6124/2472 :DD -
erdoke
titán
A 2400 király lenne, már csak a RAM órajelére/időzítéseire lennék kíváncsi, amit itt tud. Illetve a HT és a PCI órajelére. 7:2:1 az osztó, ami elvileg 233-nál beugrik, ugye? Ha igen, akkor a fagyásnál 245/3,5 az AGP és 245/7 a PCI, ha minden igaz. Magyarul pontosan 35 MHz, szerintem az még nem korlátozza a tuningot, inkább a Proci, a HT vagy a RAM (a valószínűségi sorrend is kb. ez). Ha a RAM-ot visszaosztod 400 körülre (/11 v. /12), akkor se megy feljebb?
-
fLeSs
nagyúr
Na, a 2450 MHz már nem teccik neki, a Win lefagy bootolás után azonnal.
Most a Gigabyte legjobb rézhütője van a procin max fordulaton járatva, szal nem hinném, hogy a hütés lenne a sz@r. :DD
Lehetséges, hogy a PCI elszalad? Az biztos, hogy 2300-2330 MHz között visszavált, mert különben a Barracuda vinyó már meghalt volna, ha nem...
2420 MHz-en vagyok most, most megnézem, hogy stabil-e, aztán ha igen, akkor ezen fogom letesztelni.
Ps: a topic címét én kozmetikáztam. :)) -
fLeSs
nagyúr
Lemennek a 3ds max meg LAME tesztek, aztán tuning. :D
-
fLeSs
nagyúr
Nem csak játék és tömörités lesz a tesztben.
Ugyanazok lesznek benne, amik a 3400asok klubja cikkben, ugyanazokkal a példákkal.
Az az egy problémám van, hogy a memóriamennyiség és az időzitések bekavarnak, szal nemtom, hogy azok most végülis ehhez hasonlitható eredmények e (nincs kötőjel meg 1 2 hosszú mássalhangzó ezen a billentyűzeten :D) -
erdoke
titán
MPEG kódolásban és Cinebench, stb. renderelésben azért fingatja a dual Opteront is a HT-s P4, nem csak játék és tömörítés van a világon.:t
Ne bántsuk meg szerencsétlen fórumtársainkat, jó az a P4.:DDD
Különben is, nekem még perpill mindkettő van, csak a P4-hez nem lesz memóriám.:) -
fLeSs
nagyúr
Ja igen, a tuning kb. egy óra múlva kezdődik.
-
fLeSs
nagyúr
Hát lehet, hogy egy egyszerű A64 vs Opteron vs FX teszt lesz Intel procik nélkül. :D
Az Intel már nem tényező... :DD :DDD -
-
erdoke
titán
válasz
strike-force
üzenetére
Még megvan, de eladó lesz rövidesen.
Szerintem gány P4 konfiggal most Dunát lehet rekeszteni náluk.:DDD -
-
erdoke
titán
válasz
strike-force
üzenetére
Az első eset.:O :))
A gond az, hogy nem csak az Opteront adtam neki oda, lapot, RAM-ot, hűtőt is vitt. :(((
:DD:DD
Utóbbit biztosan ismered, így legalább lesz hazai tesztje.:P -
-
fLeSs
nagyúr
Hát nem mondom, gyors ez az Opteronka... :D
-
erdoke
titán
Jelentem, találtunk ma SK8V-t, így a komplett cucc tesztelés alatt van.:C
Bővebben majd pénteken, illetve a hétvégén. Próbálom majd nem ellőni a hivatalos vizsgálódók puskaporát.:D
Aktív témák
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz
- ASRock FM2A78M Pro4 AMD FM2+ alaplap, + Quad Core A8 5600K processzor
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- BESZÁMÍTOK!! ASUS ROG STRIX B760-F GAMING WIFI GARI: 2028.05.29-ig
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest